Рязане на пружини ...

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
d-_-b
Автомобил:
Двигател:

Рязане на пружини ...

Мнениеот d-_-b » Пет 27 апр 2012 18:11

Искам да питам колегите от "сектата поло" мога ли вместо да давам пари за спортно окачване да си скъся пружините.

Четох тука из форума теми разни и да ви кажа честно,и аз съм на мнение, че няма къде да се кара с такова окачване. Идеята ми е само да стане малко по-ниско.

Има ли смисъл според вас, или да си премеря температурата, да пия един чай и да лягам да спя. :012:

Поздрави

G60

Re: Рязане на пружини ...

Мнениеот G60 » Пет 27 апр 2012 18:48

d-_-b написа:Има ли смисъл според вас, или да си премеря температурата, да пия един чай и да лягам да спя. :012:

Поздрави

:063:
Абе режи бе колега,като не ти хареса ще си купиш после 4 здрави пружини :wink:

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пет 27 апр 2012 19:04

Ако резнеш пружината тя пак ще е мека и тогава при неравности може да стане удар на стеблото на амортисьора.Има и друг начин слагат се хубави шок тампони което спира удара и по стегната става колата,но трябва често да си ги сменяш тези тампони :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 27 апр 2012 19:06

По-добре не ги режи! Ще има проблем с окачването и после по купето!

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пет 27 апр 2012 19:17

Наи-добрия начин е едни спортни пружини 30/30 или 35/30 ,така ще си я снижиш малко без да правиш глупости :beer

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 27 апр 2012 23:44

my heart iS iCe написа:По-добре не ги режи! Ще има проблем с окачването и после по купето!

Много ми е интересно какви ще са проблемите по купето :hmmmm

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Съб 28 апр 2012 9:51

на полото предните може да ги отрежеш и без да сваляш нища само гумата death пиши да ти кажем на лично че тука че ме линчуват mhihi требат ти само 2 лв за тънко дискче :screwy

vwvortex777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwvortex777 » Сря 09 май 2012 12:52

Да взема и аз да попитам нещо в темата на колегата, че да не пускам нова.

карам венто, с 4 обикновни маслени амортисьора. Лошо ли е за амортисьорите ако сложа 40/40 спортни пружини? и някои има ли идея как се казва ключето което ми трябва да развия гайката дето даржи тампона за предния амортисьор?

Потребителски аватар
taku_s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taku_s3 » Сря 09 май 2012 13:30

Има доста изписано по темата.
Разровете се малко в форума :banghead:

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Съб 12 май 2012 17:17

stangero написа:на полото предните може да ги отрежеш и без да сваляш нища само гумата death пиши да ти кажем на лично че тука че ме линчуват mhihi требат ти само 2 лв за тънко дискче :screwy

колега думай няма да издавам :Mr Green Fun :Mr Green Fun ще споделиш ли как да ги резна, трябва ли да намествам после пружината някак? и по колко витки да отрежа защото съм с 13-ки оригиналните,но от 2 една скоро ще кача снимки, та горе-долу колко да отрежа ?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 12 май 2012 23:00

Режи смело, после ново ще си купиш :lol:
С пръдня боя не става :lol:

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Нед 13 май 2012 8:35

refresh4o написа:
stangero написа:на полото предните може да ги отрежеш и без да сваляш нища само гумата death пиши да ти кажем на лично че тука че ме линчуват mhihi требат ти само 2 лв за тънко дискче :screwy

колега думай няма да издавам :Mr Green Fun :Mr Green Fun ще споделиш ли как да ги резна, трябва ли да намествам после пружината някак? и по колко витки да отрежа защото съм с 13-ки оригиналните,но от 2 една скоро ще кача снимки, та горе-долу колко да отрежа ?

Колега ти си тотално неориентиран. mhihi
Доста от мненията ти прочетох и вече съм убеден,че пишеш без да помислиш и за момент какви ги ръсиш.
Джантите ти не са от 2 направена 1на,а са си обикновени джанти от половер с обърнат обръч,променено е само ЕТ,широчината си е 5½J.
A пружини се режат лесно и без демонтаж.Вдига се колата на крик,сваля се гумата,подсигурява се колата,
свива се пружината със скоби и с тънко дискче се рязват колкото искаш витки.
Цялата история е пълна простотия,но ако някой твърдо е решил да пести от нещо,от което му зависи живота,
за да скъта някой лев,да реже витка или максимум витка и половина,за да не го четем после по черните хроники. :bishop
В най-добрия случай бързо ще се усети какъв необоснован компромис е рязането на пружини и ще се размине само с кофти возия и изтекли амортисьори.
Следователно или ще се върне към сток окачване,или ще си купи спортно окачване,било то и от кучите марки дето наводниха форума,които също са псевдо спортни окачвания,
но това е друга тема. :deal

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Пон 14 май 2012 0:31

T.C.T. написа:
refresh4o написа:

Колега ти си тотално неориентиран. mhihi
Доста от мненията ти прочетох и вече съм убеден,че пишеш без да помислиш и за момент какви ги ръсиш.
Джантите ти не са от 2 направена 1на,а са си обикновени джанти от половер с обърнат обръч,променено е само ЕТ,широчината си е 5½J.
A пружини се режат лесно и без демонтаж.Вдига се колата на крик,сваля се гумата,подсигурява се колата,
свива се пружината със скоби и с тънко дискче се рязват колкото искаш витки.
Цялата история е пълна простотия,но ако някой твърдо е решил да пести от нещо,от което му зависи живота,
за да скъта някой лев,да реже витка или максимум витка и половина,за да не го четем после по черните хроники. :bishop
В най-добрия случай бързо ще се усети какъв необоснован компромис е рязането на пружини и ще се размине само с кофти возия и изтекли амортисьори.
Следователно или ще се върне към сток окачване,или ще си купи спортно окачване,било то и от кучите марки дето наводниха форума,които също са псевдо спортни окачвания,
но това е друа тема. :deal

само това за живота не го разбрах с кое си го рискува ??

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 14 май 2012 8:30

Има достатъчно писано из форума за тази глупост, наречена рязане на пружини. :idea:

Върни се в “Оптичен тунинг”