Отваряне на вратите и багажника с дистанционно

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Вто 17 окт 2006 17:57

lilo_stich написа:
barz_i_iarosten написа:a с какъв механизъм си го направил ? и от каде си го взел колега :)
е ти след тва ще искаш да дойде и да ти го направи mhihi mhihi mhihi

ти ТИхо , кво званиш като не те натискат ? mhihi mhihi mhihi

п.п. попитах заради колегата аз няма да седна да си права голфа без дръжки .... поне за сега ....

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Вто 17 окт 2006 19:19

ами дано някой се сети да каже ти хубу че пита ама ... да видим дали ще каже какви машинарий има иначе монтажа мога да си го напрая :)

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Вто 17 окт 2006 21:00

B_O_S_S_S написа:ами дано някой се сети да каже ти хубу че пита ама ... да видим дали ще каже какви машинарий има иначе монтажа мога да си го напрая :)

бате е са събота , неделя ще се разхода до Илиайнци и ще вида дали ще намера и може би ще взема и такам , а до тогава някой да каже некви подробности ?

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Вто 17 окт 2006 23:44

barz_i_iarosten написа:
B_O_S_S_S написа:ами дано някой се сети да каже ти хубу че пита ама ... да видим дали ще каже какви машинарий има иначе монтажа мога да си го напрая :)

бате е са събота , неделя ще се разхода до Илиайнци и ще вида дали ще намера и може би ще взема и такам , а до тогава някой да каже некви подробности ?

браво а това беше намек че ще ми пратиш един комплект и към стара загора нали :D :yeaha: айде виж какво ще направиж и пиши да кажеш какво има там

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Сря 18 окт 2006 7:02

B_O_S_S_S написа:
barz_i_iarosten написа:

браво а това беше намек че ще ми пратиш един комплект и към стара загора нали :D :yeaha: айде виж какво ще направиж и пиши да кажеш какво има там

стига да намера ще ти прата и повече ..... :)

Потребителски аватар
vesko_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_m » Сря 18 окт 2006 13:10

barz_i_iarosten написа:...
a с какъв механизъм си го направил ? и от каде си го взел колега :)

можеше да прочетете повече, доста е писано и по други форуми - не става като хората с машинки за централно!
може някой да ги е пригодил и да е доволен, ама по-добре малко по-скъпо и по-сигурно.
а и хората дето вече са го правили можеше да се похвалят, а не да си трайкат и да се смеят :062: а може и да не са попадали на тази тема де

та става с това:
Изображение

на илиянци на съм го виждал.
мислех да си правя моя багажник, но неам време и нерви, така че не съм го правил, но знам че го имат в Девил Тунинг например и струваше 30 лева целия кит

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 19 окт 2006 18:42

vesko_m написа:

можеше да прочетете повече, доста е писано и по други форуми - не става като хората с машинки за централно!

колега това което си показал е за багажника и не дистанционно а с копче вътре в колата а в темата идеята е за вратите основно със дистанционно да се отворят (не централно отключване а отваряне )

П.С. Днес най-накрая намерих това което ми трябва но само в нет-а някой ако каже от каде в България мога да си го купя и колко струва ще бъде удавен в алкохол а се търси именно това

Изображение

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Нед 22 окт 2006 15:38

B_O_S_S_S написа:
vesko_m написа:

колега това което си показал е за багажника и не дистанционно а с копче вътре в колата а в темата идеята е за вратите основно със дистанционно да се отворят (не централно отключване а отваряне )

П.С. Днес най-накрая намерих това което ми трябва но само в нет-а някой ако каже от каде в България мога да си го купя и колко струва ще бъде удавен в алкохол а се търси именно това

Изображение

провери там кадето продават аларми , действително на илиаинци няма...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 22 окт 2006 16:44

Жалко че не си от СФ.
На миналата среща видях как един колега си е направил колата.
Използвал е и за вратите и за багажника машинки от централно. За дистанционото май е използва от алармата или отделен модул ( повечето аларми вече имат и един свободен канал към който може да се върже дадена функция ).
За отваряне се използва пружината на механизма на вратата ( същия дето я отваря като дръпнеш ръчката от вътрешната страна.. та той май и там си е вързал машинките де - в смисъл машинката дърпа лостчето на вътрешната дръжка.
За багажника обаче не разбрах как точно, но той каза че като се погледно по-подробно механизма веднага става ясно какво и как :).

Аз също съм намислил някой хубав ден да шейвна 5-те дръжки :).. за отваряне мисля да си намеря специален модул който да управлява само механизмите за отваряне ( заключването и отключването ще става през друго дистанционно ). Предполагам такива модули има при алармаджийте.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 22 окт 2006 16:44

barz_i_iarosten
Мерси за проверката :) и аз си мислех да проверя по алармите ама.. в нет-а до ся не намерих фирма която да се занимава с аларми и да предлагат такива неща (поне на сайтовете им няма ) и мисля тази седмица да се поразтикам по сервизите тука :)

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Пон 23 окт 2006 15:39

Muncho написа:Жалко че не си от СФ.
На миналата среща видях как един колега си е направил колата.
Използвал е и за вратите и за багажника машинки от централно. За дистанционото май е използва от алармата или отделен модул ( повечето аларми вече имат и един свободен канал към който може да се върже дадена функция ).
За отваряне се използва пружината на механизма на вратата ( същия дето я отваря като дръпнеш ръчката от вътрешната страна.. та той май и там си е вързал машинките де - в смисъл машинката дърпа лостчето на вътрешната дръжка.
За багажника обаче не разбрах как точно, но той каза че като се погледно по-подробно механизма веднага става ясно какво и как :).

