Golf Mk3 1992 ААМ - SilberGrau

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Re: Golf Mk3 1992 ААМ - SilberGrau

Мнениеот ZeroCool » Нед 21 апр 2013 1:47

Понеже много народ се изреди на лично да ме пита за фолирането на джантите кое какво как .....
Фолиото е марка Multifix води се автомобилно, пазарувам си го от Търново.
Фолирането е тегаво....аз лично разбрах как горе доле става на последния бъбрек на последната джанта..затова и имат толкова забележки в тва оношение, но аз просто тествах цвета не целя да са перфектни макар, че опитах...ама е трудно работа.
Последната джанта ми отне около 3 часа.
Първата около 6 и метър и половина унищожено фолио.
Грее се докато се лепи.....не се пръска с нищо, както при фолирането на стъкла например.
почвам от средата и лепя навън, като най-шибаното място е в края на лъчите от към борда.
наместа се надигна след това. Ако сега се хвана да ги направя наново може и да стане ОК.
Но аз чакам да се оправи времето като хората, да остана малко по-свободен и да си ги пръсна.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 21 апр 2013 6:48

Колега, сигурно твоята тройка е единствената у форума, чийто фейс ми допада много. Не искам собствениците на Мк3 да се обиждат, просто не се кефя на този модел особено много, като държа да подчертая дебело, че технически Мк3 според мен е идеално балансиран автомобил за онези далечни години (обезпечен с всякакъв вид двигатели - за пенсионери, за младоци, за светофарни състезатели), когато е бил нов модел. Но тази отпред наистина е много добра (дължи се на бяло-жълтата комбинация и фаровете). Знам, че е малко тъпо всеки само да хвали и да превъзнася, но в случая действително държах да споделя пред всички, че ти харесвам колата :bowdown понеже не обичам личните съобщения, пък е малко абсурдно някой да ти пише на лично "кефи ме" :mhihi

Потребителски аватар
Dimitaki
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: 4G63

Мнениеот Dimitaki » Вто 23 апр 2013 18:07

От супер обикновен и нищо кой знае какъв модел джанта,си направил нещо много интересно и хубаво.
Огледах колата на Крушуна,добра работа вършиш по нея и продължавай така. :wink

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 23 апр 2013 21:06

Има още неща, които трябва да се слагат махат и така натътка...ама ше чакат ред. Може би за Узана ше ги наредя, или поне се надявам

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 11 юли 2013 1:49

Влезнах и аз у силовия тунинг :) :)

Цяла зима колата изкара на 3 цилиндъра, така си изкара и на Крушуна....като се прибрах вече намерих време да я отворя да видя кво се случва и да "ъпгрейдвам" лекичко.

Та я обезглавих....колкото и да не му разбирам, съм казал, че тая кола "майстор" нема да я пипне, та сам със съвети от приятели и така.
Изображение

Изображение

Изображение

Исках всичко да се направи като хората и всяка една част беше старателно измита, прегледана и чак тогава монтирана.
Малко набързо се зайграх с клапаните, че ми хареса как се получава, но не съм ги полирал....все пак е куц 1.8mi, нямам снимки от преди да ги изчистя, но особенно тея на първи цилиндар бяха доста зле, нагара на всмукателния клапан беше около 2-3мм

Изображение
Изображение

В главата също мизерия, и чак тук като започнах да я мия видех от къде е бил проблема, липсваше парче от гарнитурата на всмукателя на първи цилиндър, който беше и неработещия като хората, от там бедна смес, от там много нагар и от там....цилиндъра спира да работи, поне така си го обясних аз.
Гарнитурата е дала фира най-вероятно заради последния майстор който е пипал там, защото си развих колекторите почти на ръка :banghead

Изображение
Изображение
Изображение
И тука идва и тунинга.....така популярния мод за монота, изпускател от 2Е, голем зор докато намеря такъв който не е сцепен....ама с помощ от приятели се намери, двуцевка с премахнати меки връзки, благодарение на един МНОГО МНОГО ГОЛЯМ фен от Сухиндол, на който зверски благодарности за съветите и частите който ми даде, незнам как ше се черпим просто .....
Изображение
Изображение

