Голф 2 реставрация.

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 реставрация.

Мнениеот don hose » Нед 18 апр 2010 20:01

Колеги, реших да възвърна блясъка на голфчето си.За сега съм на този етап който е на снимките.Мисля да си го подготвя сам за боя но ми е за първи път.Ако някой може да помогне със съвети и предложения е добре дошъл.Ще целя максимално оргинален вид като само смятам да променя дребни детайли.Имам нужда от читави уплътнения на предния и страничните прозорци ако някой има такива нека да ми пише да спазрим цената.
http://donhose.snimka.bg/automobiles/wv-design.109398.18311188

Последна промяна от don hose на Пет 07 май 2010 16:28, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
b1ksa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 2 реставрация.

Мнениеот b1ksa » Нед 18 апр 2010 20:06

хубаво голфче

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Нед 18 апр 2010 21:39

свали челното стъкло, 100% под него ще има ръжда или гнило :!:
виж и под уплътнението на задното стъкло

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 18 апр 2010 21:42

don hose написа:Колеги, реших да възвърна блясъка на голфчето си.За сега съм на този етап който е на снимките.Мисля да си го подготвя сам за боя но ми е за първи път.Ако някой може да помогне със съвети и предложения е добре дошъл.Ще целя максимално оргинален вид като само смятам да променя дребни детайли.Имам нужда от читави уплътнения на предния и страничните прозорци ако някой има такива нека да ми пише да спазрим цената.
http://donhose.snimka.bg/automobiles/wv-design.109398.18311188

Успех колега и не се отказвай :да:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Нед 18 апр 2010 21:56

Явно сме се справили добре щом колегата не е забелязъл заварката която е точно под уплътнението на прозореца.Всичко ще се свали.По скоро се чудя като шкуря дали трябва да изчезне изобще старата боя.
Колата ще е в същия цвят трябва ли навсякъде да пръскъм шприц кит.Давайте акъли.

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Нед 18 апр 2010 22:22

don hose написа:Явно сме се справили добре щом колегата не е забелязъл заварката която е точно под уплътнението на прозореца.Всичко ще се свали.По скоро се чудя като шкуря дали трябва да изчезне изобще старата боя.
Колата ще е в същия цвят трябва ли навсякъде да пръскъм шприц кит.Давайте акъли.

да ти кажа, на снимките никъде няма заварка, няма и логика да има при положение че стъклото си е на място
от въпроса ти за шкуренето, ми става ясно че и бир хабер си нямаш...

не искам да те отказвам но си има доста тънкости в бояджийската работа, бъркаш и понятия като филер с шприц кит :banghead:
ако идваш на крушуна може да ти обясня това-онова :beer

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Нед 18 апр 2010 22:50

Ако боята е в добро състояние матираш докато изчезне напълно гланца на водна шкурка 2000, като гледаш да минаваш ръбчетата и фалцовете хубаво, най-често там се люпи боята, ако не е матирано хубаво и после директно боядисваш.Ако е надрана дълбоко или лака се е улюпил е добре да се свали като е желателно да се сваля от далече с трупче и примерно 320 суха (да не дълбаеш.)Шприц и филер е едно и също с разликата, че обикновенния e с филер и разредител, три компонентния е и с втвърдител,три компонентния има 2 към 1 3>1, 4>1 и 5>1. Шприцва се задължително върху боди кит понеже боята попива в него, също шприц кита запълва дупчици и драскотини. За да стане професионално се пръскат с шприц целите детайли за да несе получат разлики на новата боя,обикновенно се пръскат три ръце, като между ръцете се чака 5-10мин шприца да дръне (да матира): първата ръка се пръска по рехаво без да се покрива, за да стане грапаво, така втората и третата ръка ще хванат по-добре,втората ръка се пръска от по близо,покривно а на третата се гони гланц, като се внимава да несе стече, ако не се пръска целия детайл а само на места, трябва да свалиш хубаво границите на шприца.Той се търка на водна 600-800, като е добре да пръснеш "контрола" върху шприца може да е спрей или някаква по-разредена боя, пръска се по отдалече много тънко без да покриваш, след което като търкаш на водно нетрябва да остават никакви неравности или дупчици върху шприца, много е важно да е добре подготвена колата преди боята, за да е добър и крайния резултат!
Ето и тук един бърз курс http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=73667
http://www.klarprofessional.bg/index.php?location=technical

Последна промяна от negodnika на Сря 21 апр 2010 23:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefkoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefkoko » Нед 18 апр 2010 23:19

ами, никаква колегата се изказа неподготвен.

Не се притеснявай батце количката ще стане като нова .

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пон 19 апр 2010 11:34

Евала бат Стефко!

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Вто 20 апр 2010 23:08

Днеска малко кит сложихме.Утре продължаваме с търкънето.Добавил съм няколко снимки в албумчето.

Потребителски аватар
Lubo 85
Автомобил: vw golf MK3
Двигател: AFT 1996

Мнениеот Lubo 85 » Сря 21 апр 2010 0:42

Успех с реставрацията.
Само се чудя защо не го разглобиш на цяло.Имам в предвид,да свалиш предното и задното стъкло.
:да:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Сря 21 апр 2010 7:29

Ще ги свалим колега но понеже всеки ден колта седи отвън по добре за до полседно да е със стъкла.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 21 апр 2010 21:21

Така и така си я разглобил. Налепи малко битумна лента за шумоизолация. Продава се почти навсякъде. Аз си взех от тази, дето се ползва за покривите. Има и ал.фолио отгоре, самозалепваща е. Ролката струва 24 лева - 15см широка и 10метра дълга. Ето ти темата на един приятел, който ме запали по тази работа.
http://www.jtd-team.net/viewtopic.php?p=96#p96

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Съб 24 апр 2010 21:06

Ще пробвам колега, идеята е добра за сега още подготвям за боя но след това задължително ще пробвам.

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Чет 06 май 2010 13:12

Колеги утре ще пръсна шприца.Шприца е на няква фирма Роберло.Но ми се иска да каже някой съвет относно марката на боята която да ползвам.И колко би трябвало да струва самото боядисване ако колта е подготвена за боя.

Върни се в “Оптичен тунинг”