Шофьорска книжка - въпрос
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Шофьорска книжка - въпрос
Имам шофьорска книжка B категория и сега искам да си изкарам C. Имам всички необходими документи които видях че искат в кат (медицинско, удостоверение за завършен курс) освен диплома за завършрно средно образование... Как да им я занеса като се водя студент и е в университета и за да я взема трябва да се отпиша? Някой да има представа как се процедира в тази ситуация? Дали става да им покажа студентската книжка и да им дам копие от дипломата само или трябва да ми ударят печат от колежа че копието е вярно с оригинала?
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
ако си на ти с секретарката на факултета ти, взимаш дипломата за 30 минути, отиваш, фотокопие, нотариална заверка на фотокопието, което струва 3 лв. и което удостоверява че е вярно с оригинала, връщзаш дипломата във факултета и заминаваш в КАТ. Само питай готините полицай дали ще ти приемат нотариално заверено копие!
УСПЕХ
УСПЕХ
....
Един приятел не успя да си вземе новата книжка - за придобиване на нова категория с копието на дипломата... върнаха го за оригинал. До колкото знам може и с оригинал на диплома за основно образование.
3. За издаване на свидетелство на МПС при придобита
нова категория
* документ за самоличност по ЗБДС;
* документ за платена такса;
* карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от ТОЛЕК* или ТЦЛЕК*;
* удостоверение
за психологическа годност /за категории ;С, Д, Тм
и Тб/;
* старото свидетелство за управление на МПС.
* свидетелство за завършено основно образование.
това е от сайта на КАТ
3. За издаване на свидетелство на МПС при придобита
нова категория
* документ за самоличност по ЗБДС;
* документ за платена такса;
* карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от ТОЛЕК* или ТЦЛЕК*;
* удостоверение
за психологическа годност /за категории ;С, Д, Тм
и Тб/;
* старото свидетелство за управление на МПС.
* свидетелство за завършено основно образование.
това е от сайта на КАТ
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
svetlin написа:Мерси колеги за бързите отговори. В такъв случай хващам копието от дипломата и студентската книжка и отивам да се боря
Ако не се пребориш така, разпитай за условията да си вземеш дипломата от университета за един ден. Мисля, че беше възможно и обосновано
в правилника на университета, но разпитай за подробности, не съм сигурен, но просто така ми се върти из главата, че имаше такава опция за случаи като твоя

Успех!
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
отивам с учебен отдел и казваш ,че ти трябва дипломата за пред КАТ.. и ти дават да попълниш молба.. попълваш я.. и ти дават дипломата.. имаше някакъв срок.. май беше 10 дена да върнеш дипломата ,ако не те отписват..
с копие нищо няма да направиш..
аз процедирах така също за "C"
иначе става и с диплома за основно..но аз неможах да си я намеря..
с копие нищо няма да направиш..
аз процедирах така също за "C"
иначе става и с диплома за основно..но аз неможах да си я намеря..
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”