Цилиндрите също се хигиенизираха колкото можах
Изображение
20 годишен блок........
Изображение

Другия важен компонент за засилването, отново идващ от Сухиндол
Вал от ге шийсе...
Изображение

Затворих.....и се надявах като запаля да има всички цилиндри....че иначе, трябваше да продължавам надоло по двигателя
Изображение
Равносметката:
Нови повдигачи
Пасване на клапани
Шлайф на глава 0,15 само да се зачисти.....че не помня с колко са я шлайфали предния път :redface
Нови гумички на клапаните
Всички гарнитури и семеринги и къде квото уплътнява Elring
Смяна масло и филтър
Изпускател + вал
.......тотал 200 кинта....щяха да са по-малко, ама си купих изпускателен колектор за който човека се кълнеше, че е перфектен а беше целия нацепен...ама интернет търговия кво да правиш.

И колата така никога не е вървяла, препоръчвам тоя мод на всеки който има възможност, в комбинация със късите ми скорости е голям кеф да я ръчкаш из града. И откакто съм я затворил и давам газ постоянно, преди я галех тя взе, че се счупи.....та сега поне да карам :)

Налгасил съм и един капак от 2Е, с който ме снабди колегата predator4o, който на въпроса "колко парички му искаш" отговори....."не ме питай, щото ще си го прибера обратно в багажника и няма да го видиш повече"
Евала на целата Търновска група за помощта....даже и на оня от Оряхово...Гигаватовия :) къде ми се обаждаше през половин час да ме пита "Запали ли?"

Изображение
Изображение
Изображение

Благодарности и на alpine за дето ми подари оная пластмасова просотия за картерните газове от 2Е...че имаше хора де ме застрелваха с цени от по 30-40 кинта... :rolleyes

За да е пълна картинката ми остана да си намеря долната част на капака на ангренажа, за която колегите също ми искат 30 кинта....при положение, че тя нова оргинална струва 36лв :gruebel
Та да си ги търкалят там.....накрая ще я купя нова ако не намеря на нормална цена.

Последна промяна от ZeroCool на Чет 11 юли 2013 3:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 11 юли 2013 1:58

Видях аз по талавизора, че модерно да лепиш в ъгъла на задното стъкло I LOVE MY MK3...Wheel Whores, DUB и т.н
Та набързо се стикеросах и аз преди Крушуна.
Докато се сетя да ги снимам....някой е почовъркал единия..ама здраве да е имам още ще го сменя :)
Изображение
И малко снимки със скучни сиви джанти докато намеря време да ги пръсна така ще е ..
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Чет 11 юли 2013 2:20

Брех, много добре (меко казано) изглежда :) Може някой път да се дръпнем с тебе и mumia ^^ Щом толкова бяга след ремонта :beer

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 11 юли 2013 2:22

mumia?......тоа ник само на едно место съм го чел...та правилно ли си мисля или??

Edit: Местожителство: zhe internetz
май правилно си мисля :mrgreen :mrgreen

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пон 15 юли 2013 23:54

Евала... евала... лично бях свидетел как се прави мотора... в стерилна среда... Изверг! Сложи му ЧИП да стане от 75коня до към 115... Даже може... чипове... МНОГО ЧИПОВЕ! ЗА МНОГО КОНЕ!!! :stumm

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 15 юли 2013 23:56

Бате той е 77,5 вмомента....чипове има колкото искаш....само у сд-то има 3!!!!!
Незнам на друго място дали мога да сложа.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 15 юли 2013 23:58

Чувал съм ,че може и още... има един мастер тука у едно село Петърч ,прави ги всекакви, даже разправат че и повече коне може да дигне ама почва да харчи повече газ... :rolleyes

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 16 юли 2013 0:02

Сакън! да не харчи повече!
Никви чипове.....даже ще махна и тея от цд-то да падне разхода

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 16 юли 2013 14:46

То с чипове пада разхода поне с 1-2литра. Един приятел без чип му харчи 3/100 :c020

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 16 юли 2013 18:24

Много добре си се справил.Друго си е сами да "пипнеш" моторя :mrgreen

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 16 юли 2013 20:39

Определено......после 2 седмици се ослушваш дали нема да изтрака :) :)

Върни се в “Оптичен тунинг”