Golf 2 1.6 GTD+inter 87г...

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 2 1.6 GTD+inter 87г...

Мнениеот bronzer91 » Пон 04 юли 2011 22:09

Здравейте , колеги , реших и аз да пусна моята машинка във форума.Класически mk2 1.6 TD 87г. Не съм правил много снимки по време на работата по колата , да не кажа че почти не съм , но съм стигнал до някаква точка и искам да споделя с вас това което смятам да направя , с главна цел съвети и препоръки от ваша страна ! Търпя критики ;) . Имах Polo 96г. 1043 кб.см 45 к.с. която карах около 5/6 месца , но имах голям разход ( 10 градско ) , проблеми със скоростната кутия ( както повечето полата ) и общо взето не бях доволен от него ... и така дойде един момент в който говорих по телефона с мой колега от университета ( от когото закупих голфа ) и момчето ми съобщи че тъкмо се прибира от КАТ и е бракувал голфчето :) , естествено аз го купих ! Закупих го за скромната цена от 300 лв с годишна винетка и СД :mrgreen: което си беше някакъв + . И така се започна работа по колата . Голфа беше с проблем в двигателя - загряваше и вадеше бял дим от ауспуха ( диагнозата беше ясна ) . Реших че така или иначе колата ще се регистрира наново + технотест и реших да сменя цвета й . Като цяло целта ми беше да поправя двигателя и да си я карам , това беше двигателя който търся ! Така и стана заех се със боята на колата , започна разкомплектоване на автомобила и подготовката му за боя . Вече бях започнал работа и се занимавах с колата през свободното си време ( сам си я подготвях - шкурене , китосване , за заварките ми помагаше приятел , на който съм благодарен и до ден днешен :).
Прикачени файлове
04012008273.jpg
Това е първата снимка и момента на разглобяването
DJERONIMO.jpg
А тук вече се работеше по колата бях започнал със свалянето на боята
04012008274.jpg
тук е в гаража , където хвърлихме доста " пот "
04012008280.jpg
02012008255.jpg
Един ден се разходихме до Варна за тези джанти , на които все още не съм успял да се нарадвам тъй като със стоково окачване беше пълен абсурд , а нямах и пари за окачване , забравих да спомена джантите са Keskin kt1 classic 16x9J

Последна промяна от bronzer91 на Сря 21 сеп 2011 8:54, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 2 1.6 TD 87г. - възкръсна

Мнениеот bronzer91 » Пон 04 юли 2011 22:19

снимките започнаха в обратен ред , надявам се че това не е проблем :lol: , качвам още малко снимки :) . Съжалявам за лошото качество на снимките , но са правени с телефон ,имам и снимки по време на работа , но не съм ги качил и до ден днешен

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пон 04 юли 2011 22:34

И до днес желанието ми е да сложа Keskin-a , но поради липсата на финанси нямаше как да закупя ново окачване , а със стоковото беше невъзможно и абсурдно :) . Днес си купих окачване в доста добро състояние и утре смятам да намеря малко време вечерта след работа , за да го сменя и да тествам как ще стоят джантите с новото окачване . По принцип искам да сложа джантите без да правя необходимите раздувки , ще намеря снимката и ще покажа какво точно искам да се получи , а днес заедно с джантите си купих и задна широка броня , тъй като ще се прави със широките брони , но бронята е вече преправена и номерът е свален на нея , тоест незнам кога ще намеря време , но ще трябва и да изчистя задния капак и тук удрям на камък тъй като не знам как стоят работите с отварянето на багажника , след премахване на копчето , предполагам , че ще се монтира нещо от сорта на елктрическите машинки от централно заключване , но сега ще разгледам из форума , а другият проблем за който исках да се обърна към вас е следния ... В по силен дъжд шибидаха ми пропуска :( за този проблем търсих във форума , но не намерих друг вариант освен да се залепи с силикон , но не мисля че това е начина , а и искам да си го ползвам :) Благодаря Ви предварително и поздрави :beer

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пет 08 юли 2011 22:28

Ето че и за малогодишния ми стаж зад волана ми се случи и това ... блъснах заек , който буквално прелетя на шосето , ударих го в момента в който скочи и уцели точно десните ми фарчета с което : изкара радиатора от фиксиращото му устройство , огъна ръба на капака ми , очиларка + фарове и маска scare това при удар с 100км/ч , но и скоро не съм ял заешко mhihi :screwy
Ето го и поражението :
Прикачени файлове
DSC08631.jpg
DSC08630.jpg

Последна промяна от bronzer91 на Нед 21 авг 2011 20:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пет 08 юли 2011 22:42

Имах намерения да го правя с 2 фара и изчистена маска , но се отказах и отново ще бъде с 4 фара , но този път кристални и с изчистена маска , която днес започнах и утре вечер смятам да довърша :) , парчето вече е отрязано остана , да го запоя , китна и боядисам

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 09 юли 2011 0:30

Хубаво начинание си започнал,колега :да:
Харесва ми идеята за оптиката,която целиш и ще следя с интерес да видиме Голфчето завършено.По мотора,освен ревизия,силови промени замислял ли си :Mr Green Fun ,щото Кескина,който си приготвил е направо уникално як,но 9х16 са си баници и ще трябват кончета,за да се търкалят хубаво.

