Малко размисли по повод пазара на автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 05 фев 2008 11:15

Сравнението на стойността и респективно цената на колите с мобилните телефони, което колегата е направил на предната страница е абсолютно точно - харесваш , купуваш, ползваш, върши ти работа - хвърляш...щем не щем - това е.... :?
всички ъпгрейди, които правим по возилата си са абсолютно и само за кеф и нямат никаква възвръщаемост....
Аз лично онзи ден смятах съотношението между цената на която купих моя голф преди почти четири години и цената на всички ремонти и подобрения, които съм направил през този период (понеже съм странен вид идиот и си водя педантичен тефтер с всяко левче похарчено за еди кво си по колата)...ами оказва се че ремонтите и прочие (без всякакви застраховки естествено) са били на стойност една трета (даже над 35%) от цената, която съм платил за придобиването на голфа...и в тоя ред на мисли, след като сега на дневен ред пред мен стои въпроса да сменям колата .... се чудя дали да си взема 6-7 годишна кола или да си купя чисто нова от магазина.... :?

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 05 фев 2008 11:22

Rabbit_TDI написа:Новите за 2 години и малко смъкват с 40-50% :!: :shock данаци и застраховки струват майка си и баща си ,за сервизно обслужване да не говорим.Отделно не виждам кво имат повече от мойта кола - има си еърбег,има си клима,като се одари се нагъва по зоните за безопасност ,мотора е с директно впръскване и компир и вози сравнително добре :idea:

напълно съм съгласен
е сега немала разни глезотии като ЕСП, умни фарове, немала 12 волта в купето изведение
да , ок ма за 20000 разлика ебем ти и умните фарове, сензори за мъгла дъжд и кво ли не

а и за мен колата е нещо дето да върши работа на първо място
едната гъзария не струва още 4000-5000 на година

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 фев 2008 11:31

Глезотий сам можеш да си сложиш - електрониката вече е под път и над път на много ниски цени - щото ако земеш серийни/което от 3-4 години не е никъв плюс/ ще платиш жестоко.Мойта кола вече е с ксенон/180 лева/,темпомат/5 лева/,DRL/30+10 лв/, чип - 50 лева и още разни простотий.Скоро ще си монтирам комфорт модула дето ми е в багажника/20 лева/.Може и темпомат 50-60 лева.Онзи ден вуйчоми установи ,че с изключение на криматроника колата ми запаочва да става с повече екстри от неговата/E класа 211 купе 270ЦДИ/ :lol: .Отделно като се протърка салона смятам да ми направят кожа като на юбилейките и да мушнат подгряване на седалките :lol: АААА забравих търя от моргите да мушна един термотроник :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 05 фев 2008 11:43

Rabbit_TDI написа:.......

:shock :arrow: 8)

Евала само така аз предишния път като се качих на твоя Г. се почусвах като в VW файтон с толкова копчета. Скоро, ще трябва още идин Акумулатор да захранва всичките допълнителни екстри ;).

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”