vlado0o^ написа:Е с тези твои думи намерих един мой пропуск в цялата схема...Първоначалната ми идея беше всичко от до да се сложи от голф с 4х100,като за спирачките не мисля да правя компромиси и да купувам дискове втора ръка.После ми дойде на акъла че мога да си пробия задните дискове които сега са 5х100 и на размер 4х100...ама нали съм простичак хем знам че има разлика от болт до болт пак питам глупости...значи така:пробивам си задните дискове и за 4х100 с 12 мм дупки и си решавам проблема.Отпред сменям всичко носачи,карета,шенкели като си правя размер 5х100 на новите дискве и главини с 14мм дупкилятото карам кершера на 4-те дупки,зимата карам тези ми джанти на 5-те
Стига сме спамили в тематаизясни ми се картинката
Пешо,идеята е да си остана със старите дискове отзадза това мисля за разпробиване на 14мм за предните главини и да си ползвам болтовете.А за 4х100 размера ще си купя други болтове
vlado0o^ написа:...значи така:пробивам си задните дискове и за 4х100 с 12 мм дупки и си решавам проблема.Отпред сменям всичко носачи,карета,шенкели като си правя размер 5х100 на новите дискве и главини с 14мм дупкилятото карам кершера на 4-те дупки,зимата карам тези ми джанти на 5-те
Пешо,идеята е да си остана със старите дискове отзадза това мисля за разпробиване на 14мм за предните главини и да си ползвам болтовете.А за 4х100 размера ще си купя други болтове
Garchev написа:ако не се лъжа стъпката на резбата на главината е 1.25, следователно търсиш М12 х дължина (в зависимост от дебелината на фланеца и от това колко е фрезования отвор, леглото на болта) х 1.25 - стъпка на резбата.
п.с. Болтовете за джанти са с 10.9 якост. Погледни тук : http://www.etebg.com
kokobraiz написа:Да питам при 5х112 и 4х100 застъпват ли се някъде дупките?
Luchouuuu написа:Мисля, че не колега.
Скоро минах с преходни фланци от 5х100 към 5х112 и колегата който ми прави фланците спомена, че и при 4х100 не се застъпват.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 48 госта