Софт за камиони?
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 1999
Софт за камиони?
Здравейте.Някой да е запознат кой софтуер предлага технически данни не само за коли,а и за камиони като daf man scania iveco и др. В аутодата има някаква информация,но е меко казано оскъдна,а и няма за по-новите модели.Виждам,че програмата ALLDATA е доста по-голяма по размер,но не съм я пробвал.Знаете ли дали в нея има повече информация за камионите?Ако някой е срещал случайно такъв софтуер или е чувал имена на подобни програми,моля да ми сподели 

-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 1999
mi_ho написа:Колега и аз търся такава програма. Интересното е, че като карам камионите на ремонт, сервизите си имат значение от модела. Тоест досега не съм видял сервиз, в който могат да "закачат" Ивеко и Ман. Изглежда няма програма която да хваща различни модели.
А може и просто да са специализирани в една област незнам.А попринцип четенето и триенето на грешките трябва да става с повечето obd2 кабели,но на мен ми трябва по-скоро програма за подробни технически данни.
За Alldata-та незнам, но за четенето съм убеден, че няма достатъчно пълен софтуер. От което логично следва, че няма достатъчно пълна техническа програма
Много пари се въртят при камионите и производителите много се пазят
Да не говорим, че не знам да са ги задължили да покриват OBD стандарт, например
Гонят ги за еко-норми, но май никой не ги юрка да се унифицират, за да може да бъдат обслужвани в "независими" сервизи, каквато тенденция се забелязва при леките коли
Та след цялата ми тирада
- според мен ще ти е трудно да си намериш добра универсална програма.
п.п. Не гарантирам, че съм прав в разсъжденията си. Камионите са ми извън полето на действие и може да бъркам

Много пари се въртят при камионите и производителите много се пазят

Да не говорим, че не знам да са ги задължили да покриват OBD стандарт, например

Гонят ги за еко-норми, но май никой не ги юрка да се унифицират, за да може да бъдат обслужвани в "независими" сервизи, каквато тенденция се забелязва при леките коли

Та след цялата ми тирада

п.п. Не гарантирам, че съм прав в разсъжденията си. Камионите са ми извън полето на действие и може да бъркам

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”