Искам да ви запозная с колата, с която се занимавам вече две години и нещо.
Почна се от нулата и се стигна доволно далеч. Успях да заснема и опиша почти всичко от развитието й досега. Надявам се темата да е полезна и на други колеги, които се захващат с нещо подобно.
Тук е мястото да кажа, че нямаше да стигна дотук, ако не бяха хората, които ме подкрепяха и ми помагаха през цялото време.
Радвам се ,че темата получи популярност и максимално много хора ще прочетат колко съм щастлив,че имам такива приятели.
Човекът, който ме научи да виждам нещата е Петър- alpine. Благодаря ти, братле, че си винаги до мен и помагаш с пълни сили. Тази кола е колкото моя, толкова и твоя!!!
Не искам да подреждам хората по заслуги, но не мога да не Благодаря веднага след това на Сашо- sashobas. Човекът, който ни накара да се чувстваме у тях като във втори дом. Човек, който безброй пъти лишавах от свободното му (и не само) време, за да съдейства с каквото може, само и само да върви работата.
Искам да изкажа благодарности и на момчето, което предостави сервиза си, в който вилняхме с пълна сила от сутрин до вечер. Роска, надявам се да го прочетеш, ако не има кой да ти го предаде.

Като съм почнал с Търговищката секта, изказвам благодарности също и на Стоян (kasidi) и Ванко (vankobass), за помощта която оказваха в трудни моменти.
Хората са наистина още много- Борко (alpine_j), Станислав, Траян (Dekstar), Наско (G60), Ванко (schmidt), Дидо, Пиронски, Peyu, Бате Тони и още и още...Благодаря ви!

Поредното доказателство, че форума е сила!
И по същество:
На 17.07.2007 се сдобих с Поло 6N `96 1.4 AEX нa 117k km, току що внесено от Италия.
Тук е ред на първите снимки на полото преди да го внесат:

Прилично изглеждаща и що годе права стоковица,перфектна за първа кола. Не знаеше само какво я очаква

Като всеки млад неориентиран, но надъхан "тунер" се почна с джанти,купени още преди колата да е в мен.
6x14'' Еленов рог...с чисто нови 185/60/14. Размера не се коментира

и правена решетка без емблема:
Идваше зима и многото планове за колата оставихме за напролет. Една неприятна ситуациийка обаче ускори събитията.
Купих си широка броня, на която измазах страничните отвори за решетки, както и мястото за номера:
Решетка без емблема, този път нова:
Да почнем с по-истинските неща викам

Февруари '08 си намерих по-читави джанти - CR7 7.5х16, оригинално хромирани, но с налюпено от времето покритие. Беше ясно, че няма да се карат
така и се почна:
Бластиране:
Полиране на борда:
Облепяне и шприц:
Боя. Графит от каталога на Motogucci с брутално едра перла:
За гуми се спрях на Maxxis 205/40/16
Вече обути:
И как стоят на колата:
Една разходка до Смолянската сцена

След дълго чакане дойдоха и придобивките от Германия:
И бърз монтаж:
Най-после и на колата:
Междувременно:
Развитието с тези джанти малко по-късно в темата. В хронологичен ред последваха задни дискови спирачки:
Крайно гърне Supersprint, оригинално за 6N Polo, широка задна броня и фитването й за гърнето:
Задни чистачки да си ги нямаме :
Огледалата ги поръчахме от FK с адаптор за 6N. Двете части обаче не бяха създадени изобщо една за друга

пластмаса и шкурка:
Колата в работен вид, в какъвто я и карах няколко дни:
Бояджийски ден:
Крайно време беше да сложа и нож на предната широка броня, но исках да е различен от оригиналния. Спрях се на Ibiza GTi. Преправянето не беше
малко - скъсихме двата края и с пластмаса изградихме капачета, не по-лоши от оригиналните. Няколко от зъбчетата на ножа също се изрязват за да
пасне на захващането на Половата броня. Операцията определено си струваше:
Грехота беше лупите да са без ксенон, спрях се на 8000К. След като смених линията на колата с тъмни фарове и стопове, кристалните странични
мигачи на мига отшумяха и ги заместиха опушени:
В този й вид окачването беше крайно наложително... дойде и то:
И до край:
Височината се коригира така, че да нямам проблеми с калниците (които ще правим по-късно) тъй като всяка вечер пътувах с 4 танцьорки до Златни

Малко по-горе ви показах как налагаме 9j отзад. Дойде време да се захванем и с тези джанти. Същия модел но в 9 инча:
Последва ги същата процедура като другите, но без бластирането:
215/40/16 застанаха добре:
На колата:
Оглеждах за снимки какъв бой ядоха калниците, но не открих. Най-пресните от него период са тези, където пробваме някакви грозни тави:

И малка фотосесийка, същия ден в който вече калниците позволяваха окачването да се развие... отпред на последна резба, а отзад без
малко:
И на другия ден, на светло:
И един (д)ефект:

...JPG[/img]
В общи линии това беше развитието на колата до август 2008. На събора на Роженски ливади я видяхте в този работен вид с криви и пръснати с
черен мат калници и надрано купе от доброжелатели

Качвам някои сполучливи снимки от якото събиране

Безкрайни благодарности на Малкия алпин, Мадкап и Волната душа за снимките, уникални са!
Тази снимка ми е много любима. Ники,евала брат! :
...