Аз си светкам винаги....макар че лостчето ми е доста стегнато и често пъти като светна си остава на дълги (колкото и да се старая да не цъкне)...ама въпреки това си светкам.
смятам,че е редно защото не е редно на междуградски път да има забит знак 40 на завой в храстите дето едвам се вижда и е ръдясал на 99.9% и трудно се чете останал след някой ремонт измежду годините.....и 100м след него на правия участък да има патрул и да те спре с 80 или 90 понеже си караш нормално за междуградски път.От това ми е първия акт за 16 точки (още бях млад щофьор и имах само 27) и 150лв.....нормално ли е?

Предупреждавайте за патрули на Кат
- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предупреждавайте за патрули на Кат
За какво да предупреждаваме бе колега,спрете да присвятвате, на вън с това сме известни,нека го спрат нека го глобят тои мисли ли за теб,за семеиството ти в колата - не, иначе после се изтрепваме да пишем каде каква зверска катастрофа станала,постоянно валят апели за внимателно шофиране а нии да пазим състезателите,преди и аз съм премигвал но като се замислих защо да го правя,аз също бързам за някаде е да се изтрепя ли,или да отрепя друг,съобразявам се с обстановката и това е бързам бавно.Единствено предупреждавам другите когато има някакво препядствие на пътя дупка,камък,аварирала кола и др.Dead man написа:Колеги,предупреждавайте другите участници в движение че наблизо има патрули на Кат.
На отиване и връщане до Велико търново за последните 2 дни имаше доста патрули,но никой не премигваше да предупреждава...
Защо ? Все пак всички сме колеги на пътя...
Не ме предупредиха че има патрул след Севлиево,въпреки че се разминах с поне 10 коли и бам....акта ми е вече факт...![]()
Да бъдем колегиални все пак..
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Апсолютно съм съгласен.Колегиалност било да пресветкаш,а как се нарича изпреварването на завой или нулева видимост и изкачането отсреща на някой безсмъртен когато се чудиш къде да се свиеш за да се разминете а не да се размажете на шосето?Как се нарича движението със 180 когато ограничението е 90?По-добре да ги глобяват такива ,затова аз не светкам никога,е вярно и на мен вече не ми светкат много ,ама гледам да спазвам правилника.liuboo написа:За какво да предупреждаваме бе колега,спрете да присвятвате, на вън с това сме известни,нека го спрат нека го глобят тои мисли ли за теб,за семеиството ти в колата - не, иначе после се изтрепваме да пишем каде каква зверска катастрофа станала,постоянно валят апели за внимателно шофиране а нии да пазим състезателите,преди и аз съм премигвал но като се замислих защо да го правя,аз също бързам за някаде е да се изтрепя ли,или да отрепя друг,съобразявам се с обстановката и това е бързам бавно.Единствено предупреждавам другите когато има някакво препядствие на пътя дупка,камък,аварирала кола и др.Dead man написа:Колеги,предупреждавайте другите участници в движение че наблизо има патрули на Кат.
На отиване и връщане до Велико търново за последните 2 дни имаше доста патрули,но никой не премигваше да предупреждава...
Не ме предупредиха че има патрул след Севлиево,въпреки че се разминах с поне 10 коли и бам....акта ми е вече факт...![]()
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
bqlovento написа:Апсолютно съм съгласен.Колегиалност било да пресветкаш,а как се нарича изпреварването на завой или нулева видимост и изкачането отсреща на някой безсмъртен когато се чудиш къде да се свиеш за да се разминете а не да се размажете на шосето?Как се нарича движението със 180 когато ограничението е 90?По-добре да ги глобяват такива ,затова аз не светкам никога,е вярно и на мен вече не ми светкат много ,ама гледам да спазвам правилника.liuboo написа:За какво да предупреждаваме бе колега,спрете да присвятвате, на вън с това сме известни,нека го спрат нека го глобят тои мисли ли за теб,за семеиството ти в колата - не, иначе после се изтрепваме да пишем каде каква зверска катастрофа станала,постоянно валят апели за внимателно шофиране а нии да пазим състезателите,преди и аз съм премигвал но като се замислих защо да го правя,аз също бързам за някаде е да се изтрепя ли,или да отрепя друг,съобразявам се с обстановката и това е бързам бавно.Единствено предупреждавам другите когато има някакво препядствие на пътя дупка,камък,аварирала кола и др.Dead man написа:Колеги,предупреждавайте другите участници в движение че наблизо има патрули на Кат.
