"За" и "Против" големите джанти?
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: "За" и "Против" големите джанти?
Всяко престараване води до наси*ане, има наистина примери с абсурдно големи джанти, както са постнати в горните снимки. Въпросния пич със шубата е от Литва, преди години е прерязал чисто нов мерцедес за да го тунингува както и да монтира 26" джанти в него. Бях на едно тунинг шоу, видях колата на живо...и мога да кажа че едни 19 щяха да заспят в тоя мерс. Една камара пари потрушено по тази бегачка..... а най интересното че таблото му беше отлято от пяна и пукна, след това проекта замря. Пък литовските пътища са бая по приятни от тукашните. Така че всичко трябва да има мярка.
- moskovw
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 1.3 NZ
- Контакти:
ха как за и против и кой какво има предвид пот големи джанти
за мен 14 в момента е голяма щото с нормални гуми не мога да я побера
за някой друг 19 е голяма
не мислите ли че по колата се определя големината на джантите
и темата май не е за тук или аз се бъркам

за някой друг 19 е голяма
не мислите ли че по колата се определя големината на джантите
и темата май не е за тук или аз се бъркам
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
джантата неможе да се разглежда като отделен елемент.
една и съща джанта на една кола може да изглежда голяма, на друга- малка. Както и на една кола може да стои супер, на друга зле. Дори две еднакви като цолаж джанти могат да изглеждат различно големи заради самата си форма
Изборът на подходяща джанта е много тънък момент, както и избора на останалите елементи и тяхното съчетаване. Всеки може да прасне една голяма джанта, но да стои красиво, естествено и симетрично е нещо съвсем друго. По-голям(повече) не значи по-добре и това в особена сила важи за оптиката. Много е тънка границата между красивото и уродливото. Изисква се око на скулптор и естет за да се създаде нещо стойностно.
Като говорим за джантата като визия, като тунинг елемент, такива прозаични неща като цена на гуми, комфорт и други подобни нямат значение. Няма как да се разглежда от практична гледна точка. Голямата джанта не е за всеки, не всеки е готов да заплати цената на това да направи кола, подходща за големи джанти, както и да кара с големи джанти
п.п. мисля че е ясно защо не говоря с цифри, говорейки за големи цолажи
една и съща джанта на една кола може да изглежда голяма, на друга- малка. Както и на една кола може да стои супер, на друга зле. Дори две еднакви като цолаж джанти могат да изглеждат различно големи заради самата си форма
Изборът на подходяща джанта е много тънък момент, както и избора на останалите елементи и тяхното съчетаване. Всеки може да прасне една голяма джанта, но да стои красиво, естествено и симетрично е нещо съвсем друго. По-голям(повече) не значи по-добре и това в особена сила важи за оптиката. Много е тънка границата между красивото и уродливото. Изисква се око на скулптор и естет за да се създаде нещо стойностно.
Като говорим за джантата като визия, като тунинг елемент, такива прозаични неща като цена на гуми, комфорт и други подобни нямат значение. Няма как да се разглежда от практична гледна точка. Голямата джанта не е за всеки, не всеки е готов да заплати цената на това да направи кола, подходща за големи джанти, както и да кара с големи джанти
п.п. мисля че е ясно защо не говоря с цифри, говорейки за големи цолажи
Ами мислех да не пиша нищо не,че съм човека който е най най ,но на местата който съм посещавал било то Т"ю"нинг мероприятие или автошоу или автоизложения Говоря за напредналите държави от където нещата са тръгнали и от който аз и вие взимаме идеи и т.н.85% всичко се крепи на ГОЛЕМИТЕ ДЖАНТИ и другите 15% са някакви незначителни притурки и окраски така че една качествена стилна джанта може да направи и най-голямото автомобилно недоразумение в много красив автомобил
Така че тежка ли е чупи окачване скъпи ли са гумите за мен това е последното нещо в/у което бих се замисли стига да ме удовлетворява и да ме радва,а който каквото и да ми обяснява всеки иска "яка"джанта на кола ти си
Не включвам негърския "стил" ,че ония малко се позабравят
Така че тежка ли е чупи окачване скъпи ли са гумите за мен това е последното нещо в/у което бих се замисли стига да ме удовлетворява и да ме радва,а който каквото и да ми обяснява всеки иска "яка"джанта на кола ти си
Не включвам негърския "стил" ,че ония малко се позабравят
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Всичко е много относително и строго индивидуално!
Майки, ти погреба труда на половината хора с проекти
Разбираш ги
Щом за теб едната джанта прави 85% от визията си направо ценител
Майки, ти погреба труда на половината хора с проекти

Разбираш ги

hooligans написа:Всичко е много относително и строго индивидуално!
Майки, ти погреба труда на половината хора с проекти![]()
Разбираш ги![]()
Може и да си прав,а може би не си,ако казваш проект на мигачи и стелки и ароматизатори и туба в багажника и касетофон Kewood ти направо нямаш и идея за какво става дума,а може и аз да съм не съм в час,но ако обиколиш малко по света ,че си е сериозно,но поне в Европа ще разбереш какво имам предвид от 100 коли 10 с много тежък и много труден тунинг и много ама много пара и всичко друго е здрава джанта и малко глезотии на стокови автомобили
Това е моя мироглед,а ако за теб е проект да купиш дадена кола от най-постната серия и да и купуваш по модерните мигачи и стелки ок
Значи няма какво да пиша изобщо
и идеята е за по големи джанти,а не да ти погребвам труда
Поздрави
- djdarkness
- Автомобил: Corrado
- Двигател: 9a
Колега намерих 1 тема за 20" а8ци на пасат .. виж как стоят и сам си прецени ..

