Пререгистрация на скутерче - от мотоциклет на мотопед?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Пререгистрация на скутерче - от мотоциклет на мотопед?

Мнениеот Ivailo » Съб 05 юли 2008 22:03

Колеги помагайте...
Харесах си моторче от колега от нашия форум, във вторник отивам до Благоевград да го видя, скутерчето е супер, цената е супер, НО
е регистрирано като мотоциклет, демек кара се с А категория, каквато аз нямам.
Скутерчето е 50 кубика, но на километража пише до 90, където предполагам и катаджиите са се заяли. Хартийката ще я сваля и ще я преправя на фотошоп да е до 45, но не знам дали веднъж писано като мотоциклет може да се пререгистрира като мотопед, за да се кара с М категория.
Преди известно време звънях на продавач за подобен случай, той каза, че ако се пререгистрирал в друг град нямало проблеми, но не съм сигурен, а не мога да купя скутерчето без да знам дали ще мога да го пререгистрирам.
В скутер форума казаха, че можело само с връзки, ама там съм чел и че за нормално 50цц/50км/ч скутерче трябвало връзки да го пишат мотопед, тъй че не им се доверявам много много :)

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 05 юли 2008 22:45

Мисля , че в КАТ ще вземат напредвид това , което пише в стария талон , демек А категория :roll:
На мен ми е много странно , че мойто си е 49цц , но на километража е до 60 , пък си ми го регнаха като М-ка :)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 05 юли 2008 22:49

Няма как да стане щом е регистрирано като А категория, забрави...
И аз преди години като си търсех скутерче исках точно да е регнато като М и си намерих перфектната Ямаха джог :lol: Даже в талона пише Мотопед 1+1 :lol:

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Съб 05 юли 2008 23:04

И аз се питам за същото,което и ти :roll: Когато регистрирваха моя го писаха МОТОЦИКЛЕТ заради това,че пишело 90 на километража и като ги питаш според тях може ли да вдигне 90 вдигат рамене,но не забравяй че всичко правят за пари.Заводско моят е 49.3 кубика,но те се правят на интересни и не искаха да го пишат МОТОПЕД.При мен беше така,преди минаваше това със смяната на циферблата,но сега не знам как точно как е.Провери и виж как стоят нещата успех в това начинание :wink: :) :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 05 юли 2008 23:25

а един човек ли го решава това? мисълта ми е с 20 лв дали ще мине номера?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 06 юли 2008 10:16

При мен го реши една лелка :) и даже на компютара и излезе , че мотпретката е 1 място та и се помолих и стана на 1+1 :) извода е , че с усмивка (без пара) пак се постига нещо :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”