В общината твърдят, че колата не е регистрирана, а той(Бордюра) имал някво талонче, по което личи, че е регистрирана.
Някой има ли подобен опит?
Какво става, ако не я регистрираш изобщо?

Регистрация на кола в общината?
- SANTOS 2107
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регистрация на кола в общината?
Еми аз имах подобна случка в края на декември,когато се сетих да си платя данъка.
Купих си колата преди 2 години и си я регистрирах само в КАТ.
И така отивам да си платя данъка(а съвсем съм забравил за регистрацията),и така на мое име няма VW...
Подпълних декларация на съседното гише за регистрация на автомобил,платих си данъка за 2те години ПЛЮС 200 лева акт глоба за това ,че не съм я регнал през първите 2 месеца след закупуването.
И така вече е на мое име и в данъчното.
Това е с което мога да ти помогна аз,успех в регистрацията.
(ако те интересува мисля че някъде бях записал какви документи ми трябваха...)

Купих си колата преди 2 години и си я регистрирах само в КАТ.

И така отивам да си платя данъка(а съвсем съм забравил за регистрацията),и така на мое име няма VW...

Подпълних декларация на съседното гише за регистрация на автомобил,платих си данъка за 2те години ПЛЮС 200 лева акт глоба за това ,че не съм я регнал през първите 2 месеца след закупуването.
И така вече е на мое име и в данъчното.
Това е с което мога да ти помогна аз,успех в регистрацията.
(ако те интересува мисля че някъде бях записал какви документи ми трябваха...)

някъде бях чел че има давност 2г.2м.
Последна промяна от Layer на Вто 27 яну 2009 11:34, променено общо 2 пъти.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Нали има срок от 45 дена(или 60 не съм сигурен) за регистрация след придобиване, при самата регистрация дават талонче с вх. номер , че е заведена. После следва глоба в размер от-до.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
За сега нищо но защото КАТ и Общините не си обменят информация и КАТ нямат право да ти налагат глоби по този повод. Обаче в един момент в който имат единна база данни ще стане интересно. Друго ако живееш в центъра сега не можеш да си платиш еднократната годишна такса от 70лв. за да паркираш в синя зона. Единствения + е че не си плащаш данъците.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:или 60 не съм сигурен)
така така...2 месеца е...
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
да има два месеца срок за регистрация
има обаче и давностен срок от 2 години, за който никой няма да ви каже, ако не попитате, защото давността се предявява
има обаче и давностен срок от 2 години, за който никой няма да ви каже, ако не попитате, защото давността се предявява

- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Веднага след като си купих колата, миналата година, отидох с договора за покупко - продажба и бележка за платения данък за цялата година, и си регистрирах колата в общината. Попълних молбата, мацката ми я прие питаме за катализатор, при което се сети че е 150 коня и не ме грее дали има катализатор или не.
И така аз спокоен я питам това ли е сичко, при което тя ми казва да.
Добре днес отивам да плащам данъка и ме питат за ЕГН. Съответно няма кола регистрирана на твое име.
Викам има и показвам 1 бележчица.
Тя я гледа и вика да това е бележка за регистрация.
Вика на твое име ли е?
ДА!
Това ли ти е ЕГН-то?
ДА!
Разправяй се у суседната стая. Нямах време да хода щото бях излязал от работа и трябваше да се връщам.
Има ли някой представа да не ми тръснат някаква глоба за тая работа и дали въобще да хода да я регистрирам?
И така аз спокоен я питам това ли е сичко, при което тя ми казва да.
Добре днес отивам да плащам данъка и ме питат за ЕГН. Съответно няма кола регистрирана на твое име.

Викам има и показвам 1 бележчица.
Тя я гледа и вика да това е бележка за регистрация.
Вика на твое име ли е?
ДА!

Това ли ти е ЕГН-то?
ДА!

Разправяй се у суседната стая. Нямах време да хода щото бях излязал от работа и трябваше да се връщам.
Има ли някой представа да не ми тръснат някаква глоба за тая работа и дали въобще да хода да я регистрирам?
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Щом имаш входящ номер от общината, че си подал декларация, не би трябвало да те глобят.... най-много да се наложи да я подадеш пак декларацията, щото твоята най-вероятно отлежава на нечие чиновническо бюро затрупана от хиляди боклуци...
лошото в нашата администрация е, че много често не си вършат работата и не ги наказват за това
лошото в нашата администрация е, че много често не си вършат работата и не ги наказват за това
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подадох си документите на ново, даже ако не бях плащал данъка за миналата година, щеше да има бонус да не го плащам въобще.

Въпрос - купих си колата октомври 2007ма и още не съм я регистрирал в данъчното. Изпуснах срока, защото не бях разбрал нещо като хората, после нямах излишни пари (бях чел, че се плаща и глоба).
Какво ще рече този давностен срок - ноември 2009та мога да отида да я регистрирам и ако ми искат глоба да им покажа среден?
П.П. Не съм особено горд от факта, че не съм си платил данъка на колата, не се опитвам да мина метър. Просто нямам 300 излишни лева.
Какво ще рече този давностен срок - ноември 2009та мога да отида да я регистрирам и ако ми искат глоба да им покажа среден?
П.П. Не съм особено горд от факта, че не съм си платил данъка на колата, не се опитвам да мина метър. Просто нямам 300 излишни лева.
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този срок започва да тече от момент, в който са разбрали, че не си си платил данъка, и е 2 години.
Чак тогава можеш да им покайеш среден пръст за глобата само.
Чак тогава можеш да им покайеш среден пръст за глобата само.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”