Мисля, че някъде имаше писано по темата, но не мога да го открия. Става въпрос за въздухозаборник на калника като този:
Би ли постъпвал повече студен въздух към конуса? Има ли опасност от влизане на вода през филтъра? Питам понеже и без това калникът ми е за ремонт и се чудя дали да не направя нещо подобно.
Това се слага на коли с Турбо, които смучат въздух а в твоя случай ще си влиза от самосебеси при което ще има малък ефект, но невярвам чак толкова да се усети във вървянето.
По-добре измисли как да вкарваш виректно въздуха от предния панел, някъде около фара. Тогава ефекта при по-викоки скорости би бил по-добър, ама пак няма да е извънземен...
ICE написа:По-добре измисли как да вкарваш виректно въздуха от предния панел, някъде около фара. Тогава ефекта при по-викоки скорости би бил по-добър, ама пак няма да е извънземен...
те хората са го измислили - филтъра зад бронята ама риска да влезне вода при някоя голяма локва...
То и при рязан калник го има тоя проблем.Другия вариант, е гъвкава тръба от бронята до филтъра.....Незнам.Аз си бях направил един аматьорски еърбокс с изолация и конуса ми не се грееше хич.Ефект има определено.Въздух влиза, въпроса е да е минимално топъл.
Както каза колегата Kozunak, май по-добър ефект ще получиш от хийт бокса, т.е. ако изолираш конусния филтър в коша от топлината от ДВГ-то. друг е въпросът, ако искаш да нарежеш калника за гъзарийка.