Ми добре де......един мой позна щеше да загине точно заради патрул на КАТ.....кара нормално,изкача КАТ-аджия иззад близката постройка и му махва да спре....в този момент човека набива спирачки и камиона,който тъкмо се гласял да го изпреварва понеже е дълъг и прав път и шофвора е погледнал в огледалото за да види дали някой не го изпреварва минава буквално през колата и я прави на кайма....този КАТ-аджия помислил ли е за семейството на човека от колата и камиона или е помислил за 10-те лева,които е щял да изкара от това,че приятеля е нямал да кажем някой стикер или нещо....едва ли.
Отделно масово стават катастрофи заради рязките и неадекватни реакции на шофьорите около нас заради изневиделица появилите се катаджии.....така за една бройка да правя челен с автобус :
-човек си кара срещу мен....аз си карам нормално с 80 - прав дълъг път.
- човека срещу мен е спрян рязко от патрул на КАТ (явно за превишена скорост) и то на средата на платното - полицая изкочи срещу него тоно на средата на платното и човека за една бройка да мине през него....едвам спря.....съответно човека зад него за да не се забие в него (а имаше доста дистанция ама автобус не спира туко така) се опитва да го заобиколи в насрещното - където се намирам аз съответно....добре,че имаше доста място двясно от мен и успяхме да се разминем....нима този полицай е помислил каква ситуация създава на пътя.....
Тези хора,които казват,че в Европа на е така и никой не светка на другия и т.н.....ми добре де - в Европа да сте видели караулки,да сте видели колите да седят зад къщите с радарите на капака или отстрани в канавката на магистралата...аз съм виждал как на Тракия самосвал минава през патрулка,която е спряла в авариината лента поед един мост в проливн дъжд и мерят с радара......а човека му се повреждат чистачките и отбива от пътя една идея преди моста за да спре и да реши проблема под моста......отнесе я като куцо пиле домат и уби единия полицай на място а другия май оживя.....така ли е в Европа?
Отделно малко извън темата - премигването е сигнал за някаква опасност на пътя (в случая и масовото разбиране в БГ - катаджии или че,караш на дълги)...съответно понеже често минавам през Петрохан а там сега стават доста катастрофи и то предимно тежки като подмина някоя премигивам на колегите,които идват срещу мен за това,че има опасност на пътя....те редовно ми светят с дългите насреща и ми показват средни пръсти заради това,че видиш ли си карат на къси а аз ги дразня....ми един такъв с кеф се наби отзад на една ударена челно жигула понеже вместо да се замисли за какво му светкам побърза да ме псува и да ми свети с дългите...ми и аз имам дълги и мога да го псувам....така ли трябва да се общува по пътищата?
И пак питам - нормално ли е? (въпроса ми е риторичен вече)
Последна промяна от zfa159 на Съб 27 дек 2008 21:08, променено общо 1 път.
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако спазваш необходимата дистанция ,а не си се "лепнал" за предния би трябвало да можеш да реагираш при такова спиране,защото ако не е катаджия може да е сърна или куче нали.Аз лично внезапно изкачащи катаджии не съм виждал ,така че не мога да коментирам,не има статистика от какво са повечето ПТП-та, и повярвай не са заради катаджии.
- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Аз винаги пресвяткам, въпреки че имам радар-детектор и не разчитам на това някой на мен да ми присветне. Дори ако ги хвана някъде в града с анти-радара от рано присвяткам на тея зад мен със габарита за мъгла! Мразя катаджии, повечето са говеда и не мислят за това дали ще ти спасят живота а за това как да ти отмъкнат някой лев! Неадекватни са ни не 30 ами 90% от знаците и маркировката. Забележете на колко места където има видимост идеална има знак стоп, а на места където ако не спреш няма как да минеш има триъгълник "пропусни движещия се с предимство". Или как на междуградски пътища там където няма видимост има непресечена линия, а там където има идеална - двойно непресечена!
Къде в закона пише, че патрулката трябва да е добре скрита и даже камуфлажирана, когато се извършват проверки на пътя? Абе ваобще...
Къде в закона пише, че патрулката трябва да е добре скрита и даже камуфлажирана, когато се извършват проверки на пътя? Абе ваобще...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Имам още пресни случаи - занимавам се с един колега с електроинсталации и тем подобни и ме спират на връщане от стара загора - блея по табелките за София и не съм видял знак 40....минавам с 57 съответно....празен път пред мен няма никой и аз си блея по табелите (а то колкото искаш във всевъзможни посоки ама сега пак са ги пооправили малко де) и ме спират....съответно човека се представи и ме покани учтиво да ида в колата им да ми пише акт....съответно аз какво да правя - отивам...не съм им предлагал нищо.
