golfmk1 написа:не ми е ясно за какво ви е лак който да издържа на топлина

при мен зимата като вали сняг от време на време слизам да си чистя фаровете.(ксенона ми е HELLA с крушки D2R)ксенона не постига температурата на обикновената халогенна крушка

лак трябва защото най външната част на лупата е на около 5---8 мм от стъклото на фара което е стъргано със всякакви видове шкурки и полирано с пасти но все пак е матово---единственното нещо което може да го накара да стане прозрачно е пръскането му с лак---този лак не е предвиден да е устойчив във високи температури и може да започне да се люпи и да пада
да не забравяме че обикновената халогенна крушка се нагрява от 180 до 220 градуса
ксеноновата крушка се нагрява малко по малко от 150 до 200 градуса
затова ни трябва лак който е издражлив на високи температури
при теб колега е друго лупите са вградени в някакъв фар--който заводски си е крисал--право стъкло с уребрен рефлектор
стъклото е предвидено да си издържа на високи температури и нужда от покритие като лак-няма нужда
а при нас лака е от вътрешната страна на стъклото и той не най важния компонент за да остане фара напълно прозрочен

цялата идея е че се опитахме ад запазим оригиналния вид на фаровете--саммммммоооооооо леко ги подобрихме според мен
за пасат няма много варянти за кристални фарове---а малкото които има или са грозни или не светат изобщо добре