Как се чувствате със зимните гуми на това леко мокро време?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 20 дек 2008 19:23

Темата се превръща точно в "похвали се с какво караш".
В тези метеорологични условия - лек дъжд, мъгливо време, киша и кал по улиците се усеща много голяма нестабилност на зимните Debica Frigo 2. Миналата година, ако си спомняте в София имаше около 2 седмици почти непрекъснато мъгла - пътищата бяха покрити с хлъзгав слой от какви ли не гадории и беше пързалка... На цар Борис III на павирания път бе ужас! Подобно бе и на жълтите павета. Тази година не е по-различно :roll:
Явно в това време трябва да сме с една идея по-внимателни и това е :)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Съб 20 дек 2008 19:24

joker написа:
madmen написа:Това че навсякъде по улиците е кал и примесена с дъжда става пързалка, не означава че проблема е в зимните гуми. Карал съм на студено и мокро със летните, имам и две ПТП-та, знам много добре колко държат.
Повечето мнения по темата са пълна смешка.

п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.
Тъи че се замислете преди да пишете глупусти

Ето това е истината......от мокро до мокро има огромна разлика......всичко зависи от повърхността на платното и допълнителното му замърсяване от твърди частици....не може да се обобщава .....Лично аз съм са плъзгал на току що намокрен път(ефекта на кашата от прах и вода)също като по ледена пързалка,същевременно при далеч повече вода по повърхността колата се е държала стабилно...така,че не е проблема в зимните гуми...

склонен съм да се съглася, че може би е причината е непочистените и вечно мръсни улици при нас, наистина този филм, който се получава е страшна гадост, аз точно така се хлъзнах на един завой, защото подадох газ както винаги и колата немаше удържане и яхнах бордюра- крива джанта, крива полуоска, крив носач, щото карах малко непреценено явно.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 20 дек 2008 19:25

katcko написа:4 броя зимни Firestone Winterhawk 195/50/15
засега съм много доволен

Същите пазят и моята талига mhihi,
само че на 55,
доволен съм,
но понеже са новенички,
ще ги видим на снега и кишата по-натам... :wink:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 20 дек 2008 21:33

LASSA Snoways от пред и BF Goodrich profiler2 летни отзад.
За ласата на мокро не съм имал проблеми,държат се добре не съм чуствак дискомфорт при каране на мокър асфалт и при високи скорости над 120.За сняг са идеални копат здраво,на лед/поледица/ .... се въртях с тях.Имам ги 3ти сезон.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 20 дек 2008 21:41

Аз на лед с тях дърпах с Трабант Ауди 80-тка да запали, така че са си доста добри и на лед :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”