MK4 TDI R32 Black

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Re: MK 4 TDI Black edition

Мнениеот crank666 » Пон 16 май 2011 19:09

Не смятам да сменям двигателя, защото и той не се знае в какво състояние е и на колко стотици хиляди километри е. В момента имам една друга опция да взема един читав блок(от приятел) и да му сменя сигменти, гарнитури и лагери, което е по-евтиния вариант.
Проблема при мен се е получил от прегряване. На първи цилиндър компресията беше идеална, а на 2-ри и 3-ти 0,2( като на бензинка) Не ми гореше масло до последно, нямам загува на антифриз, след като го отворихме видях, че буталото на 3-ти цилиндър е задрало и малко му е трябвало на мотора да блокира. Иво каза, че в много начален стадии съм го хванал. Дюзите са перфектни, няма пикаеща дюза. Проблема ми се е получил от висока температура при буталата. Другаде нямам проблем. Смятам след ремонта на двигателя да му сложа и един челен кулер, за да не се стига отново до такова прегряване.
Работника : Според теб какво би довело до този проблем, при положение, че дюзите са перфектни ? Какво имаше предвид, че проблема е другаде ? Стрелката на температурата не се е покачвала над 90 градуса. Маслото е било на максимума постоянно(валволин 5В50 рейсинг), което издържа на висока температура и беше на около 7 хил.км. Тъкмо щях да го сменям.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 16 май 2011 20:07

rabotnika написа:а я кажи как си я прегрял толкова че да задере буталото?защото според мен проблема е на друго място но........

ей майсторе!на втори и трети цилиндър компресията е под 20. трети все едно с ъглошлайф си го рязал .дюзите перфектни, колата пуши по малко от твоята.
единствения недостатък за който се сещам е, че колата му е на 1,7 налягане без интерколер.с пълна кола с багаж и четири човека , при каране с 200 на магистралата ми звучи логично.като гледам цилиндрите, малко му е трябвало да затегне мотора.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пон 16 май 2011 20:11

Ауу как се изложих като написах компресия 0,2 пък то било 20 :D До сега не съм отварял двигател и ми е малко каша в главата, но добре, че е Иво за да помага :beer Важното е да се изчистят всички проблеми и да има нещо положително от този ремонт, а именно да се оправи охлаждането, за да няма по-нататъчни главоболия.

Последна промяна от crank666 на Пон 16 май 2011 20:24, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пон 16 май 2011 20:15

ifidik написа:
rabotnika написа:а я кажи как си я прегрял толкова че да задере буталото?защото според мен проблема е на друго място но........

ей майсторе!на втори и трети цилиндър компресията е под 20. трети все едно с ъглошлайф си го рязал .дюзите перфектни, колата пуши по малко от твоята.
единствения недостатък за който се сещам е, че колата му е на 1,7 налягане без интерколер.с пълна кола с багаж и четири човека , при каране с 200 на магистралата ми звучи логично.като гледам цилиндрите, малко му е трябвало да затегне мотора.

ти що палиш като Балканче наопаки бре?
човека каза че колата била прегрята ти ко разбираш под прегрята?.........Иво..... моля ти се не със лошо да не започваме сега на кого колко пуши колата щото ще се стигне до друго нещо нали знаеш

Последна промяна от rabotnika на Пон 16 май 2011 20:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пон 16 май 2011 20:23

Иво просто обясни по-накратко и по-ясно от мен за състоянието на двигателя.
Работника, не ми каза какво беше твоето мнение за проблема ?

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пон 16 май 2011 20:32

същото което и се е случило на колата аз клонях към малко гориво съответно висока температура в цилиндъра и стапяне на буталото но както го обясни ти аз разбрах че си карал на червено сумати и км.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пон 16 май 2011 20:49

Смисъл как на червено ? Имаш предвид, че съм я държал в критични обороти дълго време ? Не можах да те разбера какво имаш предвид.
Колата не съм я карал много бързо(натоварена) , но имах дълъг преход(1000км без да спра за повече от 10 мин) на 25-27 градуса с 4 човека и багаж. След това на другия ден като бях сам за около 20 мин на магистралата я карах с 200 и на вечерта, при градско каране забелязах многото газове. Проблема се появи едва миналата седмица и ако не бяха картерните газове по никакъв начин нямаше да забележа. Точно това Иво каза, че съм я хванал много рано.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 16 май 2011 22:04

Добре де, ами тая кола нямаше ли сутрин признаци на толкова ниска компресия, тресене пушене ? :shock

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пон 16 май 2011 22:28

Не, нямал съм пушене, палеше си от раз сутрин. Проблема се е появил сега. Същия ден сутринта видях, че капачката на резервара ми е отворена и първоначално си мислех, че някой ми е сложил нещо в резервара, но няма как да е от това.

Потребителски аватар
Ladev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ladev » Вто 17 май 2011 15:02

Колега нищо не каза за джантите харесва ли ти така ще ги пръскаш ли или ще ги оставяш както са в момента? :roll:

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Вто 17 май 2011 15:37

Благодаря много за снимката. Много ще се загубят ако са целите така. Дошла ми е една много интересна идея за тях, но това ще е поне след 1-2 месеца. За сега съм замислил други неща, много по-сериозни и належащи. Ще се пробвам с една снимка за да покажа горе-долу каква ми е идеята за джантите.
Само вътрешната страна на ребрата може да се боядисат по-тъмен цвят(графит или черно) за да изпъкнат малко. Пробвах на пеинт ама не се поличи много сполучливо. Идеята е тази:
Прикачени файлове
DSC_0162 - Копие.jpg

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Вто 17 май 2011 18:35

Добра идея колега :да:

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Вто 17 май 2011 20:50

Чудя се само дали черни или графит, но има време да помисля. Ако може някой на фотошоп да направи една снимка в единия и другия вариант и ги сложи направо тук за да видим как би изглеждало ще бъда много благодарен. :beer

Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw__fen » Вто 17 май 2011 21:14

вътрешната страна в черно :да: това си е мое мнение :wink: иначе колата много ми харесва ама си търси 6-тия зъб ...
Поздравии!!

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Вто 17 май 2011 22:56

Пробвах вътрешната страна в черно. Не знам колко се получи, но не умея фотошопа.

Върни се в “Оптичен тунинг”