Лятото на 2008г. купихме най-мразената тогава кола от мен, а именно голф 3. С първото ми качване в нея обаче от най-мразена се превърна в любимата ми кола.
Когато купих Голфа, той беше напълно стоков АБС (за щастие ГТ) с външни забележки. Двигателя се оказа перфектен, и до днес като изключим една бубина, друго не е пипано по него.
Ето го и него, още първия ден му купих кристални мигачи и махнах чистачката

След няколко дена му боядисах грозните посивели брони, гърнето едва не беше паднало - оправихме го и него, и сложих фолио на задните стъкла.
Последваха едни бързо изхарчени 1000лв. за музика, фарове и махане на емблемата и чистачката.
Междувременно пробвах едно окачване което се оказа дооооста ниско за мен

Последва дълъг период в който Голфа седеше и чакаше да му дойде реда за боядисване. През това време събирах идеи кое как да го направя. Добре че беше тоя форум, че сега колата на какво щеше да прилича

Измий ме поне като не ме караш

И така най-накрая реших какво искам, но преди това трябваше някакви джанти да се вземат. Много ми харесва комбинацията черно-никел(лъскаво), и затова такива джанти взех. За жалост 15ки, нооо все от някаде се почва

Денят преди да замине при майстора Голфа се беше сковал.......буквално

След две седмици нервно чакане най-накрая си взех колата

Това което бях решил да се прави по колата беше: намръщване на предния капак, махане на халогените и отворите под тях на бронята, махане на по-големия "канал" на задната броня, пребоядисване на повечето детайли и леко затъмняване на стоповете.
Сложих му и двд с вадещ се екран, ксенон, нови тонколони в вратите и може би още неща за които не се сещам сега.
Първият сняг върху новата боя...
Покарах го така, но доста бързо ми омръзна. Имаше забележки от боядисването затова влязохме пак за боядисване - този път цялостно. Калниците бяха почнали да гният и затова ги смених с нови, задния капак беше сменен с нов и направен по друг начин. Махнах и ГТ от страничните лайсни. Взех колата от майстора и газ към Априлци.
Започна търсене на други фарове защото с тези вече не ми харесваше. С колега от форума си разменихме фаровете и...
С тези фарове и тази броня нямаше как да стане защото нямах мигач отпред и затова взех нова броня на която и се махна големия "канал" за да може да се върже със задната. В това време си купих и други уникални за мен стопове.
Последва и покупката с която може би трябваше да започна в самото начало нооо

Крушунааа

Последва купуването на други джанти които седяха 3 месеца в чакане да бъдат "пременени"

От доста време следях темата за полиране на джанти и реших и аз да се пробвам. Много благодарности към колегата f1ka който ми прати кичета и паста защото така и не успях да намеря

След доста търкане и накрая заприличаха на нещо.
Ето я колата в сегашния (но не и крайния

Ежедневната ми кола..................и голфа

Имам доста планове за колата, така че това не е всичко, но засега толкова. Ако се сетя още нещо ще добавям.