Вчера катастрофирах,ще ми вземат ли книжката

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Чет 18 дек 2008 15:22

Това по телефона си е чист телефонен тормоз ....
Следващия път като ти се обади, записваш и се правиш на свята вода.
Съгласяваш се и стигаш до там където той иска - без да му плащаш разбира се. Записваш всичко, може на господарите да се обадиш :wink:
След това му одрусваш едно дело за тормоз да видиш какво ще стане .....
А .... след като той ти звъни значи и ти имаш номера ....
Не може ли да го постнеш тук, да му звъннем една камара хора да го питаме и ние няколко въпроса :twisted:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 18 дек 2008 15:26

Mммм много правилно казвате на човека че ГО то ше плати, ама само лекичко да ви светна ако не сте участвали в този филм, че онзи наистина може да го съди, ако ГО то не му изплати цялата сума и става една мноооо оплескана. Ако се стигне до съд, ти на мига трябва да привлечеш компанията, която ти е направила ГО то като страна.... абе пожелавам ти да не се стига до това че аз един смачкан калник за 60 лв го влача по съдилища вече 5та година... ше ги еба в кавалите смотани.... щот мойто ГО не плати за тва та имайте едно на ум...........

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 18 дек 2008 16:15

Може би за такива случаи трябва да се гледа в "еФтината " ГО до какви суми покрива щети ,иначе ще ти кажа какво стана с мен след като отнех предимство на един мотопед,слаб удър момчето падна леко без наранявания и побесня и ритна калника ми ,дойде полиция на мен каза акта е 100 лв а на него му каза ,че може да го отнесе 150 лв акт за хулиганство и съд.......момчето почна да ми се извинява и смени тона ,както и да е стиснахме ръцете и си тръгнахме.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 18 дек 2008 16:18

казали са ти го
имаш ГО, тя покрива стоци ихияди левове баси и киата, да не е совалката на Тиан това бе
ако имаш Каско и твоите щети ще бъдат покрити донякъде
никви пари на тоя с киата

иначе за катастрофа по спомени е 100 лева+4 или 6 точки
споко дишай

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 18 дек 2008 17:41

първо се извинявам на колегата,че му "спамя" в темата,но да не пускам и аз... Жената вчера си карала и една кола и отнела предимството,не могла да спре и доста го е натресла...За щастие шофьорите са невредими,обаче предницата на колата е размазана.Пътни помощи,паркинги и т.н Въпроса ми е какво следва?Идват застрахователите правят оглед и обявават някаква цена?Ако тези пари не покрият щетите?Има ли вариянт от ГО да ти вземат колата и да я оправят или ти си я караш някъде плащаш и после отиваш с фактурите?И двамата водачи имат ГО,виновен е другия шофьор...
Благодаря

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Чет 18 дек 2008 17:54

Трябва протокол от полицията.С него отивате в застрахователната компания на виновния и питате кво да правите. Някои застрахователни предлагат и да оправят колата в доверен сервиз ама повечето казват, че ако е над 10 години си я оправяш ти, а те ти плащат по експертна оценка... Разбира се ако ти се видят малко парите може да съдиш компанията и в 99% от случаите печелиш, ама не дават кой знае колко повече...

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 18 дек 2008 18:50

relaxxx написа:Mммм много правилно казвате на човека че ГО то ше плати, ама само лекичко да ви светна ако не сте участвали в този филм, че онзи наистина може да го съди, ако ГО то не му изплати цялата сума и става една мноооо оплескана. Ако се стигне до съд, ти на мига трябва да привлечеш компанията, която ти е направила ГО то като страна.... абе пожелавам ти да не се стига до това че аз един смачкан калник за 60 лв го влача по съдилища вече 5та година... ше ги еба в кавалите смотани.... щот мойто ГО не плати за тва та имайте едно на ум...........

още миналата година уж щяха законово да променят нещата..... при недоволен потърпевш същия да съди директно компанаията направила гражданската отговорност на виновния.....я някой юрист да каже променен ли е закона....инак за съденето...ми нека съди...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 18 дек 2008 22:13

Няма да ти вземат книжката, освен ако ти свършват точките. Спокойно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”