Колеги,днес станах участник в класическо ПТП-един пикльо с кола под наем влезна на червено и ме прасна странично отпред-за щастие щетите са ми минимални.Когато дойдоха полицаите ми дадоха да разбера,че аз съм виновен,защото не съм го изчакал да освободи кръстовището,всъщност както е и по закон.Но явно и на тях им стана ясно каква е истината за случката,заради което не ми писаха нищо и ме посъветваха да отидем при моя застраховател на ГО и там да кажа,че поемам вината,колкото да признаят щетите на другия.Това се казвало Протокол за взаимно споразумение или нещо такова.
Конкретния ми въпрос е: понеже ГО и каското ми/пълно/са на едно и също место,възможно ли е да ми откажат изплащане на щета от каското в последствие,затова че декларирам че аз съм виновен.
С две думи за каското важно ли е ,че аз съм виновен,защото всичкото по-горе ще го обяснявам на един и същи чиновник там.

леко ПТП-гражд.отговорност,пълно каско-въпрос?
- i_cenov
- Автомобил:
- Двигател:
За моето каско нямаше значение, че сам се бях олющил. Един колега също просто написал, че не съобразил и си понатиснал колата към оградката. Не би трябвало да имаш проблеми, все пак колата се застрахова срещу щети, никъде не е казано, че трябва друг да е виновен. Единствена разлика има, ако докажат, че умишлено си повредил собствеността си.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Къде ти е каското?
По принцип за каското няма значение кой е виновен, стига да не се докаже недобросъвестно отношение към автомобила - т.е. нарочно си се ударил, или си бил небрежен (например паркираш колата на наклон и не дърпаш ръчна и оставяш не на скорост и колата тръгва и се удря).
В този случай няма да имаш проблем.
Обаче някои застрахователи, ако има повече от 3 детайла ударени искат задължително протокол от КАТ.
Успех!
По принцип за каското няма значение кой е виновен, стига да не се докаже недобросъвестно отношение към автомобила - т.е. нарочно си се ударил, или си бил небрежен (например паркираш колата на наклон и не дърпаш ръчна и оставяш не на скорост и колата тръгва и се удря).
В този случай няма да имаш проблем.
Обаче някои застрахователи, ако има повече от 3 детайла ударени искат задължително протокол от КАТ.
Успех!
Евроинс.
Реалната ми щета е пр.броня-здрава е,но е избутана/посукана надясно и счупени щипки на ляв фар.Каквото дадат-все е полза.
Капака отпред също е огънат малко,ама той си беше за правене отпреди.
Реалната ми щета е пр.броня-здрава е,но е избутана/посукана надясно и счупени щипки на ляв фар.Каквото дадат-все е полза.
Капака отпред също е огънат малко,ама той си беше за правене отпреди.
Последна промяна от pike на Съб 14 юни 2008 17:55, променено общо 1 път.
Другия го усетих доста притесен-говоря за водача.Също говорих и със собственика на колата/колата е рента кар/-той искаше розов протокол,иначе не му признават щетите.Обаче ченгетата го отсвириха-такъв се давало само за тежко ПТП.Така че останахме на вариант-първия ми пост.
А дали собственика може да ми направи кал само и само за да си оправи колата и да ми пишат акт,защото по принцип ченгетата регистрираха ПТП-то,дадоха ни номер??
А дали собственика може да ми направи кал само и само за да си оправи колата и да ми пишат акт,защото по принцип ченгетата регистрираха ПТП-то,дадоха ни номер??
дано ти признаят каското аз наскоро си счупих фара писаха ми акт за неспазване на дистанция и акт че ми е изтекла книжката,била е изтекла предния месец и не ми признаха каското заради изтеклата книжка разгледай си договора на каското прочети условията че може кат нищо да те избоцкат аз пари не видях, сам си оправях колата еми каско вече нема да правя там, заради такива чукалници ко значение има че книжката ми е изтекла,e нали застраховам колата тотал, успех дано не измислят нещо като моето, -дружеството беше Виктория.пълни шарлатани
Последна промяна от maznia на Нед 15 юни 2008 23:40, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”