Изгубих си книжката...
- ivo_sn
- Автомобил:
- Двигател:
Изгубих си книжката...
Загубих си книжката на плажа в Несебър и днес ходих да си правя дубликат... Та вапроса ми е сега мога ли да карам с талончето за получаване на дубликата или трябва някакав по-специален документ?
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Не гарантирам на 100% дали е така , но ще ти кажа при мен как беше
.
Преди 3 години си изгубих абсолютно всички документи на морето и като се завърнах в София почна ходене по мъките . След като си подадох за нови документи един мой познат ми каза , че мога да си карам със служебната бележка от РПУ-то в Слънчев бряг докато ми излезе книжката и всичко останало . Питах за това нещо в общината една позната и тя каза , че принципно можело и да мина , но да си нося някакъв документ за самоличност в случая ми беше останал само международния паспорт
. (При теб е малко по-различно , понеже си само без книжка , но ....)
Та след като ми станаха всички документи (до тогава за 2 седмици нито 1 път не са ме спирали КАТ) се видях с познат КАТ-ажия
и човека си ми го каза направо . "Ако те бяха спряли и проверили щеше да ядеш голямо дърво , с тая смешна бележчица" . Та в крайна сметка мисля , че нямаш право да шофираш 

Преди 3 години си изгубих абсолютно всички документи на морето и като се завърнах в София почна ходене по мъките . След като си подадох за нови документи един мой познат ми каза , че мога да си карам със служебната бележка от РПУ-то в Слънчев бряг докато ми излезе книжката и всичко останало . Питах за това нещо в общината една позната и тя каза , че принципно можело и да мина , но да си нося някакъв документ за самоличност в случая ми беше останал само международния паспорт

Та след като ми станаха всички документи (до тогава за 2 седмици нито 1 път не са ме спирали КАТ) се видях с познат КАТ-ажия

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Няма служебни бележки, има нова книжка или да чакаш да ти намерят старата, но на плажа да я намерят - шансът клони към нула. Отиваш и си пускаш бърза поръчка, щото експресна за книжка няма. Животът е сурав и курав, докато си изкараш новата книжка си на трупчета. А, имаш и акт да платиш, че не си си опазил документите.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
ivo_sn написа:Vizor написа:ivo_sn написа:много лошо... дано не ме спират
Не карай без книжка 150лв е първия актаз си патих преди няколко години. Не е хубаво. Съквартиранта ми си изгуби книжката и сега съм му личен шофер. Ама няма как..
Това изобщо не ми харесваМай и аз ще трябва да си търся шофьор
Не си заслужава. За 38лв (ако не се лъжа) ти я изкарват за 3 дена. И мисля, че 50лв е глобата за загубения документ.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,на баща ми миналата година на морето му откраднаха докъментите и др.работи и му дадоха една бележка от "мврто" повече от 2 месеца си кара с тази бележка докато си оправи "нещата" за да си подаде книжката...Не е имал проблеми,като ти дадът тази "служебна бележка" питай !
Книжката МОЖЕ за 3 дни !
The Red Guy написа:Exell написа:ISRalien написа:Ако ги обявиш за откраднати май не се плаща глоба.
Точно така е
Ляляллялял, друг път, 20 кинти мин, щото не си си ги опазил. Три пъти ми се е случвало вече, така че да не спорим.
Книжката не може за три, най-малко за 10, ако нямаш връзки
Книжката МОЖЕ за 3 дни !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”