Колата ми е спортен филтър конус К&N . Появиха се някой проблеми с вървежа на газ и доколкото четох из форума проблема може да е от него (бая е мръсничък е ) Та въпроса ми е може ли да се изпере в домашни условия , и ако може как ? Или трябва някакъв специален препарат ? Ако някой е правил тази процедура , или знае как мога да го изпера , нека помага
Пръскаш го с киселината хубаво, чакаш да разтвори 10-15 мин, плакнеш хубаво отвътре-навън с чиста студена вода (на чешма препоръчително), чакаш хубаво да изсъхне и пръскаш с маслото.
Има си оригинален комплект K&N за почистване на въздушния филтър.Аз моя си го почиствах на няколко месеца и изглеждаше като нов.Едното е спрей,другото е масло.Първо минаваш със спрея целия филтър,оставяш го малко да се оттече и после внимателно го измиваш с вода.Като изсъхне го минаваш от едната страна с маслото.
Комплкта струва към 50лв.Има го в Impass.На бул."Черни връх" в посока околовръстното,малко преди ЕКОбензиностаниця.
сигурен съм че Meglio върши същата работа,и после омасляване с WD40.....
аз на мотора така правя и няма никакъв проблем излиза кат новичък,после на парното да изсъхне хубаво и после го пръскам,слагам го и Гааааззззз бах тея спреичета за 25 лв