Люпи ми се лака на колата може ли да се оправи само лака?

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Люпи ми се лака на колата може ли да се оправи само лака?

Мнениеот martincho » Съб 18 май 2013 9:30

Люпи ми се лака на колата може ли да се оправи само лака? на предният капак имам едно петно с размера на 20 стотинки там се е олюпил лака има ли вариант да се оправи само лака а не да пребоядисвам целия капак ?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Люпи ми се лака на колата може ли да се оправи само лака

Мнениеот muns61 » Съб 18 май 2013 12:16

Щом е започнал да се лющи, ще продължи. Боядисване с качествен материал е спасението.

Потребителски аватар
EMO_RZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMO_RZ » Нед 19 май 2013 12:31

Здравей колега, и аз имам същия проблем,решенията са следните които ми ги предпочетоха, или сваляш целия лак и го минаваш пак, или слагаш карбоново фолио, казаха ми че ако сложа карбоново фолио щяло да има една лека вдлъбнатина там където се е олющило но така поне ще се предпази целия капак да не замине за временно решението е добро.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 19 май 2013 12:43

А каква е цената на това карбоново удоволствие? Щото едно боядисване на капак е около 60-70 лева...

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 19 май 2013 12:48

кои взема 50 60 лв за капак да му откарам и моята кола? с качествени материяли и труд под 100 лв цена и приятел няма да ти даде :a045

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 19 май 2013 12:52

С пръдня боя не става. Няма как да свалиш лака и да запазиш базата, за да лакираш наново. Ще стане страшна грозотия, ала може да опиташ. Най-вероятно този капак е пребоядисван с не особено качествен лак, който ще продължи да се бели.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 19 май 2013 12:59

lokva написа:кои взема 50 60 лв за капак да му откарам и моята кола? с качествени материяли и труд под 100 лв цена и приятел няма да ти даде :a045

Миналата година преди да си закарам колата при един "майстор" ходих да попитам в официалния представител на Опел за Стара Загора, където действително работят много добре (служебните ни коли ги правеха там). Поискаха ми за 4 детайла цена около 500 лева. Предполагам на детайл си хващат около 100-120лв. Има сервизи с далеч по-евтина цена на труда от тях. За съжаление не успях да уцеля такъв, дадох "само" 200 лева за същите неща и в момента колата ми е почти на нивото, в което я закарах преди 5 месеца :mhihi Но при положение, че при мен има ръждици и обработка (която я е минал през пръсти определено). Ако на тоя капак му е паднал само лакът, работата по подготвянето за боя мисля ще е доста по-малко, отколкото ако има и ръжда, което съответно би следвало да рефлектира и върху цената :c020 Имах възможност да я закарам и на друго място, където ми казаха пак толкоз пари, но трябваше да стоя без кола поне 7-8 дни, което ме отказа и още съжалявам за което (виждал съм негова работа и смея да кажа е далеч над нивото на това, което получих аз от тоя "майстор"). Човек като бърза винаги си го нахендря сам :a045

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 19 май 2013 13:13

качеството винаги е струвало пари... друг е въпроса че българите все гледаме да минеме тънко. По въпроса на колегата за да не стане мазало си трябва боядисване на целият детаил

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 май 2013 13:28

stefan4o написа: Човек като бърза винаги си го нахендря сам :a045

Много правилно, и аз съм патил от бързане!

lokva написа:качеството винаги е струвало пари...

Правилно си разбрал колега, и все ОЩЕ струва пари! И аз познавам майстор който ще боядиса капака за 60 лева труд, без боята, но колко ще е качествено не гарантирам. На мен ми е правил детайли по колата. Но ръждата, никой не може да пребори!
Според мен колегата, да не бърза, а да търси по моргите, капак със неговата боя, в добро състояние, а ако намери с оригинална боя, ще е доста пъти по-доволен!
Много майстори, не се захващат да правят преден капак на кола, защото има вероятност още 1-вата седмица от топлината да се напука лак-а, и да падне боята! Но ако майстора работи добре, си знае цената. Дали ще я даде някой е друг въпрос! Колегата сам да прецени какво да прави! Но според мен най-евтино илиза боядисан читав капак като неговата боя от морга! :a045

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 19 май 2013 18:28

lokva написа:качеството винаги е струвало пари... друг е въпроса че българите все гледаме да минеме тънко. По въпроса на колегата за да не стане мазало си трябва боядисване на целият детаил

Тя историята е друга, аз бях склонен да дам и повече пари (бях склонен да дам още 100 отгоре, само и само да стане приличен ремонтът), но този "майстор" ми вика "ще стане, няма проблем". Понеже аз го питах тези пари дали са достатъчни да стане КАЧЕСТВЕН ремонтът (който ме познава знае, че предпочитам като правя нещо то да е трайно, а не да замазвам положението по колата). Ходих преди месец да му покажа какво е сътворил и взема да ми се обяснява като ученичка. Доста е спестил от труда си, оправи я за един ден колата, а забележките бяха поне 3-4. Съжалявам, че не я оставих на другият човек, който със сигурност щеше да ми я изпипа доста по-добре от този некадърник и то за същата сума :banghead
Иначе съм съгласен напълно - пестенето на пари, време или и двете винаги води до сравнително кофти резултат. Направо не мога да повярвам, че ръждата на калника на автомобил с марката Фолксваген ако се обработи както трябва ще избие толкова рано :screwy както се опитваше да ме изплакне тоя чичка :censored2 Това са единствените пари - цифром и словом 200 лева, които ме е яд, че съм похарчил (или по-правилно е да кажа нахранил някой), които ме е яд, че съм дал по автомобила си.

Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Мнениеот martincho » Пон 20 май 2013 10:49

добре аз не искам да свалят боята а само лака и да пръснат нов, така не става ли ?

Потребителски аватар
EMO_RZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMO_RZ » Пон 20 май 2013 11:18

stefan4o написа:А каква е цената на това карбоново удоволствие? Щото едно боядисване на капак е около 60-70 лева...

Ами за цена не мога да ти кажа колега, понеже още не съм правил процедурата,но ако си го лепиш сам или с някой френд само ще си платиш карбоновото фолио.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 20 май 2013 11:28

martincho написа:добре аз не искам да свалят боята а само лака и да пръснат нов, така не става ли ?

Става и ,ако се направи добре ще изкара повече от "тънко" боядисване.
Повечето нов с внос без "забележки" са минали такава процедура.

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Пон 20 май 2013 17:47

Много бояджий имало тук :mhihi . Ако мислиш че ще отделиш пари за фолио или качествено боядисване след това опитай с по едра водна шкурка и една ръка лак :th_up

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Сря 22 май 2013 6:42

martincho написа:добре аз не искам да свалят боята а само лака и да пръснат нов, така не става ли ?

Да се свали лака е играта, боята е тънка. На места няма как да се свали само лака по ръбовете(отворите на капака при пръскалките), демек е много по-трудно да се свали само той, затова прежали 20лв и за база, но да стане като хората.

Върни се в “Оптичен тунинг”