Черен MK3 - малко барнат

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Pec
Автомобил:
Двигател:

Черен MK3 - малко барнат

Мнениеот Pec » Съб 26 юни 2010 22:12

Здравейте, навих се и аз да покажа какви съм ги свършил по колата си и какви идеи и проблеми имам още. Готов съм да отнеса някои критики или добри съвети, нямам кола-идол, към която се стремя. Всяко едно нещо се преправя толкова пъти докато не ми хареса. Ежедневка е, кара се всеки ден, на късо или дълго, единствената си ми е :D .
Та малко за колата: Голф 3 1.8 90коня ABS на газ, 1992г., като екстри има ел. люк и огледала, допълнително слагани ел.стъкла/съдя по това, че копчетата са на таблото/, ел.фарки. Като я взех (2 февруари 2009г. :lol: ) беше нов внос, личеше си, че е пребоядисвана на отделни места, на предния ляв калник дори супер некадърно, по боята и все още има забележки но не съм стигнал до нея, интериора беше под всякаква критика, съжелявам че не съм снимал тоя ад - тавана беше почти паднал, тапицерията беше неизвестен цвят, люка и едното стъкло се бяха предали. Всичко това мигновено беше оправено и колата се вкара в приличен стоков вид - джантите се освежиха, колата беше изчистена из основи и последва едно многочасово пастиране, но на места най-много по тавана, вече лака се предава, но резултата беше задоволителен.
Изображение
Изображение
Изображение
Започна се с малко музика вътре - нищо фрапиращо - колкото да има да ми мяука докато карам. CD- Kenwood W3044GY(в по-долни снимки го има), задна линия Boschmann 9588KW, предна линия Hertz DSK 165 и на снимката се вижда какво се крие в багажното:
Изображение
Изображение
Макар че знаех за форума от самото начало, тук някъде в този момент тръгнах против всички закони на т.нар. "тунинг". За щастие не към менюта и разни подобни. Вместо да следвам логиката джанти->окачване, малко обърнах реда. Бях изненадан от меката и нестабилна возия и ме дразнеше много. Обмислих варианта за спортни пружини, но нещо не съм фен на този вариант: къси пружини на стоков амортисьор. Последва закупуване на окачване LowTech 60/40 с любезното съдействие на колегата doktora_gti както и едни ниски чашки също от него, но за това по-късно. На снимките колата тъкмо слиза от крика и изглежда малко джипче, но в последствие си слезе надолу. Доста след това последва и покупка на широк нож, на който почти веднага му се случи случка в един дъжд с една дупка. Колата се сдоби и с би-ксенон h4, но нямам сега снимка с него запален.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Колата нямаше оборотомер и реших да взема табло от Венто. Циферблатите са изпъкнали и самата визия на таблото с уредите е по-приятна, според мен, от това на Голф. Застана добре на вече приличния интериор.
Изображение
Изображение
Дойде зима обаче и попаднах в един дълъг застой, а и предварителни изпити (кандидат-студентски), малко учене и така. Правеше се по калата пак нещо, но бяха дребни детайлни неща като барване на мигачите и блендите отпред и всички нормални неща за да се поддържа колата вървяща и в изрядно състояние. Стопли се, дойде бала, спретнахме Голфчето с балончета (костюмирания съм аз) и леко се подава колата:
Изображение
След бала вече беше ред на джантите. Първата придобивка беше за много кратко, а именно Azev Type E 16" 7.5J. Джантите не бяха в добро състояние, лака беше паднал на много места както на най-важното- свалихме ги от кола 4*100, но се оказаха 4*98 и като подарък и следствие от това се наложи смяна на предната лява главина :evil: .Остана здрава резбата само на 1 от 4те болта, но заедно с това се смениха и отдавна предалите се предни дискове. Ето как седяха иначе на колата и сякаш не бяха за нея и логично си поеха по пътя към нов собственик:
Изображение
Изображение
Изображение
В дена в който джантите заминаха, бяха поръчани новите от колега от форума, а именно Rial Lemans 4*100 16" 7J с полирани лъчи, с предни гуми Toyo Proxxes T1S и задни Toyo Proxess T1R и 4те 215/40/16. Малко след това се сдобих и с ниски чашки Bonrath и визията на колата се подобри. Не съм я водил някъде на добър пейзаж за да я наснимам. В момента е дооста мръсна и в състоянието, което е на следващите снимки:
Изображение
Изображение
Изображение

Това е свършеното по нея до момента. Със сигурност съм изпуснал нещо, но няма как. Имам много идеи, не толкова пари и абсолютно никакво време. По-малко от месец имам до изпитите и в момента колата е назад в списъка с длъжности, но ще дойде и нейното време отново скоро.