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Мойто скромно мнение е че си требва гоуема джанта
А тия дето реват колко са лоши пътищата направо си умирам от смех
Сега ще кажете понеже мойта кола се кара главно в Торино, да ама не (то и тука пътищата не са цвете за мирисане) много зависи от стила на каране, ако не се пази и 17ки в Германия пак може на 8-ки да ги направиш. Карах Голфа цяло лято в БГ на 18-ки с много ниска гума 265/30/18 е проблем не съм имал
вярно че колата се кара предимно в София и малко Пловдив, но специално в тези градове положението хич не е болка за умиране, като се спазват елементарни правила, да не се лепиш за предния и да си отваряш очите проблем няма дори и с 20-ки да караш
Зимата карам на 17-ки джанти пак със сравнително ниска гума 225/40/17 и пак проблеми не съм имал, въпреки че всички казваха че съм луд, е джантите ми са прави на струна, просто зависи от човека и начина на каране
Засегна ме въпроса за гумите, напълно подкрепям 'rabotnika' ! Какво значи имаш пари за 18-ки а немаш пари за гуми
Човек ако има елементарни познания отива в една морга и си избира перфектни гуми 2-ра ръка за смешни пари, къде пише че щом имам пари за джанти 19 цола трябва непременно да се изръся 500+лева на гума, ебати гумите аз да не се жена за тях
удри някой дебил ше им тегли по една ножка и какво става ? Или понеже съм супер патрон и съм си позволил 19-ки това значи че директно му тегля майната отивам и си купувам нови гуми, "голема работа"
За мен новите гуми когато говорим за летни гуми голям цолаж са неоправдан разход, много са ми смешни хора които отиват и купуват най-евтините гуми на пазара само и само да карат с нова гума, ама то че била китайска, че била с дот от 2006-та нема значение, нали е нова
Пак казвам това не значи че трябва да се кара с гуми които са на конци, винаги е хубаво да се търси баланса и да не се изпада в крайности 

Зимата карам на 17-ки джанти пак със сравнително ниска гума 225/40/17 и пак проблеми не съм имал, въпреки че всички казваха че съм луд, е джантите ми са прави на струна, просто зависи от човека и начина на каране

Засегна ме въпроса за гумите, напълно подкрепям 'rabotnika' ! Какво значи имаш пари за 18-ки а немаш пари за гуми

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
понякога много хубаво - не е на хубаво
20" биха стояли както страхотно така и смешно - зависи от колата
на вентото не смятам че биха му ходили този модел 20"
20" биха стояли както страхотно така и смешно - зависи от колата
на вентото не смятам че биха му ходили този модел 20"
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Аз съм ЗА големи джанти стига да не са много тежки и все пак да има какво да ги върти(не като моя асматик).
Бях направил един простичък тест с разхода.
14 цола с гуми 185/60 обикновена железарка зимата ми дава разход смесен 8 литра газ
17 цола с гуми 205/40-предни и 235/40-задни 7.5J et 35 пак зимата смесен разход 14.3 литра газ
Като изключим огромната разлика в горенето може би с 17ките обувката ми е натежавала повечко.
Изводите оставям на Вас.
Бях направил един простичък тест с разхода.
14 цола с гуми 185/60 обикновена железарка зимата ми дава разход смесен 8 литра газ
17 цола с гуми 205/40-предни и 235/40-задни 7.5J et 35 пак зимата смесен разход 14.3 литра газ
Като изключим огромната разлика в горенето може би с 17ките обувката ми е натежавала повечко.
Изводите оставям на Вас.
Аз съм за големите джанти защото отварчт колата и просто колата седикато кукла а не някъкъв голф с 13 джанти смешно е.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Явно в по- тежките джанти има вградени скрити спирачки, ебах ти разхода...
- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
pe6kata написа:Явно в по- тежките джанти има вградени скрити спирачки, ебах ти разхода...

Кое е красиво според мнозинството ,се илюстрира добре във комерсиалните продукции на филмовите студия ,аз лично предпочитам прагматичния подход - т.е. по-големи гуми (70+ за височина),за по-малко проблеми въпреки ,че и големите гуми също натоварват понякога даден детаил и ...
двоен пост 

Последна промяна от morfei1 на Вто 14 фев 2012 17:42, променено общо 1 път.