Колеги здравейте казвам се Мартин Чолаков! Нов съм във форума на Vw и все още незная как стават нещата като цяло, затова ви моля да ме извините и поправяте когато греша.
Колата има голяма история но на бързо ще ви запозная!
От 1998 г. имаме култовият модел на Vw Голф мк2, който е двуврат 1.8 карбуратор.Докарана на самоход от Чехия от Баща ми.От тогава колата е с Търговишка регистрация защото е на инвалид ''жена'' която е от там, а ние сме от Велики Преслав Област Шумен и така не съжалявам за това понеже Двойките от Търговище са една от причините която ме бутна да си правя колата, за пичовете от Търговище искам да ви кажа че много ви се Възхищавам за положения труд по колите,защото аз не съм направил почти нищо в сравнение с вас и видях колко мъка и труд се изисква да въстановиш стар автомобил. Така де продължаваме по проекта ми, колата карана през тези години от 1998 г. насам от Баща ми беше червеничка със прагове различни от оригиналните, спойлер над багажника,една голяма лепенка на задния прозорец ''HOT'' с затъмнение прозорци навсякаде равномерно,окачването беше ниско но незнам какво защото аз съм бил на 7-8 г. и по една по ранна снимка ви споделям как е бил по онова време, а бе като цяло за тези години голяма работа е бил.Претърпяла само едно ПТП при което е бил засегнат заден десен калник, и от там се започнало с погрозяването на колата заради некадърни майстори които са я боядисали с обикновен спрей и след няколко месеца задния десен калник станал матово оранжево.Нямам много снимки от тогава защото баща ми изобщо не е имал намерение да снима колата.
Може да пропускам нещо от историята, но тя не толкова важна колкото това което ще се случва в бъдеще

. От както взех книжката, колата започна да диша!Като начало се опитвах да оправя боята, защото с времето беше станала на няколко цвята, всеки един детайл си имаше цвят но всички отиваха към грозно оранжево.Та се почна червена паста, която придаваше малко повече блясък на червено-оранжевите детайли без грам да подейства върху задния десен калник който бил пръснат от идиоти с спрей,най грозната част на автомобила! Пробвах още начини за боята, но се предадох да се боря срещу природата и си казах не нова боя трябва.Но преди да пребоядисам колата по колата имаше много промени за които нямам много снимки защото все още не бях запознат с най големия форум на Vw

. Последва цялостно обслужване на карбуратора,свещи,кабели,нови маркучи,масла,ремъци,ролка,водна помпа,семеринги,гарнитури,гумички на клапаните,кормилна рейка и др. части взех от форума от колега Камен от Ямбол братле тука е момента да ти благодаря още веднъж

,съединител LUK ,маншони на полуоските,от хубавите шарнири,тампони по носача,накрайниците на рейка немски и други, но като цяло двигателя си е в кондиция.Има още неща които съм сменил но сигурно ги пропускам по спирачките също е работено.Така едно много важно за мене нещо е окачването, сменено беше и то с спортно незнам марка но бяха като нови амортесиорите-сини и пружините-червени,не е регулируемо но съм много доволен като возия и управление.Ауспуха е гърне двуцевка това е гърнето няма други права права тръба само.След си купих Джанти 15'' широки са с гуми гоодиър 195-50-15.Още какво да кажа,имам си и глезотийки като спортно воланче,ксенон,бмв клаксон на което много държах,табло с червени стрелки и др.Общо взето е това за в бъдеще ще има още защото имам големи мечти

тука пробвам качването на снимките как става,от прочетеното и затова се извинявам че пускам тема без снимки,само да вляза в час и ги качвам всичките снимки на колата !