Има ли някакъв контрол върху автосервизите?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли някакъв контрол върху автосервизите?

Мнениеот The_Machine » Пет 16 яну 2009 0:15

Хъ... а докторите някой следи ли ги? А полицаите? А пожарникарите? :banghead:

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пет 16 яну 2009 8:18

Принципно има някакво следене, казвам някакво, защото в регистриран сервиз легално за да наемеш работник трябва да има поне техническо образование, което се показва някъде си...не съм в бранша ама направих така един приятел "майстор" и той ме "измайстори" с парите и услугите, които правеше а го водеха "разбирач" :) а към колегата по-нагоре:
Виж като ми кажат няколко човека че еди кой си е бог на TDI двигатели например и са доволни от него изобщо няма да ми пука как му изглежда сервиза и дали има някакви документи за тази работа

не е баш така, защото и на мен ми бяха казали "никога няма те излъже за смяната на нещо, което не ти е" ама ме лъжеше и то доста при все, че ми беше и един вид приятел :twisted: ...сега откакто ходя в порше българия и вест-ауто да ти кажа никакви грижи нямам...

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 16 яну 2009 9:02

The_Machine написа:Хъ... а докторите някой следи ли ги? А полицаите? А пожарникарите? :banghead:

Е лекарите учат доста години, след което стажуват доста време, защо някой трябва да ги следи? Полицаите и пожарникарите също не стават такива без години на обучение.

Това обаче не може да се каже за гаражните майстори. Не може бай хуй дето цял живот си е правил жигулата да ремонтира и обслужва всякакви марки автомобили. Ти реално доверяваш живота си на някой самоук в този случай.

Трябва як контрол над сервизите, сертифициране и постоянни разнородни проверки. Мисля, че всеки от нас е бил в ситуацията някой майстор да се учи върху колата му нали?

Хубавото , е че тия гаражчета до някоя и друга година сами ще трябва да затворят поради постоянното увеличение на използваната елетроника в автомобилите. Просто те ще са некомпетентни и дори и да искат няма да могат да правят каквото и да е по колите.

п.с. The_Machine, знам че се занимаваш с газови уредби, както и че си добър в това. Мнението ми не е насочено срещу теб, а изразява гледната ми точка за хилядите пишман майстори в България.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 16 яну 2009 11:36

в ЗДвП има текстове за некачествен ремонт и глоби

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 яну 2009 11:45

kickd0wn написа:
The_Machine написа:Хъ... а докторите някой следи ли ги? А полицаите? А пожарникарите? :banghead:

п.с. The_Machine, знам че се занимаваш с газови уредби, както и че си добър в това. Мнението ми не е насочено срещу теб, а изразява гледната ми точка за хилядите пишман майстори в България.

пишман непишман, закона трябва да е за всички :!:

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Пет 16 яну 2009 12:13

ИМА! Контрола е този, който налагаш ти сам! Аз примерно си правя колата при майстор, който ми е личен приятел. При какъвто и да е по-сложен проблем присъствам и АЗ! Такива от сорта "колата остава тук и като стане ще ти се обадим" или табели "клиентите до тук" въобще не ми минават и като ги видя си обръщам г*з* и не се връщам там повече.

СЪВЕТ!

Намерете си майстор, с който двамата може да ремонтирате колата! Така хем сте сигурни, че всичко е направено добре и ЧАСТИТЕ СА НОВИ И СА СИ ВАШИТЕ!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 19 яну 2009 0:46

lexone написа:ИМА! Контрола е този, който налагаш ти сам! Аз примерно си правя колата при майстор, който ми е личен приятел. При какъвто и да е по-сложен проблем присъствам и АЗ! Такива от сорта "колата остава тук и като стане ще ти се обадим" или табели "клиентите до тук" въобще не ми минават и като ги видя си обръщам г*з* и не се връщам там повече.

СЪВЕТ!

Намерете си майстор, с който двамата може да ремонтирате колата! Така хем сте сигурни, че всичко е направено добре и ЧАСТИТЕ СА НОВИ И СА СИ ВАШИТЕ!

