джанти с 5 отвора
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
джанти с 5 отвора
моят голф3 е с джанти с 4 отвора може ли да ги направя с 5 и какво трябва да сменя благодаря
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Re: джанти с 5 отвора
Провери за фланци в раздел продава се. Мисля че видях колега да продава такива. Само едни фланци ти трябват иначе.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
преходен фланец 4 към 5
е колегата ти го показа 

- BOCOO
благодаря колеги
- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
Най-добрия варянт е главини и т.н. от GTi .
На 5х??? искаш да преминеш? Ако искаш преходни фланци от 4х100 на 5х100 НЯМА!!! Няма как да ти ги направят защото както и да въртиш няма начин да направиш новите отвори без да се припокриват с някои от старите единствения начин е фланеца да се хване към главината само на 3 болта а джантата с 5, или пък да хванеш джантата за преходния фланец с 4болта и фланеца за главината пак с 4. Но според мен не е много практично и безопасно. Другия начин е да смениш главините с такива от Голф 3 ГТИ,от зад няма проблем но с предните ще имаш проблеми,1-я е ,че шлиците на външното ти каре не стават за главина 5х100 трябва да смениш и полуоските и външните карета с такива от Г3 ГТИ също и захващането на самия шенкел към носача е различно при Г2 и Г3 ГТИ тоест ще ти се наложи да смениш и носачите с шарнирите пак с такива от Г3 ГТИ за да може да стане шенкела. Ако смениш носачите това естествено води след себе си до смяна на стабилизиращата щанга с такава от 3-ка ГТИ заради захващането на биалетките към носачите. Ако си готов да смениш цялата предница без предния мост само и само за да минеш на 5х100 давай
А само да не забравя,поради това ,че носачите на Г3 ГТИ са по дълги с по 2см от твоите носачи и различното захващане на шарнирите към носача се събират към 3см изнасяне на главините на вън от всяка страна така ,че можеш да имаш евентуален проблем със слагането на по широки джанти или такива с малко ЕТ(офсет) Има и още един начин които е доста по лесен(поне според мен
)

- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
не питай старило питай патило

- BOCOO
ок отказвам се благодаря на всички отзовали се
- VW_JIKATA
- Автомобил:
- Двигател:
Ето какво направих аз за да мина на 5х100 и не те саветвам да го правиш.не е оправдано.
VW_JIKATA написа:Ето какво направих аз за да мина на 5х100 и не те саветвам да го правиш.не е оправдано.
А какво си направил всъщност?
Дай малко обяснения, че от снимката виждам, че си си сменил дисковете.
- VW_JIKATA
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност смених цялото окачване на колата.Всичко което колегата g60 е описал по горе.