Проект за реставрация на западналата ми МК3...

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Проект за реставрация на западналата ми МК3...

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 15:24

Започна се на 9 септември 2008 когато си купих голфчето. Когато го взех беше кукла(външно). Много си го кътках и си го поддържах(по-скоро нашите ми помагаха финансово да го поддържам), карах си я 1 година бях сравнително доволен и колата изглеждаше доста добре за 15-16 годишен автомобил... Дойде обаче студентския живот, парите за поддръжка на колата секнаха и нямаше как да работя за да си я правя и колата малко по-малко западна, продължи... докато не стигна до сегашното си състояние... Наскоро стана ясно че ще мога да изкарам прилични пари май месец и реших че е време да я стегна и да не ме е срам вече да се показвам с нея... Започнах под капака, отстраних всички проблеми които успях да намеря и ми остава да поставя новото турбо другата седмица и малко по малко идва време да се насоча към визията...
За да не изгубя снимките на сегашното и състояние ще ги кача сега и ще споделя как искам да стане колата и ще очаквам съвети от ваша страна стига да не се различават много от началната идея ;)
Ето ги снимките:
Прикачени файлове
DSC_0045.JPG
...
DSC_0046.JPG
DSC_0047.JPG
DSC_0048.JPG
Не ми стига че се напука боята от кита който явно са мацали ми и в мола на Цариградско някой реши че ще е фън да ме мине с ключ...
DSC_0049.JPG
Това изкривяване е от таксито което се смачка в мен миналото лято... това беше единственото поражение...

Потребителски аватар
Traytor

Re: Проект за реставрация на западналата ми МК3...

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 15:27

и още...
Прикачени файлове
DSC_0050.JPG
праговете бяха единствената външна забележка когато я взех, явно са ги укривили преди мен на подемник или на бордюр, поне аз така предполагам
DSC_0051.JPG
Другия калник да не остане по-назаде...
DSC_0052.JPG
Преди около месец се счупи щипката на решетката...
DSC_0053.JPG
Предния капак е стабилно ожулен от камъни...
DSC_0054.JPG
Имах широк нож, но за съжаление на някой във студентски град му трябваше повече отколкото на мен...

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 15:34

И сега какво искам да направя...
1.Предстои смяна на 3 калника и двата прага.
2.Разкарва се оригиналния GTI спойлер за 3-тата врата и се слага нов(ще кача снимка по-късно)
3. Вратите се изчукват и се наместват, изправя се 3-тата врата или директно се заменя, не съм го решил.
4. Правя едно цялостно боядисване, за сега съм се спрял на същия цвят, но все още не съм много сигурен и съм отворен към мнения.
5. Ще се сложи пак широк нож и една FK решетка без емблема и лайсните трябва да се сменят
6. Ще сниша колата малко за да извади по-добра стойка и ще сложа най-сетне лети джанти като за джантите ще ми трябва вашата помощ и предложения!
Като цяло искам да докарам приятен външен вид без да преправям по тенекията! Нямам желание да слагам джанти по-големи от 15. Мисля си за едни фарове Angel eyes, но те ще са последното нещо което ще пипна. Чакам идеи от ваша страна, защото наближава времето да я изпъна и ми се иска да съм решил как точно ще я направя!

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 11 апр 2011 16:11

Като гледам снимките ,бая работа те чака,Гошко...ще следя темата с интерес :bowdown

Относно леко по-ниската кола те съветвам да не прибягваш до рязане на пружини или пък спортни пружини на обикновени амортисьори,най-добрия и истински вариант е спортно регулируемо окачване...и вече височина според твоите претенции :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 11 апр 2011 16:17

Малиии колега, ако не бях видял твоята кола, до последно си мислех че моята е прогнила mhihi Но няма да се косиш, всичко се поправя!
Мога да дам предложения!
*След като сложих новите прагове, ги напълни вътре с масло, ще изкарат повече от колата!
*Свали задната броня, на пристилката неможе да няма ръжда!
*Погледни предният мост(магарето) ако е почнало да загнива, напълни го и него с масло, ще изкара доста!
*Ако ме слушаш мен, не слагай повече тия пластмасови лайстни по калниците(Това си е мое виждане)
*Калниците не ги прави, а направо намери читави (без ръжди, от Италянка) Тия калници колкото и да ги правиш се ще си гният! Лугата е влязла в основата на калника и няма лек! (Казвам го шот съм минал по тоя ред)
Колата ти има потенциял, но трябва да метнеш поне 600 Евро за да те задоволи!

