Въпрос за боя
- maniac_55
- Автомобил: A4 8E5 TDI
- Двигател:
Въпрос за боя
Здравейте колеги. Ще ми каже ли някой, как може да се отстрани драскотина по боята, по възможно най-елементарен и ефтин начин, който да не налага пребоядисването на целия детаил (в моят случай преднен капак), ако драскотината не е до гланц, а е стигнала до кит т.е. е бяла. Благодаря предватирелно!
- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
Re: Въпрос за боя
Колега, ако драскотината ти е стигнала до кита/шприца/грунда без боядисване няма да стане. Леките драскотини се премахват с пастиране. Има и разни други методи, но с тях не съм запознат
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото разбирам, щом се е стигнало до кит-а, боята липсва! Няма как да се заличи, без да си личи! А без пребоядисване, не ми се вярва! Ако искаш пусни снимка на драскотината да погледнем, може и да има шанс, знае ли човек 

- pecata12310
- Автомобил:
- Двигател:
Както те съветва колегата най-добре е да се пребоядиса. На моята от такава драскотина след известно време останалата боя започна да се лющи след всяко минаване през автомивка.
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Маркер за автобои, в Praktiker има.
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Ако е малка драскотината отиди до най-близката дрогерия и си вземи лак за нокти близък до твоя цвят и го мацни....после и женати ще е доволна :) Ако е по-голяма без боя няма да се разминеш.
П.П Един стикер може да свърши работа :)
П.П Един стикер може да свърши работа :)
- maniac_55
- Двигател:
Ама тези маркери до какво ниво на драскотините вършат работа? Щото при мен драскотината си е сериозна, дълга е около 60-70 см а в началото е бяла, т.е. доста дълбока. Направо ми писна от този капак, едва преди година го пребоядисвах цялостно заради вандалско надраскване, а сега отново надраскан от паднали кабели върху автомобила в следствие на вчерашната буря. 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз имам такъв маркер от тези рекламирани по телевизията, уж запълвал (според рекламите) деруги по лака и боята
- пробвах го на 0,5 см дълга и много тънка деруга и ефекта беше все едно гол охлюв е минал от там
, нито като лак седи, нито запълни нещо... Ако искаш мога да ти го подаря, но при споменатата деруга по-горе не съм сигурен, че нещо такова би помогнало колега 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Следната ситуация:На един приятел голфа му седи пред работата му.През деня някакъв келеш минава с пирон и надрасква неговата и още 3-4 коли под ред
.Естествено пастирахме по-плитките драскотини,но остана една дълбока до кит.Там вече нищо не можехме да направим и се обадихме на един негов познат бояджия.Той ни каза да докараме колата.Докарахме я и той извади нещо като лепило и по-едра шкурка и взе да търка около драскотината
Викам си тоя полуде,да ама не,така бутна част от боята и направи пълнеж за дълбоката деруга и тя се запълни заедно с лепилото или там каквото беше това.После едно пастиране и стана почти незабележимо
И до днес се чудя какво беше това нещо дето намаза,ама стана.Боята на колата беше металик бордо.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пълниш драскотината с боя с цвят като на колата и боята да е по дебел слой после минаваш с 2000 водна и после пастиране и полиране ,тва ти е най-ефтиния вариант
- maniac_55
- Двигател:
Ок, 10Х за мненията до тук, ще го измисля все някък ..
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Stefcho_sm написа:Пълниш драскотината с боя с цвят като на колата и боята да е по дебел слой после минаваш с 2000 водна и после пастиране и полиране ,тва ти е най-ефтиния вариант
+1

- maniac_55
- Двигател:
Добре, ама с какво да я запълня, с обикновена четка за боя ли, или спрей
? И какво ще рече "2000 водна".

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Намираш четчица, от тези с които момичетата се лакират, от лак за нокти! Измиваш четчицата, измиваш и надрасканото място, и с боята нанасяш и после полираш!
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
maniac_55 написа:Добре, ама с какво да я запълня, с обикновена четка за боя ли, или спрей![]()
? И какво ще рече "2000 водна".
Водна шкурка, продава се на "листове" във всеки железарски магазин. Топиш във вода и шкуриш.