Започва разпит - какво правя аз там,къде отивам,откъде идвам,с какво се занимвам и какво правя там по това време (даже и защо съм с такива дрехи - гащиризон)....та аз отговарям че се занимавам с електроизграждане и охранителни системи.....съответно единия започва да ми обеснява как имал някакъв си проблем у тях и щял да ме пусне да си ходя ако му оставя телефона ми за да ми се обади като ходя пак да му погледна проблема с някакво си там табло.......съответно ме пусна де без да му оставям телефона понеже му казах къде може да ме намери и кога ще ходя пак - не се е появявал ама тона им беше...уникален просто.
А на колегата един сърдит даже като чул,че се занимаваме с електроизграждане му казал "е,аз пък се занимавам с актоизграждане" и се държал изключително невъзпитано (нито се е представил,нито е казал за какво точно е спрян колегата ми нито нищо)...попитал "и какво ще правим сега" ама колегата ми понеже му омръзнало му отговорил "ами тръгвам си понеже не съм извършил никакво нарушение,приятна вечер!" и си тръгнал а онзи само го изгледал пренебрежително.....
така ли е по Европа - ходил съм и съм и седял там известно време - няма такова нещо!
И отделно - ако живеехме в цивилизована държава нямаше да трябва да си нося брадва в колата за да се пазя от разни малоумници като им дойде тесна улицата или пък спра на жълто а те са искали да мина аз,че и те след мен и 2-3 още след тях и започнат да се заяждат как видиш ли те бързат повече от мен и извадят походка все едно улицата им е наследство от родителите.....и това го няма по нормалния свят така че нека не зачекваме темата как е при нас и как е по нормалния свят.
Уважавам апела на колегата и за същото апелирам и аз - нека си помагаме взаимно понеже мамините детенца с мерцедесите и да ги спрат си минават с паричките а ние,обикновенните хора си тръгваме стиснали в ръка акта за глупаво нарушение на неадекватен знак от сорта на 20 на магистралата (тогава набиваха бурдюри на Тракия и имаше еин знак забит на пътя - 20км/ч а преди него никакви указателни табели)...200м след него патрулка и мери....и за 200м как се спира от 120 до 20 питам аз? А по закон ограничението е 150м след знака вече в сила т.е. ти си длъжен на 150м след знака да си с 20км/час.....добре,аз ще спра понеже колата спира добе и е лека....а някой тежкотоварен,който си кара с 90....трудничко някак си.
Започва разпит - какво правя аз там,къде отивам,откъде идвам,с какво се занимвам и какво правя там по това време (даже и защо съм с такива дрехи - гащиризон)....та аз отговарям че се занимавам с електроизграждане и охранителни системи.....съответно единия започва да ми обеснява как имал някакъв си проблем у тях и щял да ме пусне да си ходя ако му оставя телефона ми за да ми се обади като ходя пак да му погледна проблема с някакво си там табло.......съответно ме пусна де без да му оставям телефона понеже му казах къде може да ме намери и кога ще ходя пак - не се е появявал ама тона им беше...уникален просто.
А на колегата един сърдит даже като чул,че се занимаваме с електроизграждане му казал "е,аз пък се занимавам с актоизграждане" и се държал изключително невъзпитано (нито се е представил,нито е казал за какво точно е спрян колегата ми нито нищо)...попитал "и какво ще правим сега" ама колегата ми понеже му омръзнало му отговорил "ами тръгвам си понеже не съм извършил никакво нарушение,приятна вечер!" и си тръгнал а онзи само го изгледал пренебрежително.....
така ли е по Европа - ходил съм и съм и седял там известно време - няма такова нещо!
И отделно - ако живеехме в цивилизована държава нямаше да трябва да си нося брадва в колата за да се пазя от разни малоумници като им дойде тесна улицата или пък спра на жълто а те са искали да мина аз,че и те след мен и 2-3 още след тях и започнат да се заяждат как видиш ли те бързат повече от мен и извадят походка все едно улицата им е наследство от родителите.....и това го няма по нормалния свят така че нека не зачекваме темата как е при нас и как е по нормалния свят.
Уважавам апела на колегата и за същото апелирам и аз - нека си помагаме взаимно понеже мамините детенца с мерцедесите и да ги спрат си минават с паричките а ние,обикновенните хора си тръгваме стиснали в ръка акта за глупаво нарушение на неадекватен знак от сорта на 20 на магистралата (тогава набиваха бурдюри на Тракия и имаше еин знак забит на пътя - 20км/ч а преди него никакви указателни табели)...200м след него патрулка и мери....и за 200м как се спира от 120 до 20 питам аз? А по закон ограничението е 150м след знака вече в сила т.е. ти си длъжен на 150м след знака да си с 20км/час.....добре,аз ще спра понеже колата спира добе и е лека....а някой тежкотоварен,който си кара с 90....трудничко някак си.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”