Golf MKIII GT 8V, 2.0 - AGG - K&N ?

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Re: Golf MKIII ,,Aligator GT" - къси скорости

Мнениеот SpeeDLine » Чет 02 сеп 2010 16:41

Image305.jpg

Днес изправих джантата ..... беше ужасно крива два пъти я нагряваха за да не се счупи.... Видимо нямаше нищо друго криво Здравко като се прибере и види какво съм направил ще пише :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 03 сеп 2010 18:00

Прибрах се, видях и онемях - почти като римската мъдрост.
Нараняванията на джантата са по-малко от това което очаквах.
Спирачките се оправиха горе долу, но започна едно хлопане от пред в мястото на удара.
След като сколачихме колата на бащата при майстор качихме и моята - строшен лагер, главина или и двете.
Зверски удар ще да е било.
Оставих колата на ремонт - кога ще е готова не знам.
Със скоростите ми се струва, че върви доста по-добре.
Поне по километраж - като я оправят ще има клипчета.
Поздрави.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 09 сеп 2010 16:57

Привет приятели.
След като натресох дупката и се изправи джантата, после минах и през майстор - сменено бе карето - джантата с гумата буквално се клатеше като е монтирана.
Обаче продължи едно хлопчене от пред в амортесьора и днеска се свали главината да видя дали не е спукана нещо. Е здрава си е, но хлопченето продължава. Това ме навежда на мисълта че койловерът ми е изпуснал - друго просто не знам какво може да е.
Искам да попитам - може ли амортесьора да изпусне от удара в тази огромна дупка и евентуално моите койлове с пълнители ли са или директно нови трябват.
Поздрави.

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Чет 09 сеп 2010 20:05

Може да изпусне амортисиора, от удар в дупка. :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 09 сеп 2010 21:34

Ми много хубаво - нема що.
А някой да ме просветли - по какво се познава дали са с пълнители - примерно моите с пълнители ли са.
Какви са вариантите пред мен сега - нови койлове или пълнене, или и аз не знам какво.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 09 сеп 2010 21:43

99% са с пълнители, дай снимка.

G60

Мнениеот G60 » Чет 09 сеп 2010 21:43

zdravko_dimitrov1986 написа:Какви са вариантите пред мен сега - нови койлове или пълнене

Пълненето го остави,временна работа :не:

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Чет 09 сеп 2010 22:47

98% че на койла му няма нищо .. Здравко какви са тея паранои утре вечер звънни за кафе ;)

Passko_1.8mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passko_1.8mi » Нед 10 окт 2010 23:20

SpeeDLine написа:98% че на койла му няма нищо .. Здравко какви са тея паранои утре вечер звънни за кафе ;)

не ми се вярва да му има нещо на койла ...

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 05 ное 2010 19:53

Здравейте, хлопането си продължава, но скоро ще го оправям. Сега имам други 2 питания.
Първо - какво ще ми препоръчате да направя със сегашните ми лети джанти - вече малко се поолюскаха и мисля да ги освежа със същото цветово решение, да ги полирам ли, или да ги боядиша по друг начин.
Моля кажете си мнение3то и препоръките.
Ако може и на фотошоп да пипнете нещо да видя как изглежда.
Ето снимка на сегашноият им вид.
1.
Photo1412.jpg

В темата има още доста снимки.
(Като се полират ще станат горе долу като тези - дали ще стои добре.http://img485.imageshack.us/i/imagen3388sc.jpg/
а ето и бмв с такива джанти - http://px6.streetfire.net/0001/87/39/1467893_600.jpg.
Чудя се какво да правя с тях - дайте съвети.
Мисля също да си взема фланци 2 см за отзад, че иначе се скриват джантите в калниците.
Сега и 2-то ми питане - джантите са 17, 7дж, гумите са 205/40/17 и доста често ми се отлепя гумата от джанта.
За да предотвратя това към по тесни или към по широки гуми трябва да мина - според мен по тесни. вариант е 195/45/17 - хем ще е по тясна хем и малко по висока за комфортно возене.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MKIII GT 8V, 2.0 - AGG

