Проект Vw Jetta Individual Olive Green

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Re: Проект Vw Jetta Individual Olive Green

Мнениеот Bose » Съб 07 май 2011 22:46

Вече бяхме наместили новите задни вежди новите прагове остана да завършим с предните калници.За тази работа ми трябваха нови предни оригинални,перфектни калници.Намирането им беше трудно но се справихме.След като ги взехме веднага почнахме да ги майсторим и тях
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Отново правим същото от другата страна
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Така вече целите бордове бяха готови,вратите се направиха на ново и те
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След като бяха заварени веждите праговете и вратите,преминахме към следващата идея (любимата ми :banana ).Идеята се състоеше в сваляне рали фронта на доло.Заигравката беше нужна заради това че като се слага рали фронт на голф или джета то той стой по-високо,имам предвид че долния край на маската не стой на равно с калника и това много ме дразнеше
Изображение
За целта първо свалихме маската и фаровете като отворихме калниците в долния край,тъй като на голф 2 не продължават като на ралито прави,.а в долния край ръбът се прибира към маската .За да стане както трябва ние изпънахме долния край
Изображение
Изображение
Изображение
След като беше свалена маската и фаровете,се наложи да свалим и капака и калниците над фаровете.Не исках да се получава като бед лук а само капака да стига до самия фар и калника да обхваща формата на фара.Наложи се да купя един преден капак за да му отрежем завършващата част и да я пресадим на моя,имах още една идея за капака и това беше запълването на решетката до пръскалките за предното стъкло.След поредното мерене и напасване в продалжение на часове,капака беше удължен,а калниците направени по формата на фара и капака :banana

Последна промяна от Bose на Сря 12 мар 2014 13:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Съб 07 май 2011 22:46

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След като и идеята за предницата беше реализирана можеше да се премине към китването на всички детайли,майстора беше щастлив че беше свършил с заварките и напасванията,беше му писнало да му казвам малко на вънка,малко на ватре,малко на ляво,малко на пред,докато всичко стана така че на мен да ми харесва :banana.Почна се с влакнестия кит,след него финия и след него се стигна до полестера
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Скоро продължение :beer

Последна промяна от Bose на Сря 12 мар 2014 14:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 07 май 2011 23:40

Имах възможността да видя автомобила до като се прави и мога да кажа че няма детайл по колата на който да не е обърнато особенно внимание,то и за това и резултата е на лице.Тези момчета доказват че и в БГ могат да се правят от онези уникални автомобили с особенни промени по тях присъщи за други по богати страни. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw__fen » Нед 08 май 2011 1:14

колега просто тази кола дето си е направил ... само като видях какво е било и какво е сегаа :screwy нямам думи пък и то си личи :bowdown чакам продължението :да:

Потребителски аватар
KR_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KR_1 » Нед 08 май 2011 11:56

Да си виждал колата в първоначалния и вид.И сега да виждаш уникалната промяна която е постигната.Оставаш възхитен от любовта и желанието с която се прави и продалжава да се доработва.УНИКАЛНО е станала колата ,продължавай в същия дух.

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Нед 08 май 2011 15:37

А да попитам от къде дойде идеята за праговете от голф 3?

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Нед 08 май 2011 16:06

следя темата с много голям интерес и ви се възхищавам love.vwclub

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Нед 08 май 2011 16:09

ANDREYO написа:А да попитам от къде дойде идеята за праговете от голф 3?

От един невероятен Варненски голф 2 ,а имено голфа на пантерата.Но както се вижда неговата идея и нашата нямат нищо общо :wink:

Последна промяна от Bose на Нед 08 май 2011 16:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Нед 08 май 2011 16:15

На фюта или на пантерата? Колата се е получила много добре,евалата за труда и времето и парите ,както казах в една друга тема имам забележки само към салона(седалките в частност) не мисля че като изпълнение се връзват с изпипаните детайли на колата :beer

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Нед 08 май 2011 16:30

Оп моя грешка,точно както ти си отбелязал -на пантерата.Благодаря за поправката :beer