М... дал Бог клиенти като теб - ако само им подавам инструменти и накрая си платят като за свършена работа - още по-добре! :-D

Малко по-сериозно по темата... Да, занимавам се с АГУ, но техническо образование нямам за целта (завършил съм като програмист... колкото и странно да ви звучи определено не ми се работи с пц-та отдавна :) )

Бях запитвал преди на няколко места какъв набор от разрешителни се изискват за да съм напълно изряден, но едно, че никой не успя да ми каже конкретно и точно какво се изисква и друго, че май в България такова нещо като "напълно изряден" не съществува...
П.С. в ТУ преди имаше и специалност АГУ, но май е доста слаба +, че махнаха задочното обучение :banghead:

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 19 яну 2009 8:58

Малко по-сериозно по темата... Да, занимавам се с АГУ, но техническо образование нямам за целта (завършил съм като програмист... колкото и странно да ви звучи определено не ми се работи с пц-та отдавна )

Бях запитвал преди на няколко места какъв набор от разрешителни се изискват за да съм напълно изряден, но едно, че никой не успя да ми каже конкретно и точно какво се изисква и друго, че май в България такова нещо като "напълно изряден" не съществува...
П.С. в ТУ преди имаше и специалност АГУ, но май е доста слаба +, че махнаха задочното обучение

Аз не съм против хората, които си разбират от работата, но да те питам (без да се заяждам), но при даден проблем(недай си Боже!) ти ли ще поемеш отговорност? И законово как ще стане това? предвид, че нямаш нито 1 сертификат за това и винаги можеш да кажеш "Мии да не си беше давал колата на мене?" нищо лично просто ми е чудно как седят нещата?

Защото един приятел така си остави колата при уж негов приятел (който няма техническо образование) преебава му я два пъти колата, взема му сума ти пари и като моя човек отиде при друг се хвана за главата какво му бяха сторили на колата...и оня първия вика "защо не ми я докара пак при мен" и щеше да връща пари нищо не му върна...та ми е интересно :)

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 20 яну 2009 12:14

sastezatelya написа:
Gal написа:дали проверяват оторизираните сервизи? :lol:
че да стигнат до кварталните...

Gal-че сервиза,за който споменах е един от най-добрите в Пловдив.Зa оторизираните сервизи нямам си на идея :wink:

точно в Пловдив в оторизиран сервиз и уж много добър,преди няколко години на един приятел на 3 годишната Лагуна и бяха таковали таковата...та 2 пъти поръчвахме части от Франция и си ги плати той, естествено...има няма 3 бона

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 20 яну 2009 12:19

Pichaga написа:в ЗДвП има текстове за некачествен ремонт и глоби

А има ли орган, който дава компетентно и валидно становище? :banghead:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 20 яну 2009 13:37

Gal написа:
Pichaga написа:в ЗДвП има текстове за некачествен ремонт и глоби

А има ли орган, който дава компетентно и валидно становище? :banghead:

ми доколкото знам не
eто го и текста

Чл. 178

Наказва се с глоба от 100 до 1 000 лв.:
1. който извърши некачествен ремонт на пътно превозно средство, с което е застрашена безопасността на движението или вследствие на което е настъпило пътно транспортно произшествие; със същото наказание се наказва и ръководителят на предприятието, където е извършен ремонтът;
2. който, без да спазва установения ред, комплектува с основни агрегати от различни модели или изменя конструкцията на моторно превозно средство;
3. който нареди да се ремонтира път или да се постави съоръжение или препятствие по него, без да е взел мерки за осигуряване на безопасността на движението;
4. който при превозване на опасен товар нарушава правилата на Европейската спогодба за международен превоз на опасни товари по шосе (АОП) (ДВ, бр. 73 от 1995 г.).

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 20 яну 2009 21:57

stenly_m написа:
Малко по-сериозно по темата... Да, занимавам се с АГУ, но техническо образование нямам за целта (завършил съм като програмист... колкото и странно да ви звучи определено не ми се работи с пц-та отдавна )

П.С. в ТУ преди имаше и специалност АГУ, но май е доста слаба +, че махнаха задочното обучение

Аз не съм против хората, които си разбират от работата, но да те питам (без да се заяждам), но при даден проблем(недай си Боже!) ти ли ще поемеш отговорност? И законово как ще стане това? предвид, че нямаш нито 1 сертификат за това и винаги можеш да кажеш "Мии да не си беше давал колата на мене?" нищо лично просто ми е чудно как седят нещата?

Защото един приятел така си остави колата при уж негов приятел (който няма техническо образование) преебава му я два пъти колата, взема му сума ти пари и като моя човек отиде при друг се хвана за главата какво му бяха сторили на колата...и оня първия вика "защо не ми я докара пак при мен" и щеше да връща пари нищо не му върна...та ми е интересно :)

Ама ти сериозно ли?!?!?

Кетапът с какво ще ми промени мирогледа и отношението към клиентите?!?!?
Знаеш ли в повечето сервизи при проблеми и то по тяхна вина как се крият като мишки и нито връщат пари, нито поправят грешките си, само се оправдават...

Разбира се, че поемам отговорност за грешките си, а такива се случват - няма да си кривя душата - нито съм съвършен, нито пък знам всичко. Има един лаф - "Кой чупи - купи" , та така ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”