Моля за съвет - застраховка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Моля за съвет - застраховка

Мнениеот lou » Вто 30 дек 2008 19:09

Става дума за една застраховка.Та.. преди 3 седмици ударих вентото в една шкода при което предницата беше разпиляна,полицията каза че е виновен той а затраховката му ще ми плати щетите.Застраховката му е в ДЗИ,направиха огледите и ми казаха че ще ми платят на част по 40 % а за майстор 6 лв/ч защото колата била стара.Та въпроса ми е чесно ли е и мога ли да ги садя защото не е по моя вина катастрофата а парите няма да покрият сигурно и половината ремонт :roll:
mod edit: gr_kanev

4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 30 дек 2008 21:52

НЕ,не е ЧЕСТНО!!!Такава терминология в застраховането НЯМА!В България може да съдиш всекиго за всичко,стига да ти стиска!Май Каско нямаш?Реално можеш да предявиш иск за материални щети директно към виновния водач,като съответно трябва да го подкрепиш с фактури за извършения ремонт,т.е.първо да дадеш и..евентуално след това да вземеш.Не знам какво покрива Г.О на виновния,но едва ли е по-малко от 10-кратната цена на Вентото.И защо те (ДЗИ) ще оценяват?Предложи им да ти я оправят и да не се занимавате с пари.Абе имаме застрахователи във форума ,нека се изкажат и те.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 30 дек 2008 22:00

Май за всяка една част ти слагат някакъв процент овехтяване,но не съм сигурен.Човека,който може да ти каже най-точно е колегата Санто трафиканте.Пиши му на лично,и му кажи за какво иде реч.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 30 дек 2008 22:04

Да бе овехтяване,какви са тия глупости и в такъв случай защо са изобщо тия скапни застраховки? :evil:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 30 дек 2008 22:10

kaiser666 написа:Да бе овехтяване,какви са тия глупости и в такъв случай защо са изобщо тия скапни застраховки? :evil:
    Как защо :!: Да си пълнят бюджета и гушките :twisted:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 30 дек 2008 22:20

kaiser666 написа:Да бе овехтяване,какви са тия глупости и в такъв случай защо са изобщо тия скапни застраховки? :evil:

Да ти кажа ли една голяма застрахователна компания колко искаха да ми платят,за широката броня,мигачите,пластмасовата решетка,конзолата дето се хваща радиаотра,на стария голф? 34лв,и като ги попитах добре де ама защо.Те ми отговориха,че колата била стара,че бронята не била оригинална,въпреки че беше застрахована с нея.Преди това друга,за касетофон струващ тогава 450лв те искаха да ми платят 45,защото не съм бил дал фактура и приемат,че касетофона върви заводски с колата.И като ги попитах кога са виждали 85г касетофон с панел,седът и мигат на парцали.В същата компания друг случай.Крадът ми бронята(пак широката)отивам и ми се заявява,че щети извън купето не изплащали.И аз веднага питам,ако ми откраднат колата,само седалките и волана ли ще ми платят?Та да ти отговоря на въпроса,за къв чеп са застраховките.Както каза и колегата за да може персонала на дадена компания да се вози на скъпи коли и джипове за наша сметка.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Сря 07 яну 2009 10:41

:arrow:

Та сега се прибирам от застрахователната компания,поискаха ми големия талон да видят номера на двигатела.Казаха че оценката на щетата била "тотална",смисъл цената на ремонта надхварля 80 % от цената на колата и викат че щяло да има ново преоценяване.Незнам на колко пари са ми я оценили но ще видим другата седмица :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”