Знам, че с Аудита не се занимавате, но проблема ми е по скоро жичкаджийски, затова и поствам тук
Днес, докато пътувах в купето замириса на кабели

. В първия момент помислих, че е от колата пред мен, в следващия видях, че около CD-то илиза много лек пушек. Веднага отбих, изгасих колата и извадих CD-то. След няколко секунди димът спря. Огледах всички кабели и букси, които се намират след CD-то и нямаше видими изгаряния или овъглявания. Пробвах CD-то, но то си работеше нормално и предположих, че можеби проблема идва от блока, който управлява климатроника. Изкарах го, огледах го, след това го отворих, но и по него нямаше видими изгаряния или овъглявания. Единствено, една от лампичките които осветяват таблото при включени светлини, беше изгоряла - смених я. Въпросният блок също си работи нормално. Оттам, предположих, че можеби проблема идва от запалката..... и предната и задната неискаха да работят. Изкарах предната запалка и видях, че лампичката която я осветява също е изгоряла. По корпуса, буксата и захранващия кабел на предната запалка, нямаше видими изгаряния. Всички бушони на колата са ОК. Всичко останало по колата си работи нормално. Несъм замервал дали до буксата на захранващият кабел на предната запалка идва ток, това ще направя утре, понеже нямам уред за измерване, а и несъм компетентен с тоците.
Въпросите ми са следните:
Възможно ли от изгоряла крушка да замирише на кабели?
Възможно ли от това, че крушката за осветление на запалката е изгоряла, да не работи и самата запалката и следователно задната запалка?
Ако след замерване с уред покаже, че ток до буксата стига, но въпреки всичко запалката пак неработи, ще се наложи ли смяна на запалка? Ако - "ДА" откъде мога да си набавя такава?
Имате ли идея как се сменя въпросна крушка на запалката, вади се от корпосчето и, продава се комплект с него / цялата запалка?
Имате ли идея как се отваря задната запалка? Успях да сваля капачето и двато болта.....
След тази случка съм доста притеснен, докато не разбера от къде точно идва проблема, понеже от един нищо и никакъв си кабел, може да стане голяма беля