*Ще следя темата ти с интерес :bowdown

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 17:26

my heart iS iCe написа:Малиии колега, ако не бях видял твоята кола, до последно си мислех че моята е прогнила mhihi Но няма да се косиш, всичко се поправя!
Мога да дам предложения!
*След като сложих новите прагове, ги напълни вътре с масло, ще изкарат повече от колата!
*Свали задната броня, на пристилката неможе да няма ръжда!
*Погледни предният мост(магарето) ако е почнало да загнива, напълни го и него с масло, ще изкара доста!
*Ако ме слушаш мен, не слагай повече тия пластмасови лайстни по калниците(Това си е мое виждане)
*Калниците не ги прави, а направо намери читави (без ръжди, от Италянка) Тия калници колкото и да ги правиш се ще си гният! Лугата е влязла в основата на калника и няма лек! (Казвам го шот съм минал по тоя ред)
Колата ти има потенциял, но трябва да метнеш поне 600 Евро за да те задоволи!

*Ще следя темата ти с интерес :bowdown

Калниците няма да се правят :) Двата предни и надрания заден ще се сменят. За бронята в най-скоро време ще я сваля и ще видя как е дереджето там :) Мерси за съветите. Ясно ми е че ще трябва да хвърля пари, но няма как :)
Гледал ли си калниците в илкомотор и какво ти е мнението за тях? Мислех направо нови да взема от там...

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 11 апр 2011 17:52

Ето и снимки на крилото за 3-тата врата...
Сега се сетих и за нещо което не упоменах... Не мога да се реша с оригиналните стопове(опушената хела) или с моите кристални да го оставя... И едните ми харесват от една страна и другите...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 11 апр 2011 23:42

Слагай опушената Хела!

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Вто 12 апр 2011 0:00

Кристалките ти не са лоши,ако става въпрос за тези в гаража,но пък и тъмната хела си е класика...аз лично бих избрал първия вариант :wink:

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Вто 12 апр 2011 10:51

Traytor написа:Гледал ли си калниците в ... и какво ти е мнението за тях? Мислех направо нови да взема от там...

Нямам нищо против колегата,но по добре си взимай втора употреба но запазени части,отколкото нови.Новите са пълен боклук отвсякъде :)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Вто 12 апр 2011 11:19

maniaka написа:
Traytor написа:Гледал ли си калниците в ... и какво ти е мнението за тях? Мислех направо нови да взема от там...

Нямам нищо против колегата,но по добре си взимай втора употреба но запазени части,отколкото нови.Новите са пълен боклук отвсякъде :)

Напълно подкрепям колегата,има по моргите читав и евтин материал...само трябва търсене.То тези новите елементи са в пъти по-леки и меки!!!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 12 апр 2011 11:46

Ами явно ще ровим за втора употреба ;)

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Нед 17 апр 2011 13:16

Втората употреба ще рече че има някакъв шанс да са заводските калници,а оригиналната ламарина е къде по добре от тези които заливат пазара в момента и са абсолютен боклук.Слагай моргаджийски калници но гледай от вътре да не са гола и черна ламарина а да има някакво покритие,по това можеш да ги познаеш :да:

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 17 апр 2011 21:32

Тенекиджията е вече уговорен, след Крушуна ще правим прагове :012:

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 20 май 2011 15:56

И малко по малко започнах работа и по външния вид. Понеже имам закъснение от към финансите започнах от по-дребните работи. За сега съм набавил широкия нож, оригиналните стопове(черната хела) и си взех работещ шибедах. Утре ще кача няколко снимки. ;)

Върни се в “Оптичен тунинг”