Карбонов капак с фолио на 3М
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Карбонов капак с фолио на 3М
да и в троян има едно наистина добре седи и на колегата bobbi съм го виждал наистина е хубаво и аз мисля да слагам на тавана такова
Golf777, благодаря за детайлните снимки
. Мисля и аз да сложа при първа възможност. Обещавам да кача и снимчици да видите как се е получило. 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а бихте ли казали подробно как точно става монтажа ? чел съм че по края се слагала някаква специална смола ?
Мен ме интересува ако след време решиша го махнеш,лесно ли се маха и остава ли лепило по капака 

topper написа:Мен ме интересува ако след време решиша го махнеш,лесно ли се маха и остава ли лепило по капака
Ако времето е топло или имаш пистолет за гореш въздух се маха сравнително лесно.
Ако фолиото е каст, то е ремулвабъл и неостава лепило

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а за самия монтаж процедурата ?
- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:-карбоново фолио
-сешоар
-макетно ножче (лимитирана версия)
-спирт
-парцал или нещо за почистване
-много сръчни ръце, на главния майстор.
ми зачиства се капака със спирт,не се ползва никаква смола,подгъва се по ръбовете и се нагрява със сешоар,оставя се на слънце да се по-напече /доста си се нагрява/и ако някой ден реша да го свалям

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
то дефакто си е одоло с лепило , и като се махне от долната страна на фолиото "хартията" (незнам хартия ли е пак фолио като на зас стъклата фолиото ли е ) и си остава по лепило и се лепи ?
а как става номера с криви елементи ? и това лепило на фолиото здраво ли хваща ?
а как става номера с криви елементи ? и това лепило на фолиото здраво ли хваща ?
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ABF 1996
- Контакти:
Peteff написа:то дефакто си е одоло с лепило , и като се махне от долната страна на фолиото "хартията" (незнам хартия ли е пак фолио като на зас стъклата фолиото ли е ) и си остава по лепило и се лепи ?
Да, като се махне подлепващата част остава по собствено лепило.. Не е като при фолиото за прозорци, тук опъковата част е на малки каналчета по цялата ширина и дължина (Х-образни) и особеното е че се лепи на СУХО, след добре зачистена повърхност със спирт за горене. Кривите елементи ги покрива спокойно при леко разпъване, при по-криви вече с пистолет за горещ въздух. Лепилото на фолиото хваща достатъчно добре.
Bobbi написа:...и особеното е че се лепи на СУХО...
Някой хора го лепим и на сухо

-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ABF 1996
- Контакти:
blinder написа:Bobbi написа:...и особеното е че се лепи на СУХО...
Някой хора го лепим и на сухо
Хаха, вярно без смазка обаче майтапа настрана - с вода или веро залепяне няма. Пълнят се каналчетата и изсъхване и вадене на водата забрави

Bobbi написа:...
Олееее, ама какво съм прочел от това което си казал

Каст фолиото е направено за лепене на сухо, затова няма защо да се мокри и да се лигави 2 часа.Зимата залепянето на фолио С ВОДА е самоубийство.
Каст фолио смачкано на топка с ръка, после се изправя с горещия въздух и не си личи изобщо, че е било мачкано някога!
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blinder написа:Bobbi написа:...
Олееее, ама какво съм прочел от това което си казалРазбрал съм, ДА НЕ СЕ лепи на сухо
![]()
Каст фолиото е направено за лепене на сухо, затова няма защо да се мокри и да се лигави 2 часа.Зимата залепянето на фолио С ВОДА е самоубийство.
Каст фолио смачкано на топка с ръка, после се изправя с горещия въздух и не си личи изобщо, че е било мачкано някога!
това за мачкането хич не е така поне за това фолио на 3м нагрее ли се се нарушава структурата и мани,не може да се оправи
ANDREYO написа:...
В интерес на истината, не съм работил с това карбониево фолио и наистина незнам дали се изпъва, но както казваш, че като се нагрее се прецаква малко не мис е вярва.Колегите дори казват, че са го лепили със "сешоара", следователно се е нагряло.
А ако се наложи да се лепи на нещо по-усукано, без нагряване няма начин, особенно ако се прави броня.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гледал съм табла направени с такова фолио , и други изхакани форми и изглеждаха перфектно , така че по някакъв начин се слага с нагряване без да се прецака