П.П.Защо проекта ти е в този раздел :roll: ?

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Съб 09 юли 2011 2:45

Първо , относно раздела :) не знам точно за къде ми е темата , ако модераторите сметнат за правилно нека да я преместят където трябва ... :) . По принцип относно двигателя , мислех просто да го отремонтирам , но както каза :) за тези джанти иска малко повече сила ... не смятам да сменям двигател , но ще подсиля моя . За сега съм замислил интеркулер + спортен филтър + бустконтролер , тъй като двигателят ми е старата модификация и бустконтролера ще ми е нужен , това ще е за първо време , понеже ми се върти в главата и смяна на турбината , но всичко е според зависи - до това колко ще ми позволи двигателя да го подсиля :) Относно визията , ще се сменят броните с широки , вече се сдобих със задна , на която е свален номера , заради което ще си изчистя задния капак , затова се захванах да изчистя и маската , мисля че ще се получи добре изчистената визия :)

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пет 15 юли 2011 13:57

Благодаря на модераторите , че отключиха темата .
И така ето до къде стигнах ... Благодарение на колегата " trabifen " се сдобих с големи кристални фарове , малките фарчета ги имах , купих си нова маска и премахнах емблемата , мисля че се получи добре .Снимките са с ужасно качество , за което съжалявам но ще кача нови по детайлни ... :bishop и вмомента съм пред дилемата дали да остана с тесните брони или да слагам широките , тъй като вече си купих задна броня с място за номера
Прикачени файлове
Изобр.021.мр.jpg
Изобр.022дмр.jpg
Изобр.023рШФ.jpg
Изобр.024жмшь.jpg

Последна промяна от bronzer91 на Пет 15 юли 2011 14:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 15 юли 2011 14:04

Е супер, че си се хванал да се занимаваш с колата, определено ще си имаш занимавка... :да: Стискам палци да стане така както искаш, ама вярно свали снимките и ги качвай, ще е по-нагледно. :beer и Поздрави!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 1.6 TD 87г.

Мнениеот sam_boha » Пет 15 юли 2011 14:28

Колега, джантите са уникални. Малко ме притесни по-горе, че искаш да слагаш широка броня и да сваляш номера ... моля те - недей. Остани си с тесните брони и "нормален" номер. Поне така мисля аз. С преминавания от тесни на широкипочти винаги се получава вхащане с коларски болтове или ошрупи накрая, така че ....

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 15 юли 2011 17:01

sam_boha написа:С преминавания от тесни на широкипочти винаги се получава вхащане с коларски болтове или ошрупи накрая, така че ....

Да...ако майстора е с две леви ръце. Но на тази голямата джанта тесните брони и стоят малко.....не намясто

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Пет 15 юли 2011 17:12

ела в неделя в 19:00 на кауфланда в Б-с да го видим тоя дзвер. ще имаме среща на маняците. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пет 15 юли 2011 17:20

Колега , нямам възможност тъй като съм на работа до 20:00 :( иначе с най-голямо удоволствие бих минал да видя вашите зверчета :)

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Нед 17 юли 2011 23:04

Голфа се развива добре, обаче имай впредвид и нещо друго широките брони на малкия джам не си отиват... Ако питаш мен така си много по-добре, но всеки си има вкус :) Успех.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пон 18 юли 2011 9:47

Тези дни смених окачването със спортно ... отзад не висна кой знае колко , може би защото съм с други гуми ( 205/45/16) а отпред съм с 215/40/16 , и все пак имам малък проблем - опира ми на някои неравности , като казвам опира имам впредвид във подгъва на веждите ... незнам какво да направя с тях , дали да отрежа ръба (подгъва) на веждата , дали да го огъна навътре , или да го раздуя навън както е направил колегата " Vento " , а мисля , че ако подгъна ръба (подгъва) навътре после няма как да се сложат пластмасовите вежди , тъй като няма да има къде да се занитят , ако някой има идея как да се справя ... благодаря предварително , всичко ще ми бъде от полза . Поздрави love.vwclub и забравих да спомена след малко ще кача и снимки със окачването да добиете представа за какво иде реч и какво положение ще спасявам :horror:

Върни се в “Оптичен тунинг”