Vw MK2 Велики Преслав

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
acemarto
Автомобил:
Двигател:

Vw MK2 Велики Преслав

Мнениеот acemarto » Сря 06 юни 2012 9:34

Колеги здравейте казвам се Мартин Чолаков! Нов съм във форума на Vw и все още незная как стават нещата като цяло, затова ви моля да ме извините и поправяте когато греша.
Колата има голяма история но на бързо ще ви запозная!
От 1998 г. имаме култовият модел на Vw Голф мк2, който е двуврат 1.8 карбуратор.Докарана на самоход от Чехия от Баща ми.От тогава колата е с Търговишка регистрация защото е на инвалид ''жена'' която е от там, а ние сме от Велики Преслав Област Шумен и така не съжалявам за това понеже Двойките от Търговище са една от причините която ме бутна да си правя колата, за пичовете от Търговище искам да ви кажа че много ви се Възхищавам за положения труд по колите,защото аз не съм направил почти нищо в сравнение с вас и видях колко мъка и труд се изисква да въстановиш стар автомобил. Така де продължаваме по проекта ми, колата карана през тези години от 1998 г. насам от Баща ми беше червеничка със прагове различни от оригиналните, спойлер над багажника,една голяма лепенка на задния прозорец ''HOT'' с затъмнение прозорци навсякаде равномерно,окачването беше ниско но незнам какво защото аз съм бил на 7-8 г. и по една по ранна снимка ви споделям как е бил по онова време, а бе като цяло за тези години голяма работа е бил.Претърпяла само едно ПТП при което е бил засегнат заден десен калник, и от там се започнало с погрозяването на колата заради некадърни майстори които са я боядисали с обикновен спрей и след няколко месеца задния десен калник станал матово оранжево.Нямам много снимки от тогава защото баща ми изобщо не е имал намерение да снима колата.
Може да пропускам нещо от историята, но тя не толкова важна колкото това което ще се случва в бъдеще :banana . От както взех книжката, колата започна да диша!Като начало се опитвах да оправя боята, защото с времето беше станала на няколко цвята, всеки един детайл си имаше цвят но всички отиваха към грозно оранжево.Та се почна червена паста, която придаваше малко повече блясък на червено-оранжевите детайли без грам да подейства върху задния десен калник който бил пръснат от идиоти с спрей,най грозната част на автомобила! Пробвах още начини за боята, но се предадох да се боря срещу природата и си казах не нова боя трябва.Но преди да пребоядисам колата по колата имаше много промени за които нямам много снимки защото все още не бях запознат с най големия форум на Vw :kissy: . Последва цялостно обслужване на карбуратора,свещи,кабели,нови маркучи,масла,ремъци,ролка,водна помпа,семеринги,гарнитури,гумички на клапаните,кормилна рейка и др. части взех от форума от колега Камен от Ямбол братле тука е момента да ти благодаря още веднъж :drunk ,съединител LUK ,маншони на полуоските,от хубавите шарнири,тампони по носача,накрайниците на рейка немски и други, но като цяло двигателя си е в кондиция.Има още неща които съм сменил но сигурно ги пропускам по спирачките също е работено.Така едно много важно за мене нещо е окачването, сменено беше и то с спортно незнам марка но бяха като нови амортесиорите-сини и пружините-червени,не е регулируемо но съм много доволен като возия и управление.Ауспуха е гърне двуцевка това е гърнето няма други права права тръба само.След си купих Джанти 15'' широки са с гуми гоодиър 195-50-15.Още какво да кажа,имам си и глезотийки като спортно воланче,ксенон,бмв клаксон на което много държах,табло с червени стрелки и др.Общо взето е това за в бъдеще ще има още защото имам големи мечти mhihi

Изображение
тука пробвам качването на снимките как става,от прочетеното и затова се извинявам че пускам тема без снимки,само да вляза в час и ги качвам всичките снимки на колата !

acemarto
Автомобил:
Двигател:

Re: Vw MK2 Велики Преслав

Мнениеот acemarto » Сря 06 юни 2012 9:59

Тази снимка ми е най ранната
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение тука се започва работата по купето една седмица труд докато я изпипаме, без майстори аз и моя приятел който разбира от всичко по малко :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Малките помагачи, изядоха много сладоледи за добре свършената работа :D
Изображение
Изображение Тука вече сме на шприц
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
И сладкия резултатът след много трудни дни !
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А тези снимки са безценни сглобен е моят другар !
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Колеги това е засега от мен, за напред, за мен ще бъде удоволствие да обменяме информация за нашите автомобили,надявам се че моят проект ви е харесал ! :wink:

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Сря 06 юни 2012 10:08

Много ми хареса колата след пребоядисването :applause: ,защото ги няма онези лепенки емблемки и тн mhihi .

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 06 юни 2012 11:20

Браво! Помисли за решетка с по - широките ребра / НЕ такава без емблема/ и един широк нож отпред и ще заспи... мисля, че няма какво друго да се желае откъм визия :beer

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 06 юни 2012 11:58

добре си стегнал звяра колега БРАВО.
Очаквам снимки и на интериора вътре.

Фаровете с какво ги затъмни и куките не ти ли бучат ?

Потребителски аватар
safet_d
Автомобил: Golf 2
Двигател: EZ 1989

Мнениеот safet_d » Сря 06 юни 2012 12:35

Мното приятна двойчица.
Браво за положения труд и добрия резултат. eusa

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 06 юни 2012 12:43

Много изчистена, само пълначката за газовото разваля картината. Трябваше да си вземеш от малките и да я вкараш до капачката на резервоара.

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Сря 06 юни 2012 14:19

Лаисната на решетката и коремчето (тенекията под бронята) няма ли да са в цвета на колата?
Супер е станала колата :beer
И гърнето ми се вижда че иска малко корекция.

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Сря 06 юни 2012 15:58

поздравления ,в правилна посока си се насочил :да:

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Сря 06 юни 2012 18:30

Добре дошъл първо... и второ се вижда, че си човек с мерак. Без мерак нищо нестава.. евала и продължавай напред. :)

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Сря 06 юни 2012 18:33

Добре дошъл и браво за боядисването,един широк нож и заспива :beer

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Сря 06 юни 2012 18:46

Все повече МК2ки се стягат.
След пребоядисването сега иска само едно окачване,решетка с червен кант и четирите фара и заспива.
Успех. :bishop :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 06 юни 2012 18:46

Добро представяне на автомобила колега! Ще следя темата с интерес :beer

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Сря 06 юни 2012 18:48

Така е супер!Нито червен кант ти трябва, нито друга решетка. Единствено иска да се смъкне ниско и евентуално едни по-олд скуул джанти ;)

Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Мнениеот albena_sladurana » Сря 06 юни 2012 20:08

Определено и трябват други джанти,но това е нащо виждане :wink: Дай снимки на салона колега.

Върни се в “Оптичен тунинг”