Обръщане на обикновени железни джанти !

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Обръщане на обикновени железни джанти !

Мнениеот T.C.T. » Съб 28 яну 2012 17:35

polski-grizach написа::lol: Чак толкова огромна не се получи.Беше отдавна и за съжаление не съм правил снимки.Само,че съсипах един комплект за направата на друг.Отрязах както на клипа външния борд на едната и от друга-вътрешния.На струга става много лесно и равно.След това на заварчик и си пробих само отвори за винтилите.Не съм ги теглил да видя колко тежи,просто си беше за гъзария.
Излъга нещо.Още в първото мнение се осъмних,затова поисках и снимки.Както и предполагах замаза положението с оправдания.Неможе една снимка да не си направил поне как седят на колата.Не видях размер на гумата,а само някакво 235 което си е дебелина за слик,съотношение за височина не спомена.Другото което звучи невероятно е че от 2 джанти без шина си докарал една 10-12J от там и въпроса колко са били широки тия джанти заводско преди да ги срежеш?Избягаха ти сметките. mhihi Съвет към всички въздухари друг път като лъжете поне измислете нещо по реално и като ви попитат да имате доводи.

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Съб 28 яну 2012 18:47

Излъгал не излъгал значение няма но това да съсипеш 1 комплект джанти за да си направиш друг широк си е съсипване и чупене на глави. Най лесно е като руснаците реже се джантата по същия начин как то като от 2 джанти 1 но вместо част от друга се използва ламарина огъната. В случея руснака си беше направил стойка с задна накладка от лада :Mr Green Fun . Ще изровя снимки и ще ги постна mhihi

Edit: Link

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Съб 28 яну 2012 19:30

За по-широка шина добавяте накладки. :Mr Green Fun

Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
Koko95

Мнениеот Koko95 » Съб 28 яну 2012 19:43

Да , това според мен е най лесният начин да разширяване на джанти eusa

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 28 яну 2012 20:00

Колега ТСТ, моля те запази си мненията, за това кои лъже и кои не, за теб! Ще бъда много благодарен! Той си знае дали е истина..Колкото до джантите този чичко дето е на чепинското шосе маи така ги прави..от 8 прави 4..виждал съм снимки!

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Съб 28 яну 2012 20:16

най голямата глупост от 8 джанти да направиш 4
как се слагат гуми после?
с кози крак ли?
в понеделник ще снимам моите как се правят с шини много лесно се слагат гуми и всичко е толкова просто

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 28 яну 2012 20:31

Мисля че го имаше някъде написано..защо да е глупост да се правят от 8 на 4..не е нужно да са 10 джи...и има доста по малко заварки!

Потребителски аватар
Koko95

Мнениеот Koko95 » Съб 28 яну 2012 20:37

Мишо по горе съм постнал същия ефект като тея дето ги правят от 8 джанти 4ри , това си е просто съсипване да развалиш 4ри джанти че да направиш други. По добре тия 8 джанти ( 2 комплекта) да ги направиш като руснака чийто снимки постнах по горе , но това си е мое мнение и не ангажирам никой с нищо :)

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Съб 28 яну 2012 23:50

lekin написа:
lekin написа:Колега ТСТ, моля те запази си мненията, за това кои лъже и кои не, за теб! Ще бъда много благодарен! Той си знае дали е истина..Колкото до джантите този чичко дето е на чепинското шосе маи така ги прави..от 8 прави 4..виждал съм снимки!
Мисля че го имаше някъде написано..защо да е глупост да се правят от 8 на 4..не е нужно да са 10 джи...и има доста по малко заварки!
И кой беше ти,че да ми кажеш какво да пиша и какво не?Стареца за който говориш правеше и по двата начина - и с шина,и от 8 на 4 джанти. rabotnika е прав,а ти ако малко беше прочел или разпитал щеше да знаеш че не е проблема колко J стават,а че стават с два задни ринга.Проблем идва от там че джантата има монтажен ръб и той е от външната страна и когато станеш с два задни обръча е голяма вероятноста при поставянето на гумата тя да се скъса!

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Нед 29 яну 2012 12:28

Днес измерих мойто ЕТ... измерих 0.. ама гаранция не е точно до милиметър..+-1мм :oops:

Мисля че щом го правят хората значи става, а ти можеш да си се правиш на философ колкото си искаш..!

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Нед 29 яну 2012 12:40

Еййййй и в тая тема се започна заяждането и глупостите :beat_butt2

Колега lekin какво става с джантовете боядиса ли ги?Качи няколко снимки да ги видя че ги чакам откакто пусна темата :beer

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Нед 29 яну 2012 13:05

lekin написа:Днес измерих мойто ЕТ... измерих 0.. ама гаранция не е точно до милиметър..+-1мм :oops:

Мисля че щом го правят хората значи става, а ти можеш да си се правиш на философ колкото си искаш..!

Дали се правя на философ или обяснявам на тъпи и упорити като тебе,нека другите преценят,тебе не те бива. :deal
Спри да разсъждаваш на глас в темата че ставаш все по смешен. :deal
пс Хората скачат и от сгради,гледай от тях и опитай. :screwy

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Нед 29 яну 2012 13:39

Аз имам обърнати и разширени железарки. От 8 са направени 4.
14-ки, 8J а може и малко отгоре да са.
ET още не съм мерил защото ги купих с гуми а като им слагах зимни, гумадията въобще не му беше до мерене. Човека видя доста зор докато смени гумите. Това за монтажния ръб си е вярно но сповече грес и малко ... за майката и става.
:D

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Нед 29 яну 2012 14:05

И аз това се чудя.Не било възможно,замазани положения,не можело да се монтира гума.Прав си мойто момче!Никак не беше лесно.Казах че беше за гъзария.А това,че съм допуснал някой грешки като съм рязъл и заварял там не където трябва(по твоите думи)си е мой проблем.Така съм искал да го направя,така и стана.Не съм тръгнал да плюя никого,а споделих,че момчето се е справило добре а аз съм направил друго.Хапчета за бяс ли пиеш?Никой не ти иска песимизма.Например имах жигула,и исках да я блъсна в стълб.Ще ми опонираш ли защо искам това?Това искам това правя.Не чакам признание от такива като теб.Който ме е признал в момента ми дава хляб,и съм не просто доволен,а преситен.
Стига сме цапали!

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Нед 29 яну 2012 14:20

Подразних се,защото вместо да се споделя опит и идеи слушам небивалици и измишльотини.Аз каквото казах или съм го правил или видял с очите си.И не се опитвайте да ми преиначавате думите,а четете и отговаряйте/ако можете/ на точните ми думи.Къде съм казал че не се правят от 8 джанти 4?Казах че не е добър вариант и се обосновах защо.От тебе гризач нищо градивно не чух,а само едно хвалене с нещо което няма как да е истина.Не бях чул за хапчета за бяс,но сигурно има,пий си ги навреме. mhihi За жигулата похвала,не в стълб,а от някой мост да я хвърлиш няма да сгрешиш.Спираме с офтопика. Говорихме с колегата lekin и се разбрахме да престанем,но неможах да се сдържа да не ти отговоря на хапливото коментарче.Ай със здраве,чакаме резултати от джантите на автора на темата.

Върни се в “Оптичен тунинг”