Мнение за RAV 4!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 04 юни 2008 14:38

dobrinb написа:Единствен недостатък са малко по-евтините материали на таблото

МАлко. :shock Бих казал, че са ужасяващи, на фона на цената. Тия са нагли да му искат тия пари при тая гадна пластмаса.

Иначе не хлопа и не дрънчи. Тихичко е. Въпреки, че я сцепваме, кат служебна. mhihi mhihi

С останалото написано се съгласявам почти. Не е лоша.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Вто 12 авг 2008 21:31

В края на сметка купихме Honda CR-V 2005г. 2.4 ви-тек,160 кс. автомат няма много екстри, но вози супер и върви отлично, внос от щатите!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 12 авг 2008 21:44

Прав е колегата за калобраните, само дето при мен са по-скоро камъкобрани - вече имам точици по праговете. А от къде минах - просто не е за вярване. Удивен съм. Е, малко поодрахме тук там вратите, ама с една паста се надявам да излязат драскотините. За мястото вътре не говоря - напълно съм доволен. Разходът наистина падна - вече й направих 7500 км. В града повече от 8.4 не съм успявал да постигна, извънградско най-мното 7.3, но при яко ръчка.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 13 авг 2008 9:59

Ха точно тез дни покарах малко нашата Равка, точно 8.3 закова компютъра и не мръдна. Доста икономична машинка.
Иначе калобраните са задължителни за таз кола, иначе много се нахвърля :)
слагаш ги и пестиш от автомивка.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 13 авг 2008 15:45

Бре - 8.3 в София - бравос, япончетата са го измислили.
Има смисъл да се купува дизел все пак - същия Рав само че с 2.0 бензин мотора гори 17-18 в София (на един познат баща му има такъв).
Абе новичкото си е новичко - ама защо с тия ефтини пластмаси бе...явно има световна конспирация на автопроизводителите да слагат на всички коли възможно най-евтината, твърда и скърцаща пластмаса, до която могат да се доберат. :Mr Green Fun :drive :climb

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 13 авг 2008 16:17

Не е толкова дървена пластмасата. не го мислете толкова.
Джипчето е много комфортно за каране и достатъчно пъргаво.
Иначе оня ден ми подменяха "каре кормилна щанга" на 33к

Нещото което ме, как да го кажа, можеби озадачава е огромния разход на масло.
След разход от 2 литра на 5 хиляди километра от тойота извадиха една книжка на руски и цитираха как при много високо натоварване може да стигне до 1литър на 1000 километра. :shock :shock :shock :shock
голяма масларка е.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 13 авг 2008 16:37

zaro написа:Не е толкова дървена пластмасата. не го мислете толкова.
Джипчето е много комфортно за каране и достатъчно пъргаво.
Иначе оня ден ми подменяха "каре кормилна щанга" на 33к

Нещото което ме, как да го кажа, можеби озадачава е огромния разход на масло.
След разход от 2 литра на 5 хиляди километра от тойота извадиха една книжка на руски и цитираха как при много високо натоварване може да стигне до 1литър на 1000 километра. :shock :shock :shock :shock
голяма масларка е.

Май всички нови дизелаци са така - същото съм чувал за 2.5 ТДИ на Туарег. Погорват си масълце - то нали и производителите на масла трябва хляб да ядат. :twisted:
А че са ти сменили каре на кормилната щанга на 33К не се чуди въобще - тия коли не са правени за дупки. Покажи на японските конструктори през какви кладенци минаваш тука в родината и ще се хванат за главата - те сигурно не са предполагали, че такива пътища може някъде някога да има. :lol:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 13 авг 2008 20:59

connor cane написа:Май всички нови дизелаци са така - същото съм чувал за 2.5 ТДИ на Туарег. Погорват си масълце - то нали и производителите на масла трябва хляб да ядат. :twisted:

До първа смяна на маслото (на 15000 километра) изяде около 2.0 - 2.5 литра. След това, по половин литър на всеки 15000. Т.е. при смяна маслото е до половината на нивомера.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”