План за развитие на автомобила за сезон 2011г.:- основен ремонт на двигателя - бутала и сегменти на ремонтен размер 81,50mm;
- ревизия, шлайф и леки доработки на цилиндровата глава;
- термоизолиране на смукателния колектор;
- ревизия на биели, колянов вал, основни и биелни лагери;
- алуминиев картер (под въпрос е заради рисковете от удар и счупване);
- ревизия на съединителя - ако се наложи керамика вместо феродото;
- ревизия на спирачки (дискове, накладки, помпа, течност, маркучи и т.н.);
- експерименти с по-агресивни валове - 272, 276, 282 и повече градуси;
- увиване на цялата генерация с термолента (до крайното гърне);
- нови настройки на дино-стенд;
- ревизия основен комплект гуми Federal 555 RS-R - износване на протектора и остаряване на каучука;
- подготвяне на втори комплект гуми - за резервен и за експерименти как държат спрямо основните. Засега имам 2 перфектни TOYO Proxes R888, търся още 2 такива или ще взема 4 нови Federal от друг модел - 555 или 535;
- напомпване на всички гуми с азот;
- шпилки вместо болтове на джантите;
- изчистване на налюпения лак на втория комплект джанти Estoril с пейнт-ремуувър - вероятно ABRO;
- от всички седалки, които имам - да си подбера най-удобната за каране по писта;
- монтиране на пасажерски спортен 3 или 4-точков колан;
- настройване на ламбда-симулатора - ако се наложи да се манипулира сигнала;
- монтиране на долна разпънка между носачите;
- подмяна на някои или всички тампони по окачването с полиуретанови;
- раздуване на калниците (с fender roller, който трябва да направя), за да може да слезе колата още по-ниско;
- снижаване на окачването с 2-3см;
- фланци на колелата от 10-12mm за разширяване на следата;
- монтиране на ключ-маса с жило за задействане от купето;
- добавка за гориво Bardahl Octane Booster, Bardahl - BSF / Octane Booster или друга за подобряване на изгарянето;
- монтиране на табло DigiFiz до 8.000 оборота, заедно с MFA и инсталация;
- лазерен термометър за измерване температурата на гумите след каране - за оптимизиране на сцеплението;
- on-board камера - да си гледаме грешките после;
*Евентуално може да започна и работа по подготвяне на друга система за впръскване на горивото - две моноинжекции в един смукателен колектор. Всички части вече са налични.
Целта на всичко е да се постигне мощност над 120 коня и още по-добро стоене на пистата. Време под 1:03:80. Дано се получи!Лошото е, че сезонът наближава, а аз нямам никакво време за колите.

Вероятно няма да успея да осъществя всичко по план, но поне най-основните неща се надявам да станат навреме.
А имам интересни планове и за Vento-то, и за комбито...
От следващата седмица започвам с по-дребните промени, ще качвам снимки.