Вчера покарахме доволно на пистата. Колата се държеше уникално, много съм доволен - дори приятно изненадан. При подаване на газ в завоите реагираше мигновенно и бурно, на моменти даже отнемах малко газта. Голямо удоволствие е да се кара - не съм виждал друг мотор 8V, особено пък моно, да се цепи така. С новото гърне май доста шум вдигнах, но вътре не се усеща. Колата определено е по-отпушена с него, усеща се! Дори прегоряха и се разтопиха всички гумени тампони по изпускателната система и се наложи да импровизирам на място с тел.
Времената пак бяха в порядъка на 1:04:74-1:05 мин. Доста жега беше, асфалт над 50 градуса и гумите приплъзваха, но въпреки това - страхотен Трак Дей! Не свалихме времето, но пък потренирахме добре.
И с това охлаждане на маслото харчи много по-малко.
Снимки и клипчета нямам - счупихме фотоапарата (за кой ли път...).
В петък следобед ходих до
Автосервиз Пенев (на Кукленско шосе в Пловдив), за да замерим налягане на маслото, защото тия показатели на Ладовия уред силно ме съмняваха. Искам да изкажа огромните си благодарности към механиците там, Рацата и специално към г-н Йоно Йонов, че ме приеха веднага, без записан час и без да чакам и свършихме работата бързо, качествено и евтино!

Въпреки, че беше петък следобед и явно си имаха достатъчно работа!
Измерените стойности са:- празен ход ~800U/min - 1,1-1,2bar;
- 1200U/min - 1,6-1,7bar;
- 2000U/min - 2,0-2,2bar;
- 3000U/min - 3,0-3,1bar;
- 4000U/min - 4,0-4,1bar;
- над 4500U/min до 7000U/min - 4,5-4,6bar;
Което и на мен, и на механиците се стори много добре и в нормите. Реално ладовият уред показва двойно (незнайно защо - с ладов датчик е)!