Въпрос за каско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pvitkov
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот pvitkov » Чет 30 апр 2009 22:37

pvitkov написа:Незнам дали е подходящо , ама да не отварям друга тема за каско . Моето е в АЛИАНЦ , и нито ми маркираха колата нито ми сложиха стикери
това нормално ли е ???Има ли някой , който да е правил скоро там
да каже при него как е ???

Колеги , никой ли не правил скоро каско в Алианц???
Кажете?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за каско

Мнениеот morfei1 » Пет 01 май 2009 6:41

Аз в Алианц не съм правил, но от миналата 2008 маркирането и слагането на стикери не е задължително. Според проучване направено от застрахователите, кражбите на коли маркирани или не, бил еднакъв, и според тях това е един излишен разход. При желание от страна на клиента, колата пак може да бъде маркирана в съответните пунктове с които преди това застрахователите са работили.

Първоначалното маркиране струва към 40 ~ 50лв. Смяната на стикери към 20 ~ 30лв.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Пет 01 май 2009 20:03

Моят голф миналата година го взех за 9500, а го застраховах за 11к. Предлагаха ми даже за 12к. В Армеец пък като питах ми казаха, че тази кола по ШВАКЕ максимумът и е някъде около 9600 и това с компромиси, искаха да я застраховат на по-малко. Тогава прецених, че е по-добре да я застраховам другаде за по-голямата сума, а не да ми я застраховат дори за по-малко отколкото съм я взел. Сега обаче съм на мнение, че няма смисъл. Реално всеки надува изкуствено цената, но ако ти я откраднат трудно ще си получиш пълната сума. Има твърде много точки и подточици и в крайна сметка излиза, че тия 11к мога да ги взема евентуално от ремонти, но не и при кражба. А тая кола ако стигне до там, че ремонтът да и струва 11к...

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 07 май 2009 17:10

Да, маркирането и в Дженерали не е задължително, но доколкото знам има нормативен документ който забранява маркиран автомобил да се продава на части.
А за самата застраховка аз като търсих застраховател и аз попаднах на този вариант с доста по-висока цена. Причините мисля са няколко.
Теоретично и Физически можеш да застраховаш колата и на 100 000 при погиване или кражба няма да ти изплатят повече отколкото струва по Швакето примерно (и това не е само за коли). Това че ти си платил висока застрахователна премия няма да те спаси. Друг момент е че някои застраховат на различни суми при каско за ПТП, при каско за кражба и при каско за погиване (примерно я сгази 30 тонен валяк), т.е. получаваш различни суми в различните ситуации.
Дори цената е различна примерно ако автомобила изчезне имаш два варианта да я търсят или да се откажеш от нея, тогава пак различна сума изплащат. Ако примерно си завеждал щети или имаш актове застрахователната премия също скача ....
Варианти бол, преценяваш тази която не те ощетява, нека покрива сумата за която си купил колата, не че преди 3 години 3-те хиляди имат същата стойност ... но все пак..

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Съб 09 май 2009 12:25

morfei1 написа:Аз в Алианц не съм правил, но от миналата 2008 маркирането и слагането на стикери не е задължително. Според проучване направено от застрахователите, кражбите на коли маркирани или не, бил еднакъв, и според тях това е един излишен разход. При желание от страна на клиента, колата пак може да бъде маркирана в съответните пунктове с които преди това застрахователите са работили.

Първоначалното маркиране струва към 40 ~ 50лв. Смяната на стикери към 20 ~ 30лв.

Към алианц съм бил винаги ама ми обадиха некжи 450 кинта за оценка 4000 :idea: :roll:

Потребителски аватар
shirosama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirosama » Нед 10 май 2009 16:36

това са много пари според мен.В Лев инс г3 96 година, 4500 оценка цена на каско някъде около 300 лева.Брат ми имаше каско за 3500 при тях. Плати 200 и кусур,ппреди време се удари в голям камък и му платиха 750 лева щети

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 14 май 2009 21:26

До миналата година се чудеха как да ти кажат, че колата ти нищо не струва и всяка следваща година още падаше цената. Сега ми се струва, че са започнали нова политика на завишени оценки за да закърпят положението с парите. Представям си ако я откраднат или стане пълна щета как ще извъртят нещата, че или си си виновен или е "станала грешка".

Потребителски аватар
Peychev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peychev » Пон 18 май 2009 14:15

Има една работа при каското, че в договора си пише как се определя изплащането на открадната кола и не винаги това съвпада с начина на оценяване.
Т.е. във ЗД Виктория (примерно) ми казаха че колата ми се оценява по пазарна оценка. Аз казах - добре. Как точно проучвате пазарната цена на колата? Казаха ми - гледаме в mobilen.bg :shock :shock :shock !?!?!?!
Аз казвам, ОК аз карам Субару Импреса 1998 година 2,0 125 коня. Колко такива коли мислите че се продават в момента в мобилето - най вроятно николко или 1-2 . Отваряме ние страницата на мобилето - нито една кола! Агентката хлъцна :lol: :lol: !
После и казах - добре, ако я застраховам за 9000 лева защото сме решили, че това е пазарната оценка, ако ми я откраднат след няколко месеца, а тогава в мобилето се продава такава кола кола за 7000 лева, щото е криза и на човека му трябват пари, какво правим... отговор - плащаме 7000 лева.
Друга интересна подробност е ако ти я оценават по шваке. Ти си платил за колата си 8000 лева, те я оценяват по таблиците на 6000. Питаш - мога ли да я застраховам за 8000? Отговор - естествено че можеш. Ти застраховаш. След няколко месеца ти открадват колата. Отиваш да си вземеш парите от застраховката - опс! тази кола се оценява на 6000 по шваке - плащат ти 6000. Ти казваш - ама аз съм платил за 8000 лева - казват ти - сори! На това му се казвало надзастраховане. Надзастраховането не се плаща, а подзастраховането се недоплаща (включително и когато става дума за части).
Така че застрахователите няма да се прекарат в никой случай. А договрите трябва да се четат внимателно и да не се гледат само процентите. Най добре да се отиде при янкой агент, дето знае как стават ишмарите в съответната компания и ще се погрижи при щета да измъкне от застрахователите максимума. Поне аз след 3 коли и 10 години вече съм на този принцип.
Успех на всички и по-малко ходене по застрахователи.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”