Каква нафта сипвате в тия студове, и доволни ли сте?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Каква нафта сипвате?

OMV
13
17%
OMV Alpine/Sprint diesel
19
24%
LukOil
19
24%
Shell
4
5%
Shell V-power diesel
6
8%
Eco
4
5%
Opet
0
Няма гласове
Намирам я тънко - от автобуси/камиони
13
17%

Общо гласове: 78
Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 26 яну 2006 11:44

ACCELERATOR написа:М/у другото - Алпин дизел, но нещо никак не съм доволен. То и алпин дизела като става на желе, не знам вече кво да сипвам в студовете?! Може би - добавки + малко бензин.

Гледай го сега, нали ти запалила колата, като си потеглил не си закъсал, а недоволен. Естествено че ще е по гъста нафтата при тия температури. Като запали и се раздвижи по системата и ще се разреди.

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 26 яну 2006 11:47

XaBaTa™ написа:
Слагам добавка КАСТРОЛ ТДА за дизел и пак .... вече не знам какво да правя.

Вчера на Лукойл в Младост нямаше, Лукойл с/у КАТ нямаше, Метро - нямаше та в едно малко магазинче накрая гледам на рафта само за бензин и в краката на продавачката се мъдри едно шише ТДА. Викам г-жа видях го мое си. И ми го продаде къде ша ходи като съм нахален. Скрила го за някакъв колега

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Чет 26 яну 2006 11:51

imedarov написа:...

Точно на ЛукОил срещу КАТ заредих .... :evil:
А за КАСТРОЛ ТДА, на задния паркинг на същия е*** ЛукОил има
малко магазинче и канал за смяна на масло... Аз там го купих и бяха
заредили доста :P

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 26 яну 2006 19:02

Кастрол ТДА все още има в Хит Младост!Преди малко запалих след две подгрявания -Алпин дизел-желе, не желе-запали-добавки не съм слагал! :dance: Drive

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Пет 27 яну 2006 11:52

Лук Ойл Евродизел с добавка Редекс , паля си без проблеми. От Петрол ако е, се усеща как не върви колата. А на стария ми голф 1.6 с V-Power от Шел имаше доста по добра работа и сякаш няколко коня отгоре. Скоро не съм сипвал оттам и на новия голф да видя как е. Но от Лук Ойл нафтата - много доволен.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 яну 2006 17:18

Саааамо Luk Oil + малко добавка и пали от раз!

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iwanst » Пон 30 яну 2006 13:10

L&R написа:OMV обикновен и Lukoil сипвам веднъж от едните, веднъж от другите по 10л. като половината резервоар ми е винаги пълен(резерва).
Ако попадна на кофти партида поне няма да е опасна доза :lol:

А през зареждане слагам малко от биберона Castrol-TDA.

Незнам с какъв двигател си но ползата от добавките е малко ?????? не искам да те плаша но в форума на шкода 4етах точно за тази добавка много лоши работи
Здравей колега * zloQQ *
Не съм автомонтьор,но цяла година ходих с моята Октавия по сервизи (където както споменах оставих около 2-3 000 лв)като съшевременно прерових целия НЕТ и смея да твърдя че вече ми се избистри принципа на TDI моторите.Твърдиш че нямаш никакви грижи с твоя AHF(TDI),но проблема с турбината(GARRETT VNT-15),не е много малък.
Купих си колата на 1,5 години и на 60 000км.Беше посещавала само фирмения сервиз в София за смяна на масла и филтри.При покупката същите специалисти от Еуратек я прегледаха основно и казаха че е ОК.Колата вървеше перфектно.Започнах да слагам редовно към горивото добавка за дизел Castrol TDA(за да запазя системата чиста и да смазва помпата).Месец по-късно колата започна да пропушва при ускорение,вследствие на което променливата геометрия на турбината се задръсти със сажди,и престана да бъде променлива и остана в едно средно статично положение.При обороти до 1700,колата стана много тромава(геометрията не може да се изостри,и турбината не може да се развърти на време).При обороти 1800-2 500 горе-долу вървеше.При обороти над 3 200(в движение ,не на място) ,когато надува става прекалено голям(над 1,2 бара),и когато пром. геометрия трябва да се притъпи,тя не успяваше,и компютъра изключваше аварийно турбото(намаляваше драстично порцията впръсквано гориво),и записваше в паметта грешка(прекалено вис.налягане).При рестартиране на двигателя всичко временно се пооправяше до следващото излизане на магистрала и преминаване на границата от 3 200 об/мин.

За да съкратя малко ,няма да описвам цялото едногодишно ходене по мъките,а ще изложа крайните си изводи.

Вследствие на използваната от мен добавка Кастрол ТДА,Дюзите(разпръсквачите ми )излязоха от строя.После естесвено колата започна да пуши(да прави хубава сажда).Тези сажди много бързо(2-3000 км) блокират променливата геометрия на турбината,задръстват катализатора,а чрез EGR системата задръстват и всмукателния колектор,както и главата, и цялата изпускателна с-ма(при мен от всички тези места излязоха 1/2 кофа сажди)
Така че моята първа работо беше да си изключа EGR-a,смених си разпръсквачите,сложих и друга рециклирана турбина,почистих на пароструйка всичко от главата до ауспуха,припаснаха ми и клапаните.
В момента (да чукна на дърво) 3000 км ,след ремонта ,колата ми е пушка,върви както никога до сега,направо е супер.
Ами това е засега.

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 30 яну 2006 20:02

Леле мале имах същия проблем. Дали наистина е от ТДА то на Кастрол????

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 30 яну 2006 21:37

Не ми се вярва от castrola да пуши колата и да развали дюзите.
Още повече тази добавка се разрежда в такива малки количества в нафтата ,че да образува сажди :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 30 яну 2006 22:51

Ако е за стария тип ГНП и дюзи може и да е от добавката! :dontknow: Ползвам три години само Liqui Moly лятна или зимна добавка към горивото и не съм имал проблеми!Веднъж сипах зимна на Кастрол- ТДА/беше на аванта :oops: :lol: /също доволен!

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 01 фев 2006 21:41

Воинаааа :lol: Обявил сум война на ОМВ и на Шел. По принцип зареждах предимно V-Power или Sprint , колата вървеше по-добре и с 2-та вида спрямо обикновенната нафта , но един ден пробвах някакваси нафта Старт май беше от ЕМКО-М (май ги има само в Пловдив) на нормална (ефтина) цена.Еми върви същото :twisted: Не съм имал и проблеми с паленето дори и по балканите по 8-дември :twisted: , както и тези дни.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 02 фев 2006 10:30

iwanst написа:.........

.. и аз съм на мнението че добавките не са за постоянно ползване .. а само от време на време .. за този случай бих казал че най добрия начин да си "почистиш" турбината от саждите е едно ходене до Пловдив :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 02 фев 2006 10:56

Май си прав, то и аз вече започнах да се замислям за тия добавки. Извънградското каране най-добре издухва мръсотиите, а аз моята често я карам извън града.
И без това не съм забелязал да има кой-знае какъв ефект от тия добавки..
То па във всичко да се съмняваш в днешно време, мааму стара.. :evil:

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 02 фев 2006 13:03

На страницата на Castrol Австрия има ТДА добавка. Предлага се и там. Може ли за тях да е хубава а за нас да не е??? :roll: :roll: :roll: :roll:
Сега ме е страх като хода да зареждам да сипа от бибката.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”