Софт за камиони?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
asen0v
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 1999

Софт за камиони?

Мнениеот asen0v » Чет 31 яну 2008 17:34

Здравейте.Някой да е запознат кой софтуер предлага технически данни не само за коли,а и за камиони като daf man scania iveco и др. В аутодата има някаква информация,но е меко казано оскъдна,а и няма за по-новите модели.Виждам,че програмата ALLDATA е доста по-голяма по размер,но не съм я пробвал.Знаете ли дали в нея има повече информация за камионите?Ако някой е срещал случайно такъв софтуер или е чувал имена на подобни програми,моля да ми сподели :)

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Чет 31 яну 2008 20:03

Колега и аз търся такава програма. Интересното е, че като карам камионите на ремонт, сервизите си имат значение от модела. Тоест досега не съм видял сервиз, в който могат да "закачат" Ивеко и Ман. Изглежда няма програма която да хваща различни модели.

asen0v

Мнениеот asen0v » Чет 31 яну 2008 20:56

mi_ho написа:Колега и аз търся такава програма. Интересното е, че като карам камионите на ремонт, сервизите си имат значение от модела. Тоест досега не съм видял сервиз, в който могат да "закачат" Ивеко и Ман. Изглежда няма програма която да хваща различни модели.

А може и просто да са специализирани в една област незнам.А попринцип четенето и триенето на грешките трябва да става с повечето obd2 кабели,но на мен ми трябва по-скоро програма за подробни технически данни.

asen0v

Мнениеот asen0v » Пет 01 фев 2008 16:55

Айде де, никой ли не я е пробвал тази Alldata, да каже какво има в нея?

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 01 фев 2008 21:40

За Alldata-та незнам, но за четенето съм убеден, че няма достатъчно пълен софтуер. От което логично следва, че няма достатъчно пълна техническа програма :roll:
Много пари се въртят при камионите и производителите много се пазят :evil:
Да не говорим, че не знам да са ги задължили да покриват OBD стандарт, например :roll:
Гонят ги за еко-норми, но май никой не ги юрка да се унифицират, за да може да бъдат обслужвани в "независими" сервизи, каквато тенденция се забелязва при леките коли :idea:

Та след цялата ми тирада :wink: - според мен ще ти е трудно да си намериш добра универсална програма.

п.п. Не гарантирам, че съм прав в разсъжденията си. Камионите са ми извън полето на действие и може да бъркам :wink:

asen0v

Мнениеот asen0v » Пет 01 фев 2008 21:48

Да май си прав.Въртят се големи пари и никой не си дава хляба.Проблема е там,че не мога да намеря дори и някакъв отделен софтуер,а да не говорим за универсален.Както и да е все пак благодаря ви за мненията :)

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Пет 01 фев 2008 21:59

имам някои наблюдения върху сервизите за камиони - ходова част и механика пипат почти независимо от модела но станели нещо с електрониката само оторизирани сервизи .... в ЮВН ми поискаха 3700 лв за накладки втори задвижващ мост а в НЕЛАС бяха 700.

asen0v

Мнениеот asen0v » Сря 06 фев 2008 22:18

Намерих тази програма "Mitchell On Demand5 Heavy Truck Edition " , но нещо не я намирам из торентите.Намерих само версията за леки коли,но за камиони не открих.Пак ще търся.Ако излезе нещо ще пиша.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”