Потребителски аватар
Pec
Автомобил:
Двигател:

Re: Черен MK3 - малко барнат

Мнениеот Pec » Съб 26 юни 2010 22:13

За в близкото бъдеще се обмисля една изолация да се налепи, да се намери точно определен салон за който ще имам нужда от помощ - рекаро от Corrado заедно с част или цялата средна конзола, но за предпочитане да не е кожено, което обаче мисля, че предните му седалки не са със същата такава форма като коженото:
Изображение
Изображение

НО най-скорошното което трябва да се свърши е оправяне на задните калници :? Малко след като сложих джантите и се разбра че няма да се мине метър. Отзад подкачат гумите в ръбчетата, а не искам да се режат. Варианта е да се подгъват, но не мога да го измисля как да стане без да се налага после да се боядисва калника от външната страна.
Изображение
Изображение
Ако някой измисли варианта или е готов да удари едно рамо съм готов да пътувам до града за да го свършим, но след средата на юли ще е :wink: Сега отново идва пътуване до София след седмица с пълна кола и за него ще я сваля обратно на 14ките, защото няма как иначе...
Това са болките за сега :lol: Как стои работата със салона ми е интересно да разбера, дали тази форма точно я има само в кожен вариант. А за калниците също, но не мога да действам така или иначе преди да минат изпитите :beer

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Нед 27 юни 2010 10:04

Много хубаво е станало голфчето продължавай само така :да: .Много ми хареса :D
За веждите защо не ги разпънеш както направи колегата topgun1 :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 27 юни 2010 11:16

Добре се поучава голфчето :)
А за веждите - нали ти казах че вече имам опит. Ако е достатъчно да се подгъне само вътрешния ръб ще ги оправим :да:

Потребителски аватар
1.8T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1.8T » Нед 27 юни 2010 11:48

Евала колега.. Много ми харесва голфа изчистен без излишни работи... Евала страхотен е !!! :bowdown

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 27 юни 2010 12:32

Има мерак колегата :да: Помниш ли когато се видяхме пред УНСС,имаше изпит тогава.На живо голфчето е мн.хубаво :beer

Потребителски аватар
Pec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pec » Нед 27 юни 2010 13:01

bodil4o написа:Много хубаво е станало голфчето продължавай само така :да: .Много ми хареса :D
За веждите защо не ги разпънеш както направи колегата topgun1 :)

Мерси колега. Точно обаче това не искам да се случва - да се налага китосване и боя. Хубав подгъв ще е достатъчен. В някоя тема бях видял, мисля че колеги от Варна бяха имаха някаква машинка, но не знам подгъваха ли точно с нея и има ли нужда след това от кит и боя...Някой от тях ако види темата и даде мнение ще е добре дошло... хич да не е бая калници се преродиха в него край на страната :lol:
С колегата Winner25 на живо и на гледно ще обсъдим до къде ни стигат възможностите :wink:

1.8T написа:Евала колега.. Много ми харесва голфа изчистен без излишни работи... Евала страхотен е !!! :bowdown

Радвам се, че се харесва :D

SANDO 1 написа:Има мерак колегата :да: Помниш ли когато се видяхме пред УНСС,имаше изпит тогава.На живо голфчето е мн.хубаво :beer

Помня помня :D От нищото ти се озовах на прозореца :Mr Green Fun Сега пак заради същата работа ще ходя няколко пъти...

