Питане за регулируем окачване VW Golf 3 - JOM Bochum Germany

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Famous
Автомобил: vw Passat b5.5
Двигател: 1.9 TDI P.D. 131 P.s
Контакти:

Питане за регулируем окачване VW Golf 3 - JOM Bochum Germany

Мнениеот Famous » Сря 03 апр 2013 17:33

Искам да попитам колегите които карат с такова окачване какво ще кажат за здравината и за качеството като цяло? Само да подчертая, че колата мн. често се товари с по 4 човека с багаж и дали ще издържи на натоварването ?
:love.vwclub

Потребителски аватар
projektzwo
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за регулируем окачване VW Golf 3 - JOM Bochum Ger

Мнениеот projektzwo » Чет 04 апр 2013 9:18

Принципно се водят по-стабилни от FK, но аз лично не съм се докосвал до FK...

Карах около година с JOM, но преден десен успя да се скъса от шенкела, т.е. едното "ухо" (долното) се беше откъснало от амортисъора. Особеното при мен беше че амортисъорите са за BMW Е36, а аз ги слагам на W124, което е 1,8т и предполагам това е една от причините да се скъса точно там. Иначе са твърдички и другото хубаво е че свалят около 100мм.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Чет 04 апр 2013 9:34

projektzwo написа:Принципно се водят по-стабилни от FK, но аз лично не съм се докосвал до FK...

Карах около година с JOM, но преден десен успя да се скъса от шенкела, т.е. едното "ухо" (долното) се беше откъснало от амортисъора. Особеното при мен беше че амортисъорите са за BMW Е36, а аз ги слагам на W124, което е 1,8т и предполагам това е една от причините да се скъса точно там. Иначе са твърдички и другото хубаво е че свалят около 100мм.

Raceland, Jom, Tatechnix и FK не са ли малко едни и същи.Доколкото знам разликата е в твърдоста,аз не съм особенно доволен за 1 година изпуснаха.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 апр 2013 9:51

Общо всето съм на мнението на vackooo.

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Чет 04 апр 2013 10:08

е препоръчйте ми някаква фирма ? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 апр 2013 11:18

Най-много снимки на счупени пружини във форума има от колеги карали с FK :mhihi :mhihi :mhihi Аз с TA Technix-а не съм имал никакви дертове докато не продадох колата. Само трябва да се отбележи, че TA е най-твърдо от всички и първия месец докато улегнат малко пружините е като лагерница ама после се трае.

Държа да отбележа, че нито едно от посочените окавания не става за писта. То става ама умекват за отрицателно време при големи натоварвания и се губи цялата файда от спортното окачване.

Потребителски аватар
projektzwo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот projektzwo » Чет 04 апр 2013 12:11

vackooo написа:
projektzwo написа:Принципно се водят по-стабилни от FK, но аз лично не съм се докосвал до FK...

Raceland, Jom, Tatechnix и FK не са ли малко едни и същи.Доколкото знам разликата е в твърдоста,аз не съм особенно доволен за 1 година изпуснаха.

Ами за мен са от една мая, но чета по форумите какво си пишат хората от опит...

Аз ще обобщя, освен счупения амортисъор на JOM, отзад бях сложил TA-Technix, като единия се омаза на 2-та седмица.

В крайна сметка такива "квалитетни" амортисъори можеш да ги намериш на цена от 350-550лв. за комплект. След което за 1год. максимум са на мекица и следва нова инвестиция. По-добре да се спести някой лев и да се инвестира в нещо по-качествено.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Чет 04 апр 2013 12:46

Та ако се взима нещо по-добре или качествено 2-ра употреба или да прежалиш една не малка сума пари и да вземеш ново,но да е марка

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Чет 04 апр 2013 13:42

:love.vwclub

Потребителски аватар
projektzwo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот projektzwo » Чет 04 апр 2013 14:55

vackooo написа:Та ако се взима нещо по-добре или качествено 2-ра употреба или да прежалиш една не малка сума пари и да вземеш ново,но да е марка

Да, определено и аз съм на това мнение, като в момента съм заложил на втория вариант, пък ще видим колко ще изкара... :Mr Green Fun

ОФФ: vackooo - ти какво направи с Пасата и мислиш ли да идваш към Крушуна другата седмица?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 04 апр 2013 16:14

Ако возиш хора вземи си JOM - тях ти препоръчвам като най-готини от евтините, ако возиш само себе си и се чувстваш животно - TA Technix - возят като заварени, най-твърдите от всички, врътнал съм им много км, без проблем. Вече има и technix с регулиране на твърдостта, но там цената нямам идея каква е...

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Чет 04 апр 2013 22:05

BeckoTDI написа:Ако возиш хора вземи си JOM - тях ти препоръчвам като най-готини от евтините, ако возиш само себе си и се чувстваш животно - TA Technix - возят като заварени, най-твърдите от всички, врътнал съм им много км, без проблем. Вече има и technix с регулиране на твърдостта, но там цената нямам идея каква е...

тия техникс ги кара един приател 2 години през тротоари дупки катастрофи и не са мръднали аз карам с кв и грам не ме кефи как се държи а едно фк слагахме на една астра и неможе и година да искара преди това имах некви немски патек ли са незнам кви са зех ги фтора употреба и те беха много добри ама секи вика купи си КВ регулируемо на твърдост и аз го слушам .....

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 05 апр 2013 14:51

Aз съм с JOM,от около 2 месеца и да ти кажа съм доволен,едно не ми харесва особено-доста по-меки са от останалите койловъри,но не скачат,возят много стегнато,при по-висока скорост не се усеща.Една идея по-твърдо е от обикновено окачване с газови амортисьори,по-меко е от FK.Преди бях с предни Powertech и задни Koni обикновени,JOM-a е доста по-мек от тях като цяло.С 5 човека в колата кляка с около 1см,което дори не се забелязва-говоря за свалена кола,при вдигната е малко по-меко като цяло.
Не е нито меко,нито твърдо,средно е и не е изобщо натрапчиво и гадно возенето.С гуми 195/45/15 отпред и отзад,на по-хубав път и остър завой ако пипна ръчната малко тръгва задницата,но не се усуква,кляка и т.н.
Има един минус-прахоуловителите са направени от някаква гадна гума,която при мен на единия амортисьор се скъса,след като спуснах колата и прахоуловителя беше леко защипан от пружината-но това е донякъде моя грешка :Mr Green Fun
Общо взето съм доволен,сега поръчах на още един колега от форума,като дойде и го сложи,ще му дам темата да пусне и той едно мнение :smile

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Съб 06 апр 2013 6:39

От седмица карам с Jom и за момента съм доволен.За ежедневна употреба е добър вариянт според мен.

Върни се в “Оптичен тунинг”