Отново Паркинги и Гаражи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 16 апр 2008 12:38

Имаме си вече Ъглошлайф мен и в България :kef: :kef: :kef:

:arrow: ЦЪК

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 17 апр 2008 18:49

Взех си обратно парите! 9,90 лв. Не им се дадох на гадинките :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 17 апр 2008 18:57

Браво на теб :kef: :kef: :kef: Всички трябва да го имаме това в предвид и да не им се оставяме на тези гадове :twisted:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 18 апр 2008 8:45

filipov написа:Взех си обратно парите! 9,90 лв. Не им се дадох на гадинките :)

Браво радвам се, че си успял! Тея са страшни боклуци... :evil:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 18 апр 2008 8:52

Редовно плащам синя зона с смс, пиша си винаги номера с малки букви на латиница, никога не е имало проблем :idea:

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пон 21 апр 2008 14:01

Varbona написа:Редовно плащам синя зона с смс, пиша си винаги номера с малки букви на латиница, никога не е имало проблем :idea:

Браво на теб :applause: и аз вече ще пиша правилно СМС -те, но като за първи път кой да знае, пък и кой да ми каже :dummy: :???

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пон 21 апр 2008 21:29

Нз до колко е вярно но някъде ми бяха казали че като пишеш СМС на кирилица (БГ) цената му е по голяма :? .. по темата - евалата колега ако повече хора си търсят правата така , нещатата ще почнат да стават по добре :) :kef:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 юни 2008 14:08

Нещо свежо от снощи.
Предполагам повечето сте гледали новините по БТВ и репортажа с коментар от юрист свързано със "синята зона", събираните такси и репатриранито на МПС-та с "паяците" и блокирането на колело със скоба. Става въпрос, че това събиране на пари е незаконосъобразно.
Не мога да си спомня кой съд(беше казано в репортажа) се е произнесъл за това и ако можете ме допълнете моля.
Всеки потърпевш от последните три години насам може спокойно да съди общината, дала право за този рекет въз основа на нищожен акт(моля юристите да ме корегират и допълнят) или самата фирма и да си възстанови платените суми стига да си пази платежните документи или да може да го докаже. Достатъчно е и един гражданин да заведе дело и към него да се прикрепят и други потърпевши.
Има надежда ...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 17 юни 2008 16:08

колегата дето е недоволен от синята зона , спомняш ли си като нямаше синя зона как се паркираше по малките улички?
аз ще ти кажа - от двете стани на тротуара!!!
спомняш ли си как минаваше малко по голяма кола?
аз ще ти кажа - хипер трудно!!!
а сега освен че винаги може да си намериш място на една пряка за да паркираш , си минаваш и спокоино и ги няма спрелите коли от двете страни!!
а живущите незнам какво ги намесваш като и на тях им е по добре , срещу пресниман талон сложен на предното стъкло си паркирад на улицата без да им искат пари и т.н
мисля че гледате на тази тема само за тва че вииш ли как някои си позволява да земе левче или два за да паркирам , аз великия!
и я ми кажи в кои мол по точно е безплатен паркинго , освен с скаи сити , че ми е интересно?
винаги си спирам на синя зона плащам си и ми е мирна главата!
тва е лукса кола колеги, в всяка една бяла държава за да влезнеш в центъра си плащаш , да само за да влезнеш!!!
:idea:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 юни 2008 22:33

hooligans написа:... като нямаше синя зона как се паркираше по малките улички?
аз ще ти кажа - от двете стани на тротуара!!!
спомняш ли си как минаваше малко по голяма кола?
аз ще ти кажа - хипер трудно!!!
а сега освен че винаги може да си намериш място на една пряка за да паркираш , си минаваш и спокоино и ги няма спрелите коли от двете страни!!
:idea:

За другото си прав, но не съм съгласен за тази част.
Аз си спомням годините, дори и след промените, че хората си спираха нормално и едната страна по улицата и не се катереха нагло като шимпанзета по тротоарите. Вярно, че броя на автомобилите беше несравнимо по-малък, а и хората постоянно пребиваващи или идващи само в рамките на работния ден също. Тогава не се притеснявах дали ще се добера до останалите 3-4 места по улицата, извън служебния абонамент, а дали ще мога да паркирам по-близо до входа си.
Това опира до култура, уважениение и манталитет. Не ми се иска да изкривявам темата, но това за което пишеш го наложиха като стил на шофиране и паркиране в основната си част ново излюпени мутрички и гъзета, а и от некадърни при маневриране псевдо шофьори, които бяха последвани и от по принцип примерни шофьори увлечени от новото бунтарско и неуважително поведение. Просототията и комплексарщината често са ръка за ръка.
Мини дори около 19.30-20.00 часа само по ул. "Солунска", за да коментираме как се спира, макар и при наличие на синя зона. :wink: Нека да е на ЛС.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 17 юни 2008 22:55

hooligans написа:.....живущите незнам какво ги намесваш като и на тях им е по добре , срещу пресниман талон сложен на предното стъкло си паркирад на улицата без да им искат пари и т.н ...

Някой по запознат ще ми каже ли,как точно се определя местоположението на паркираната кола?В смисъл, до колко метра от жилището си може да паркираш без да ти сложат скоба?

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 10 юли 2008 19:04

Решихме с жена ми да си направим малко европейско пътешествие. Стигнахме до Лондон с кола - голяма грешка! В Лондон /и в другите британски градове/е кошмар да се паркира колата. Навсякъде се плаща. Независимо къде си - център, около център, покрайнини - навсякъде! Отдалечен квартл 1 лира за час, по-централен 2,5-3 лири на час. За да преминеш през централната част с кола в работно време - 8 лири / една лира в момента е 2,48лв./ А си спрял някъде и след 10-20 мин мах. е дошъл инкасатора и ти е лепнал глоба за 70 лири, ако не си се махнал след 1-2 часа следва паяк, който не ми си мисли колко ще е! Но не може да се отрече, че навсякъде може да се спре и има места за паркиране. На самото платно за движение има очертани парко-места, срещал съм и на мостовете над Темза също очертани места за паркиране, което е странното защото в БГ правилника е забранено да се спира на мостове :)
Според мен трябва да има глоби за неправилно паркиране, трябва да се събират и такси за паркиране за да може да се изграждат и оправя инфраструктурата на градовете. С такива такси ще се и ограничи трафика на коли през центъра на града.
Само да се използват целесъобразно след това!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 10 юли 2008 21:33

Абе понеже гледам някой е събудил тая тема да споделя..
Оня ден бях в Благоевград.. Целия център е синя зона :shock :shock ама не може да се плаща със есемес, ми стои по една лелка на всяко кръстовище, люпи семки и гледа мръсно. Това вече е глупаво, щото точно там никога не съм имал проблем с паркирането по центърО.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”