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Нед 27 юни 2010 14:40

Здравей колега много добре се е получило Голфчето.За салона мисля че ще е по добре да е кожен мое мнение.А за калниците отзад за процедирам така.С много тънък диск за рязане и малък флекс се реже от веждата около 4-6мм може и повече зависи колко е нужно и след това се маже с антикорче или бойчка но това разбира се е от вътре не се вижда.Ако ти допада вариянта мога да ти помогна не сме далече. :да:

Потребителски аватар
Pec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pec » Нед 27 юни 2010 20:39

С флекса е най-лесния и бърз вариант, но го оставям като последен. Иска ми се просто да ги подгъна добре, без да разваля външната линия на калника, в което се крие проблема. Мислихме с обло дърво да го заклещим и въртим по калника, но нещо не го виждам. Дано се измисли как. Колкото до салона - наистина е по-добре да е кожен, единственото което имам едно на ум, че колата няма климатик и лятото няма да е голям комфорт :lol: (но красотата изисква жертви). По-долу слагам една снимка на рекаро от корадо пак, текстилна тапицерия, май си е точно рекарото на Голф 2 и няма нищо общо с търсеното от мен, и снимка с малка част от нормален салон (поне си мисля че това е най-срещания) - и той няма нищо общо. Лошото е, че изобщо не съм засичал обява с такъв салон и ми е и напълно непонятно как вървят, което не ми пречи да се надявам да приютя един такъв mhihi
007374472.jpg

Untitled2.jpg

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Нед 27 юни 2010 23:00

Супер е голфчето :да: Като за 1во време според мен помисли за други фарове,стопчета и може да сложиш спойлерче от ГТИ на багажника :да:

Потребителски аватар
Michelin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Michelin » Пон 28 юни 2010 0:56

Много добре колега .... успех по натам :beer :beer :beer

Потребителски аватар
mimo MS
Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
Двигател: AVF 2002 RP 1991

Мнениеот mimo MS » Пон 28 юни 2010 7:41

арно е арно голфето продължавай напред

Потребителски аватар
Pec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pec » Вто 29 юни 2010 17:35

Escap3 написа:Супер е голфчето :да: Като за 1во време според мен помисли за други фарове,стопчета и може да сложиш спойлерче от ГТИ на багажника :да:

Спойлерчето е нещо оригинално, да, бих й го причинил :lol: А колкото до фарове искам да се сдобие с лупи колата, но са по-назад в списъка и не съм сигурен дали нови фарове, защото не мога да си харесам модел или от тези лупи които се поставят в оригиналните фарове и да се заиграя с техния изглед. Стопове може би тъмна Hella, зависи дали ще завие на там работата да го почерня целия голф.
Радвам се, че се харесва за сега колата. :да:

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Сря 30 юни 2010 22:12

Pec написа:С флекса е най-лесния и бърз вариант, но го оставям като последен. Иска ми се просто да ги подгъна добре, без да разваля външната линия на калника, в което се крие проблема. Мислихме с обло дърво да го заклещим и въртим по калника, но нещо не го виждам. Дано се измисли как. Колкото до салона - наистина е по-добре да е кожен, единственото което имам едно на ум, че колата няма климатик и лятото няма да е голям комфорт :lol: (но красотата изисква жертви). По-долу слагам една снимка на рекаро от корадо пак, текстилна тапицерия, май си е точно рекарото на Голф 2 и няма нищо общо с търсеното от мен, и снимка с малка част от нормален салон (поне си мисля че това е най-срещания) - и той няма нищо общо. Лошото е, че изобщо не съм засичал обява с такъв салон и ми е и напълно непонятно как вървят, което не ми пречи да се надявам да приютя един такъв mhihi
007374472.jpg

Untitled2.jpg

А какво ще кажеш за салон от EOS или GOLF V мисля че няма смисъл да се връщаш на зад със салон от Г2 мое мнение. :)

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Пет 02 юли 2010 12:55

TDI stavrev написа:А какво ще кажеш за салон от EOS или GOLF V мисля че няма смисъл да се връщаш на зад със салон от Г2 мое мнение. :)

Дали пък ще се върне назад с кожено ел.рекарото от корадо :063:
Браво добре става колата колега :beer

Върни се в “Оптичен тунинг”