цитирам част от наредбата....Наредба № Iз-1959 от 27.12.2007 г. за определяне на първоначалния максимален размер на контролните
Чл. 3.
(1) Контролни точки се отнемат въз основа на влязло в сила наказателно постановление.
(2) При налагане на наказания за нарушенията, посочени в тази наредба, в наказателното постановление се отбелязват броя на отнетите и броя на оставащите контролни точки.
Я някой от адвокатите да каже..
можем ли да атакуваме взетите точки поради неспазена фактология в НП?
много ми е интересно?
и още нещо.... на някой случвало ли му се е да си види оставащите точки...?
или това е ново в тази версия на наредбата..?

ТРябва да пишат броя на оставащите точки в НП..дали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако питаш за проверка там на място,аз съм го правил. Отиваш там където са гишетата за издаване на книжка и точно от дясно на тях има 2 едно до друго.Там си оставяш книжката и попълваш една молбичка,след това с нея плащаш ,май 6 лв беше.. и се връщаш и лелката ти вади едно листе с направените нарушения по дати и съответно колко точки и лева са ти отнели
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
bak6i6a написа:Колега в НП се отбелязват само отнетите точки и паричнат глоба,а това с оставащете точки се проверява само на място.Ако обжалваш НП в съда най много да ти намалят глобата на половина но точките остават.Казвам го личен опит
за това ще говоря на 25, тогава ми е делото , а по темата, дават ти отделен лист към НП и там пише кога , за какво и колко точки и пари са ти отнели

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хора ве..
вие не четете ли?
пише, по закон, че в НП трябва да ти напишат не само колко точки ти отнемат, но и колко точки ти ОСТАВАТ.!!!!!!
това е сбъркана фактология, и НП не отговаря на таз наредба за точките..
заебете го това дето подаваш искане, тургаш 1-2 левчета.. и хоп ти казват колко точки ти остават!
вие не четете ли?
пише, по закон, че в НП трябва да ти напишат не само колко точки ти отнемат, но и колко точки ти ОСТАВАТ.!!!!!!
това е сбъркана фактология, и НП не отговаря на таз наредба за точките..
заебете го това дето подаваш искане, тургаш 1-2 левчета.. и хоп ти казват колко точки ти остават!
- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Смятам, че дори да не е спазено това изискване, не е достатъчно като единствено основание за отмяната на наказателното постановление. Това без да съм чел подробности, но все пак едва ли съдът ще го приеме като съществен елемент от НП.
И мен силно ме съмнява

Никога, на нито едно НП не са ми писали колко точки ми остават

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”