Аз също съм намислил някой хубав ден да шейвна 5-те дръжки :).. за отваряне мисля да си намеря специален модул който да управлява само механизмите за отваряне ( заключването и отключването ще става през друго дистанционно ). Предполагам такива модули има при алармаджийте.

аз това мога да го направа ....

смисъл такав с един свободен канал .... като цъкнеш алармата на еденицата я изклучва на двойката отваря щофиьорската врата ,за втората врата ( 3-4-5-тата ) права пункт за контролиране от вътре и отваряне на съответната врата..... става с ето такива машинки :
Изображение
връзвът се към оргиналния маханизъм на вратата и т.н. преди месец го направих на един фр на тройката (5 врати) и до сега не е мръднало .... B_O_S_S_S ако имаш път към сф додето още е топло и за повече от ден може да измислим нещо ....

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 23 окт 2006 17:34

barz_i_iarosten
не бе брато значи мене ми е ясно че мога да го направя с друга аларма или с такава с отделен изход но идеята ми е на ключовете да имам 2 дистанционни (едното сегашното за алармата и другото за отварянето) и като си спра алармата (в същото време се отключва и централното - това с сегашното дистанционно) и с това новото да управлявам някъв модул като натисна копче 1 - отваря шофьрската , копче 2 - дясната и копче 3- багажника. Не искам да имам още две копчета вътре в колата и от тях да си отварям дясната врата и багажника (то не че багажника ми сега не е на копче вътре де ..) разбираш ли идеята ми е и отвън колата да мога с дистанционно да си отварям всяка врата включително и багажника, а не да отворя шофьорската, да вляза вътре и тогава да отворя дясната ето това ми е идеята,ама не знам как точно да стане без тази щутотийка на снимката дето съм я постнал :banghead:

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Пон 23 окт 2006 22:26

B_O_S_S_S написа:barz_i_iarosten
не бе брато значи мене ми е ясно че мога да го направя с друга аларма или с такава с отделен изход но идеята ми е на ключовете да имам 2 дистанционни (едното сегашното за алармата и другото за отварянето) и като си спра алармата (в същото време се отключва и централното - това с сегашното дистанционно) и с това новото да управлявам някъв модул като натисна копче 1 - отваря шофьрската , копче 2 - дясната и копче 3- багажника. Не искам да имам още две копчета вътре в колата и от тях да си отварям дясната врата и багажника (то не че багажника ми сега не е на копче вътре де ..) разбираш ли идеята ми е и отвън колата да мога с дистанционно да си отварям всяка врата включително и багажника, а не да отворя шофьорската, да вляза вътре и тогава да отворя дясната ето това ми е идеята,ама не знам как точно да стане без тази щутотийка на снимката дето съм я постнал :banghead:

бате според мен няма да стане така както си го замислил усвем ако не скокнеш до чужбина .... съмнява ме да го има тва в бг .... а и бтв бате като си запълниш дръжките няма да имаш централно :idea3 щото няма да имаш ключалки ( ако видиш как работи механизма ще разбереш за кво ти говора :) според мен си го направи на 2-ри канал и да ти мирне главата, но се пак ако намериш нещо и да се продава някаде свирни :)

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Вто 24 окт 2006 20:58

barz_i_iarosten написа:
бате според мен няма да стане така както си го замислил усвем ако не скокнеш до чужбина .... съмнява ме да го има тва в бг .... а и бтв бате като си запълниш дръжките няма да имаш централно :idea3 щото няма да имаш ключалки ( ако видиш как работи механизма ще разбереш за кво ти говора :) според мен си го направи на 2-ри канал и да ти мирне главата, но се пак ако намериш нещо и да се продава някаде свирни :)

братле бъркаш значи на механизма има 2 раменца с които се заключва и като махна дръжките просто трябва да отрежа едното рамо и пак мога да си ги заключвам с централното :) това съм го обмислил а за това контролно блокче дето ти говоря ... сега ще търся някои майстор да ми го сметне и сглоби :)

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Вто 24 окт 2006 21:46

B_O_S_S_S написа:
barz_i_iarosten написа:

братле бъркаш значи на механизма има 2 раменца с които се заключва и като махна дръжките просто трябва да отрежа едното рамо и пак мога да си ги заключвам с централното :) това съм го обмислил а за това контролно блокче дето ти говоря ... сега ще търся някои майстор да ми го сметне и сглоби :)

бате нз при моя голф са на едно , както и да е но без дръжки може да отвориш колата само от вътре ( ръчно ) за кво ти е тва центрутнеш ално ти като бутнеш вратата вече си ти е заклучено :)

Върни се в “Оптичен тунинг”