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Нед 08 май 2011 16:35

ANDREYO написа:На фюта или на пантерата? Колата се е получила много добре,евалата за труда и времето и парите ,както казах в една друга тема имам забележки само към салона(седалките в частност) не мисля че като изпълнение се връзват с изпипаните детайли на колата :beer

Да колега вече ти прочетох мненията.Петър мисля е вкарал яснота по въпроса с неговия коментар по въпроса за салона.Салона беше сложен доста преди колата да се замисли на такова високо ниво и естествено салона отстъпи по качество,не можем да направим всичко на веднъж съгласи се.Замислил съм вече промяната вътре,но време трябва не става от днес за утре,хубавите работи стават бавно :да: .

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Нед 08 май 2011 17:37

Продължавам напред с темата,след като се подготвиха всички детайли на кит дойде време за :banghead пръскане на течния кит

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След като беше пръснат течния кит оставихме колата 8-10 дни да съхне,След като колата беше изсъхнала за да бъдем по сигорни че всички материяли са добре изсъхнали сглобихме колата, и както на вън беше 0 градуса карах от единия край на Варна до другия :screwy за да я вкараме в сервиза и по точно в камерата за да я изпечем.Беше истинско преживяване омрях от студ,но после и аз влязох в камерата с нея за да се отмразя mhihi .По пътя за сервиза срещнах много позитивни хора свириха ми,махаха ми,кефиха се или просто може да са си викали какъв е тоя идиот в зимно време без прозорци
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След 2 часа колата беше изпечена и потеглихме отново към гаража.Там на другия ден почнахме отново да я разглобяваме за да може да се шкури.След като се изшкури имаше нужда от дребни поправки и на някои детайли отново пръснахме една тънка ръка течен кит,после отново дълго чакане и пак шкурене

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от Bose на Сря 12 мар 2014 14:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Нед 08 май 2011 17:38

Мина доста време докато колата беше готова за последната фаза преди боята,а имено пръскането на филера. Но естествено и на него му дойде времето.Всичко се постави на стойки колата се облепи и се почна с пръскането на филера.Забравих да спомена само за идеята за задната броня,тя се състоеше в изчистване на ръба и запълване на капачката която крие куката за дърпане.Тук на снимките на филера се вижда добре
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от Bose на Пет 14 мар 2014 23:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Нед 08 май 2011 17:39

Всичко беше пръснато на филер и вече се виждаше като цяло формата на всички промени, а аз бях много щастлив да я вида вече в този и вид :banana.Оставиме филера 2 седмици да стой без да го почваме с шкурките.За наше успокоение искахме колата пак да се изпече за да може ако има да сляга някои пласт да сляга сега а не след боята :wink: .За целта колата пак се сглоби и отново поехме към сервиза този път поне беше над нулата :banana
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След като отново премръзнах до вечерта колата беше изпечена и отново прибрана в гаража където се подготвяше за боя.Отново последва разглобяване и се почна на вода

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Скоро продължение :beer

Последна промяна от Bose на Пет 14 мар 2014 23:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Нед 08 май 2011 17:58

Bose написа:
След като беше пръснат течния кит оставихме колата 8-10 дни да съхне,След като колата беше изсъхнала за да бъдем по сигорни че всички материяли са добре изсъхнали сглобихме колата, и както на вън беше 0 градуса карах от единия край на Варна до другия :screwy за да я вкараме в сервиза и по точно в камерата за да я изпечем.Беше истинско преживяване омрях от студ,но после и аз влязох в камерата с нея за да се отмразя mhihi .По пътя за сервиза срещнах много позитивни хора свириха ми,махаха ми,кефиха се или просто може да са си викали какъв е тоя идиот в зимно време без прозорци

Човече, и аз те засякох тогава по Цар Освободител, под Кауфланд. :bowdown Евала за ентусиазма, много се изкефих, че има толкова зарибени хора. :Mr Green Fun Успех с развитието на колата и дано по-често я засичаме по улиците на града. :да:

Върни се в “Оптичен тунинг”