Смяна фарове с лупи и ксенон Б5 - Решено!
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Смяна фарове с лупи и ксенон Б5
На хубава лупа 35W свети напълно достатъчно и слагането на 55W е меко казано изгъзица. Така губиш едно от предимствата на Xenon-а - ниската консумация.
Ксеноновите системи 55W са предвидени за OFF ROAD и са забранени за използване на пътищата. Ако си сложиш 55W ксенон ще си поредния недоклатен профан, който го е§е за правилата.
Ксеноновите системи 55W са предвидени за OFF ROAD и са забранени за използване на пътищата. Ако си сложиш 55W ксенон ще си поредния недоклатен профан, който го е§е за правилата.
- Apokaliptiko
Всеки знае себе си.........
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Като се замисля 55 вата е супер за дълги

- feikot
- Двигател: AFN AVG
Абе аз не знам и колко повече свети 55 вата от 35,доста хора са на мнение,че е само търговски трик.Но определено е бе з значение като е на лупа.
ПС За дълги да ти кажа и 35 определено свети повече от нужното.
ПС За дълги да ти кажа и 35 определено свети повече от нужното.
- Apokaliptiko
BruDoNe написа:Като се замисля 55 вата е супер за дълги![]()
Май мен визираш с последният си пост?На късите съм с 35 вата,на дългите съм с 55 вата.От както съм с тия фарове на дали имам и 20 включвания на дългите светлини./не говорим дали съм карал на тях/
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Apokaliptiko написа:BruDoNe написа:Като се замисля 55 вата е супер за дълги![]()
Май мен визираш с последният си пост?На късите съм с 35 вата,на дългите съм с 55 вата.От както съм с тия фарове на дали имам и 20 включвания на дългите светлини./не говорим дали съм карал на тях/
Не. А и като предлагаш на другите да си слагат 55 вата на късите ти защо си си сложил 35 вата ? (това не е заяждане)

- Apokaliptiko
При мен така се случиха нещата.Фаровете ги купих на 4 месеца и бяха и на дългите и късите с готова Ксенон система.И съм правил сравнение на 35 вата и на 55 вата,имах възможност да сложа да пробвам 55 вата на на късите.Мога да кажа дори,че доста се консултирах с колегата Feikot /за което съм му благодарен за съветите/относно фаровете на Пасат Депо с лупа.Тъй като той бе един от първите,които ги смени.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Apokaliptiko написа:.Мога да кажа дори,че доста се консултирах с колегата Feikot /за което съм му благодарен за съветите/относно фаровете на Пасат Депо с лупа.Тъй като той бе един от първите,които ги смени.

- Soze13
- Двигател: APR
Абе като недоскивате си продайте колите и ходете на очен лекар
Никой не е длъжен да става жертва на вашите недъзи!
Ей сега се прибирам от майната си и ми пламна главата от недоскив "тунери". Категорично трябва да се забранят 55W ксенони извън офроуд, както и ксенони на рефлектори. Следващият път, когато някой ми блесне с 55W на дълги и на рефлектори, може и да имам време да хвърля нещо по тях.
П.П.
Едно време имаше медицински прегледи преди да се вземе книжка и ако недовиждаш, инвестираш в карта за градския транспорт.

Ей сега се прибирам от майната си и ми пламна главата от недоскив "тунери". Категорично трябва да се забранят 55W ксенони извън офроуд, както и ксенони на рефлектори. Следващият път, когато някой ми блесне с 55W на дълги и на рефлектори, може и да имам време да хвърля нещо по тях.
П.П.
Едно време имаше медицински прегледи преди да се вземе книжка и ако недовиждаш, инвестираш в карта за градския транспорт.
- Apokaliptiko
Абе като недоскивате си продайте колите и ходете на очен лекар Никой не е длъжен да става жертва на вашите недъзи!
Ей сега се прибирам от майната си и ми пламна главата от недоскив "тунери".
Колега тук не пишем кой,къде е ходил с какво са го светнали,тук пишем за едни Келвини и ватове им казват.
Ей сега се прибирам от майната си и ми пламна главата от недоскив "тунери".
Колега тук не пишем кой,къде е ходил с какво са го светнали,тук пишем за едни Келвини и ватове им казват.
- Soze13
Аз пък говоря за балканската простотия. "На мен ми е добре, ония отсреща да си сложат слънчеви очила"...и това съм го чувал.
Категорично съм за забраната на ксенони на фарове с рефлектори и на такива над 35W! Може ли да ме задължават да слагам колан при положение, че застрашавам само собствения си живот ако не го сложа и да оставят разни неграмотни слепци да си играят с живота на другите?!
40 километра един сопол с ксенони на рефлектори на стогодишната си бангия караше зад мен и в момента, в който реших, че съм се отървал от поредния цървул събрал 100 лв за китайско менте, срещу мен изкочи негов брачед, ама на дълги...
и като че ли се бяха наговорили тази вечер среща на слепците на пътя, с още няколко такива се разминахме и ако не бях пристигнал, следващия щеше да получи шише с вода в решетката.
П.П.
За келвините и ватовете аз мога да те понауча малко, защото това се учи, не се практикува с отвертка на китайско менте в гаража.
Категорично съм за забраната на ксенони на фарове с рефлектори и на такива над 35W! Може ли да ме задължават да слагам колан при положение, че застрашавам само собствения си живот ако не го сложа и да оставят разни неграмотни слепци да си играят с живота на другите?!
40 километра един сопол с ксенони на рефлектори на стогодишната си бангия караше зад мен и в момента, в който реших, че съм се отървал от поредния цървул събрал 100 лв за китайско менте, срещу мен изкочи негов брачед, ама на дълги...

П.П.
За келвините и ватовете аз мога да те понауча малко, защото това се учи, не се практикува с отвертка на китайско менте в гаража.
Последна промяна от Soze13 на Сря 21 ное 2012 22:02, променено общо 1 път.
- Apokaliptiko
Има голяма разлика обиквен рефлектор,лупи и т.н.Аз ги срещам всеки ден такива водачи, но какво да се прави.Както и да е това е друга тема на разговор където не трябва да се води тук.
Последна промяна от Apokaliptiko на Сря 21 ное 2012 22:07, променено общо 1 път.
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Soze13 написа:Аз пък говоря за балканската простотия. "На мен ми е добре, ония отсреща да си сложат слънчеви очила"...и това съм го чувал.
40 километра един сопол с ксенони на рефлектори на стогодишната си бангия караше зад мен и в момента, в който реших, че съм се отървал от поредния цървул събрал 100 лв за китайско менте, срещу мен изкочи негов брачед, ама на дълги...и като че ли се бяха наговорили тази вечер, среща на слепците на пътя, още няколко такива ме разминаваха в насрещното и ако не бях пристигнал, следващия щеше да получи шише с вода в решетката.
П.П.
Колега ти май си за друг раздел -> viewtopic.php?f=61&t=37749&hilit=%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F
- Soze13
Apokaliptiko написа:Има голяма разлика обиквен рефлектор,лупи и т.н.Аз ги срещам всеки ден такива водачи, но какво да се прави.
Ти на дългите с ксенон ли си? На рефлектор ли е? Знаеш ли какви поразии съм виждал заради това, че някой се е забавил със секунда-две да превключи на къси? Карам от 21 години и винаги съм бил толерантен и рядко избухвам, но винаги съм искал да му напъхам фаровете където слънце не огрява на някой такъв.