моля за съвет - замяна Г3 GTI с Астра G класик

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 02 юни 2008 16:27

Но все пак ''полицейска '' астра за 15 000 :roll: :roll: .Защото от писаното разбирам че за тоя модел става въпрос.
На тези пари аз лично бих се замислил за Е46.
Въпрос на личен избор все пак,но както някои колеги по-горе споменават едва ли реалната цена за тоя модел а и с тоя ''куц'' двигател честно казано 1,6 не е кой знае какво,та цената едва ли би трябвало да е повече от 9500-10000 лв.

А и лично аз незнам да имат климатроници,а само климатици.Климатроник със сигурност имат вече Astra H .Може и да се бъркам нещо.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 02 юни 2008 20:56

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 12:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Пон 02 юни 2008 21:18

хм...аз карам такава Астра и съм много доволен...карал съм и Г3.
Разликата между Г3 и Г2 не е кой знае каква (лично мое мнение).
Но, лично на мен Астрата ме кефи доста повече...може би защото си е моя... :lol: ,а може би не само за това... :D

Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот nikiangel » Пон 02 юни 2008 22:36

колеги благодаря за съветите
послушах ви и се отказах от астрата
иначе тя беше с допълнително монтиран при покупката климатроник

сега идва въпроса...щом не взех астрата ... не харесах и зверския голф 2.8 дето ходих да го гледам в ямбол...какво да си взема

и тук се чудя доста на обявите в мобиле...дето голфове има по 20-25-30 хиляди лева
дето уж са на по 130 000 км всичките
как може да слагат такива цени като чисто нов голф 1.4 с климатроник двузонален и сумати други екстри с включено ДДС струва в магазина 29 000 лева

аз ли нещо не разбирам ... уловка ли има някаква ...не знам ... но ще съм благодарен да ми обясните

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Вто 03 юни 2008 0:19

колега,браво за решението което си взел!!!
Така и се чудиш каква кола да си вземеш,та аз ще си позволя да ти дам едно предложение:
Гледам,че беше склонен да дадеш 15к за Астрата,та идеята ми е за толкова пари можеш да си вземеш Октавия(2002-3-4) за същата сума.
Доста по-добър автомобил е!!!
поздрави и успех!!!

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: re

Мнениеот Мартин » Вто 03 юни 2008 8:53

nikiangel написа:колеги благодаря за съветите
послушах ви и се отказах от астрата
иначе тя беше с допълнително монтиран при покупката климатроник

На всяка Астра класик климатик или климатроник се поръчва допълнително, защото стандартно са без нито едно от двете. Но си се монтира заводски, този в България ли е бил слаган? :dontknow:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Вто 03 юни 2008 9:06

идеята за шкодата е доста добра, колега! защо не попрегледаш няколко оферти

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 03 юни 2008 9:25

nikiangel написа:76000 км...дали са много ... не знам
моя голф пише че е на 207 000

Ако е карана душмански, много са, вервай ми :lol:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Вто 03 юни 2008 9:52

решението си е твое, ама все пак кое е по-добре - сравнително нова кола, на която и знаеш историята, или т.нар. "нов внос", на "130 000 км", дето не знаеш предния собственик дали не е изхвърчал през предното стъкло, а после родните джамбази да са измили кръвта и космите, малко кит и боя и ей ти "много запазена 12 годишна кола на малко километри".... :twisted:

според мен 3 -годишната кола е по-добре от 8, 10 или 12 годишен голф, ама ти си знаеш...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 03 юни 2008 9:59

emdless4 написа:
според мен 3 -годишната кола е по-добре от 8, 10 или 12 годишен голф, ама ти си знаеш...

Е още малко и ще стигнем пак до решението-''Ами вземи си Дачия Логан колега,поне е чисто нова''---Айде няма нужда.
Състоянието на един автомобил съвсем не се определя само от годините и пробега на километрите му.

Мога надълго и широко да ви разкажа как една мацка пр..ба чисто ново пежо 307cc за 2 години и около 60 000км от некадърност и мърлящина,ама не му е тук мястото.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Вто 03 юни 2008 10:01

propparo написа:
emdless4 написа:

Е още малко и ще стигнем пак до решението-''Ами вземи си Дачия Логан колега,поне е чисто нова''---Айде няма нужда.
Състоянието на един автомобил съвсем не се определя само от годините и пробега на километрите му.

Мога надълго и широко да ви разкажа как една мацка пр..ба чисто ново пежо 307cc за 2 години и около 60 000км от некадърност и мърлящина,ама не му е тук мястото.

е стига де, тук говорехме за Астра 2005 г., :D иначе за състоянието е така, от безхаберие чисто нова кола за една година може да стане на кочина, но при "идеални други условия" ако Астрата е подържана и Голфа е подържан - по-добре би било Астрата... :roll:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 03 юни 2008 10:10

emdless4 написа:
е стига де, тук говорехме за Астра 2005 г., :D иначе за състоянието е така, от безхаберие чисто нова кола за една година може да стане на кочина, но при "идеални други условия" ако Астрата е подържана и Голфа е подържан - по-добре би било Астрата... :roll:

Така е,спор няма.И според мен колегата се е замислил за Астрата защото познава доколкото разбрах сегашния и собственик,а това е много важно понякога,защото човек има реалната представа за състоянието,но не е задължително.
Но тук риска да се сключи сделка на база междуличностни отношения а не техническото състояние на автомобила е много голям.Човек доста често пати от приятели.
А тук във форума всички сме безпристрастни трети лица и колегата може да разчита на по обективно мнение.
И аз съм за Шкодата или нещо от сорта.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 03 юни 2008 22:50

според мен ще сгрешиш ако земеш Астрата. на голфа хем е по ефтина подръжката хем и според мен е по издръжлива. преценявай си сам :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”