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 12 ное 2010 15:49

Взех мониторче на Нео с идеята да го вгряда в таблото, както и ново СД - Сони. Ще закупя и едно ефтино ДВД и ще стане малка кино зала.Така днеска понеже е хубаво времето реших да разколача малко таблото да видя какво е положението там. Кое на къде може да се премести и как може да се закрепи.
Взех си отвертчици и започнах.
1.Премахнах пепелника и се започна с развъртането на болтчетата.
Изображение
2.После отстраних понела на климатроника с една тънка отвертка и ключове.
Изображение
Изображение
[url=http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2439/77244619921412714651289568348LL01NdpR78t3PwfY4Zbq.JPG]
Изображение
Изображение
Изображение
3. Тука мониторчето вече е наложено на мястото на климатроника.
Изображение
4.Пробвах панела на климатроника как ще стои на мястото на дискника - горе долу добре, но ще има проблеми да се вмести самият управляващ модул на климатроника на това място.
Изображение
5. След това разколачих самото мониторче да го видя как е от вътре. Ше трябва да премахна задният капак.
Изображение
6. Преместих управляващият модул за климатроника от долу на мястото на копчетата за нагрев, буксата за диагностика и пепелника и осъзнах, че там ще му е мястото. Ще трябва да се напасва, но не е невъзможно. Ще има малко затруднение в наблюдаването на дисплея на климатроника, но пък с копчетата ще може да се работи сравнително добре.
Изображение
7. След това сложих и самото мониторче на мястото на климатроника и горе долу заспа при налагането. Ще трябва да се поизреже малко, но ще стане.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Накрая върнах всичко по местата му, като естествено се строши една щипка.
Според мен ще се получи, но ще ми трябва доста помощ относно токовата част, щото съм бос.
Трябва да купя и едно ефтино двд и него да сложа някъде, защото иначе мониторчето е ниозползваемо. Има си антенка, която мисля да разкарам.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 12 ное 2010 16:25

Здравко, махни средните духалки, сложи монитора там, сложи климатроника намястото му, а плеара сложи или намястото на запалката или долу където е дискхолдъра.
Виж да Стефан/арни74/ неговото как е направено.
Предните духалки така или не се ползват, поне от мен.
Там климатроника е на много шит място, трябва да залягаш за да видиш какво става.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 12 ное 2010 17:07

DSC03131.JPG

DSC03132.JPG

:да:

G60

Мнениеот G60 » Пет 12 ное 2010 20:27

zdravko_dimitrov1986 написа:Здравейте имам други 2 питания.
Първо - какво ще ми препоръчате да направя със сегашните ми лети джанти - вече малко се поолюскаха и мисля да ги освежа със същото цветово решение, да ги полирам ли, или да ги боядиша по друг начин.
Моля кажете си мнение3то и препоръките.
Чудя се какво да правя с тях - дайте съвети.
Сега и 2-то ми питане - джантите са 17, 7дж, гумите са 205/40/17 и доста често ми се отлепя гумата от джанта.
За да предотвратя това към по тесни или към по широки гуми трябва да мина - според мен по тесни. вариант е 195/45/17 - хем ще е по тясна хем и малко по висока за комфортно возене.

Относно джантите единственото нещо което ги прави да изглеждат добре е нестандартния цвят :idea: ,ако са боядисани нормално не представляват нищо особенно и дори леко грознеят(това е лично мое мнение и не значи ,че няма хора на които им харесват)с тези изпъкнали среди. Така ,че направи ударената джанта абсолютно същата както е в момента. Що се отнася до втория ти въпрос за гумите,205/40/17 е напълно нормална гума за джанти 7 инча но можеш да сложиш 215/40/17,по тесни гуми няма да ти решат проблема със спадането дори напротив :deal

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 12 ное 2010 20:40

Малко на височина идва повече или така ми се струва (мониторчето):roll:
За евтино двд можеш да си вземеш едно домашно нео от 39 лв.Поне е с флашка и е миниатюрно след като му отстраниш ненужните оптики и прочие :да:

Върни се в “Оптичен тунинг”