Моето зелено бижу ( Русе )
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Re: Моето зелено бижу - Отново в бокса :)
Мисля , че ще тр да се направи тема за 6-та скорост. Подробна и ясна 

- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като се обесни как се прави е хубаво да се обоснове какъв е смисъла (да не е самоцел) и като как е съчетана спрямо диференциала и предавателните числа на останалите предавки.
Каква е целта ? Икономичност, ускорение ?
Каква е идеята конкретно в този автомобил ?
- EliPavlova
- Автомобил:
- Двигател:
wierdo написа:Като се обесни как се прави е хубаво да се обоснове какъв е смисъла (да не е самоцел) и като как е съчетана спрямо диференциала и предавателните числа на останалите предавки.
За параметрите на скоростната кутия съм писала преди време:
EliPavlova написа:... май останаха само параметрите на скоростната кутия, макар че беше едно от първите завършени неща.
За основа е ползвана кутия с код AUX.
Предавателните числа са съответно:
1 ва ск - 3,45
2 ра ск - 1,94
3 та ск - 1,44
4 та ск - 1,13
5 та ск - 0,89
и диференциал - 4,25
В момента обмисляме малък ъпгрейд на кутията - да сложим по-къса 5 та - 0,91, за сметка на нещо друго, за което ще пиша, като се получи
И както съм писала и преди, 5-та скорост е подменена с 0,91, шеста е 0,712
За поставянето на шестата скорост се наложи да се направи преходен капак, да се удължи шиша на съединителя, оста на вилките на скоростите и лоста на вилката на съединителя и още малко детайли.
Резултатът след всички манипулации:
На въпроса: ЗАЩО?
Поради сравнително късите малки скорости, при дълга 5 та се получи дупка. Т.е. колата губи динамичността си до развъртането до нужните обороти. Така се стигна до извода, че ще е по-добре за двигателя, да се подмени 5 та и да се добави 6 та скорост. Това дава възможността на двигателя да работи в правилни режими и да се ползва по-рационално ефективността на въртящият момент на двигателя.
В никакъв случай не мога да кажа, че е самоцел, най-малкото защото, ако беше така, щях да си купя готова 6 степенна кутия, щеше да ми е по-лесно и с по-малко главоболия. Така се получава конфигурация, която ми дава динамика както в градски условия, така и на по-дълги преходи.
А аз исках точно това: малка симпатична количка с динамика на пътя, която да ми е удобна, да я харесвам и да ми доставя удоволствие да я управлявам.
Re: Моето зелено бижу - Отново в бокса ( Русе )

Последна промяна от demoson на Нед 06 мар 2011 14:14, променено общо 2 пъти.
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
demoson написа:Дай му на човека дълги скорости и целия град да пъпли на втора и трета!А това че динамиката на двигателя се губи;какво от товаВъзможно е да не е чувал за резонанс на двигателя.С цел да облекчи работата му;но последно време се разнасят едни ПРОСЛОВУТИ и не толкова на място въпроси "колко коня е?"Нека си мерят конете а динамиката на мотора да върви някъде на кино!Това което се случи на тази скоростна кутия е много добра подредба на предавателните числа.Колата става много приятна и удобна както за градски така и за извънградски условия.Темата е толкова подробна!Нека имаме малко търпение и всичко ще стане ясно.
Чудя се ако си боядисам и аз моя десен калник че леко е надраскан,дали ще мога и аз да пиша такива изказвания в темите на хора които са вложили толкова много труд,пари и лично време???
Извинявай колега ,но ти кои визираш като казваш "дай му на човека дълги скорости и т.н." че ми е интересно?
И за каква динамика става въпрос с мотор 1,8 карб.? И дали простите немци не са помислили за динамика като са слагали простата 5 степенна кутия в завода? Не се заяждам но много остро се изказваш,та затова питам.

Последна промяна от demoson на Нед 06 мар 2011 14:14, променено общо 1 път.
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Последна промяна от ANDREYO на Пон 28 фев 2011 20:10, променено общо 1 път.

Последна промяна от demoson на Нед 06 мар 2011 14:15, променено общо 1 път.
- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ели, мерси за отговора.
Надявам се, че никой не се обижда просто като попитам.
Поздравления за труда по колата.
P.S. demoson, кой те ущипа, мойто момче

Надявам се, че никой не се обижда просто като попитам.
Поздравления за труда по колата.
P.S. demoson, кой те ущипа, мойто момче

Разбира се! Успех Ели....Предполагам ще има доста интересни неща да покаже.

- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Адски добро развитие за колата, браво Ели и компания,
п.п. за 6 степенна орг, си е пак голям филм, нов тамапон на гредата, рязане на полуоски, слагане на помпички, някой ако иска да знае повече да пита на ЛС, да не пълним темата с мисли
очаквам на феста да и драсна две три снимки
п.п. за 6 степенна орг, си е пак голям филм, нов тамапон на гредата, рязане на полуоски, слагане на помпички, някой ако иска да знае повече да пита на ЛС, да не пълним темата с мисли
очаквам на феста да и драсна две три снимки

- EliPavlova
- Автомобил:
- Двигател:
Краси, кутията е същата, полуоските също, само корпусът и е удължен с 5 см. Легна си идеално на лостчетата и съединителя от първият път. Единственото което се наложи вторично е да си направя фланчета, за да не опира капака на кутията в гумата при пълен десен. Но това при джатни с не много малко ЕТ не е никакъв проблем, защото се изнесе повече от прилично 
п.п.
Може ли снимките да са повечко от 2-3? Всъщност... Ще се радвам, ако ти остане време да и спретнеш първата истинска сесия в неразглобен вид... Ако е удобно, разбира се

п.п.
Може ли снимките да са повечко от 2-3? Всъщност... Ще се радвам, ако ти остане време да и спретнеш първата истинска сесия в неразглобен вид... Ако е удобно, разбира се

- pepesound
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голям поклон пред ентусиазма на колежката и на целия екип участвал в този уникален проект /повече думи нямам/

- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
EliPavlova написа:Краси, кутията е същата, полуоските също, само корпусът и е удължен с 5 см.
п.п.
А това е ясно за твоята, аз говорих за оригиналната 6степенна кутия, че голям филм, но зависи кой й какви филми обича
А за снимките нема да са малко хи хи хи,
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз да се включа имам проекти на 4 опела от до но такова нещо нема поздрави много си нахъсана и това ми хареса успех за напред
- kristiqn28
- Автомобил:
- Двигател: