няколко въпроса за каре

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

няколко въпроса за каре

Мнениеот shemkov » Пет 13 мар 2009 23:51

Здравейте колеги!
Имам въпроси за карето и понеже в търсачката не открих нищо от това което ме интересува сега питам :
По какво се разбира, че карето е готово да се прецака в смисъл моето щрака и на ляв завой и на десен :( време ли му е ?
Другият въпрос ми е ако примерко колата е в движение и карето се скъса какво се получава - бях чел някъде из форума мисля, че беше - при късането колата няма да помръдне !

ПС: Моля без излишни коментари - все пак все някога трябва да ги науча тези неща на 19г. съм!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: няколко въпроса за каре

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 14 мар 2009 0:03

Щом е започнало да трака и на ляв и на десен завой му е време, но знае ли човек може пък да изкара повече от другото което не трака. Имах една мазда някога и каретата тракаха дори и направо, но не се счупиха за 4 години.
Ако е в движение колата и се скъса карето освен да спре не виждам какво друго може да стане, най много да се скъса маншона и да изпопадат съчми по пътя и части от сепаратора. Полуоската по принцип е осигурена против падане на земята и забиване да речем в дупка на асфалта. На мен ми се е чупило каре, но в завой и скоростта не беше повече от 30км/ч, та колата само спря и нямаше други поражения. Някой колега ако е чупил при по - голяма скорост да каже какво е положението

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 14 мар 2009 6:54

ако се счупи си оставаш на пътя до смяната му.
ама не вярвам да ги носиш за резерва в багажника.
аз карах година с хлопащо каре и го смених онзи ден докато колата още движеше със старото.
но си го смени за да ти е мирна главата.лесна е смяната и никак няма нужда да даваш пари за сервиз :wink:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 14 мар 2009 8:28

мисля че тази тема ще ти е полезна viewtopic.php?f=6&t=131565&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B5

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Съб 14 мар 2009 8:40

Сменяи ,няма да се размине.Иначе на пътя малко е по трудно.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 14 мар 2009 9:36

shemkov написа:Здравейте колеги!
Имам въпроси за карето и понеже в търсачката не открих нищо от това което ме интересува сега питам :
По какво се разбира, че карето е готово да се прецака в смисъл моето щрака и на ляв завой и на десен :( време ли му е ?
Другият въпрос ми е ако примерко колата е в движение и карето се скъса какво се получава - бях чел някъде из форума мисля, че беше - при късането колата няма да помръдне !

ПС: Моля без излишни коментари - все пак все някога трябва да ги науча тези неща на 19г. съм!

Карето ти е за смяна. Ако колата ти е в движение и карето ти се скъса - счупи, дано да се движиш много бавно, че иначе последиците могат да бъдат тежки.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 14 мар 2009 10:07

Карето обикновено (а и не само то) се къса при най-голямото натоварване, т.е. докато караш, даваш газ и ускоряваш. Да не дава Господ да ти се случи когато тръгваш да изпреварваш например. По-добре си го смени, най-малкото колата може да те изостави на най-неподходящото място, пък после прибирай се пеша, викай репатраци, разправий.....

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 14 мар 2009 11:33

Имам едни роднини в Пловдив които ми предлагат да ида до тях и да го взема било е почти ново !
И незная дали да ида с моята или на баща ми с колата страх ме е да не стане някой гаф.
Иначе чисто ново г/д на каква цена върви ?

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 14 мар 2009 12:24

Аз сменях преди месец, 60 лева карето и 25л. за труд ми взеха. А относно колата и вьрвенето, наи опасно е при потеглянето ,леко и плавно ще трьгваш без много да я зориш, иначе после като влезе в резонанс е малка вероятноста да се счупи. Разбира се това докато го смениш, не че ти давам акьли да караш така.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 14 мар 2009 19:05

Да разбирам !
Колеги благодаря Ви много за отговорите които ми дадохте бяхте найстина изчерпателни и полезни!
Поздрави :) love.vwcluborg

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 15 мар 2009 1:00

shemkov написа:Имам едни роднини в Пловдив които ми предлагат да ида до тях и да го взема било е почти ново !
И незная дали да ида с моята или на баща ми с колата страх ме е да не стане някой гаф.

Аз ти предлагам да ти го пуснат по Еконт, много по-бързо, по-безопасно и по-евтино ще ти излезне. Освен ако не държиш да се видите с въпросните роднини или да си направите разходка :wink: .

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Нед 15 мар 2009 12:11

morfei1 написа:
shemkov написа:Имам едни роднини в Пловдив които ми предлагат да ида до тях и да го взема било е почти ново !

Аз ти предлагам да ти го пуснат по Еконт, много по-бързо, по-безопасно и по-евтино ще ти излезне. Освен ако не държиш да се видите с въпросните роднини или да си направите разходка :wink: .

Ами аз правих сметка да ходя към тях другия месец но това е още един повод да се видим !
Пък и не ми се иска да ги занимавам с такива работи :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”