Брат ми иска да си купува Ауди А-4 1.8 какво Ви е мнението ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Брат ми иска да си купува Ауди А-4 1.8 какво Ви е мнението ?

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 29 май 2009 7:03

A4 1.8 e мьртвец, 1.9тди 110 го пребива като куче,колата тежи 1580кг празна!!!
Носачите са алуминиеви и при пьрвата дупка,респективно 15000км ще прави предница която е на солена цена,ако все пак иска а4,по добре да е 1.8т,или друг бензин ,но не и чист 1.8-това е най сдухания мотор на ауди

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 29 май 2009 7:28

HEARTLESS написа:...,колата тежи 1580кг празна!!!...
...Носачите са алуминиеви и при пьрвата дупка,респективно 15000км ще прави предница която е на солена цена...

Приятел, колата тежи 1380кг празна и дори с моя мотор - 90к.с. върви нормално

Относно носачите - моята е над 300хил.км. и на 14 години, от 60-70хил.км. се кара в България и чак сега има нужда от смяна на носачи, при това конкретно на 1 брой от 8-те... Затова писах и по-горе - носачите са най-малкия проблем на колата... А за солената цена - при тая кола всичко е солено, на фона на другите разходи цената от 300лв за поръчани чрез и-бей носачи е цвете...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 29 май 2009 7:37

Koлега може и да греша за кг-те,май rs4 тежи толкова..но не това е важното тук,аз казвам че 1.8 е мьртвец ок?Нека да не спорим ,а да говорим по темата,

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 29 май 2009 8:48

Зависи от каква кола ще се качиш на АДР мотора.
Аз от 1,3 като се качих на 1,8 имах чуството, че съм на самолет и половина.
Сега с V6- ка 1,8- цата ми се струва безумно бавна mhihi
Истината е, че не е много пъргава, но е прилична колата за нормално каране.
За 'рацерски' изпълнения с нея просто забравяш, освен ако не издевателстваш над колата, и то без особено голям резултат.
Разликата в подръжката на АДР(125 к.с.) и АЕБ(150к.с.) е доста солидна.
Окачването е най- малката болка- като цяло А4 Б5 е на същата платформа като Пасат Б5. Има доста дреболиики като микро-превлючвателите за плафона в предните брави, водачите на предните стъкла и модула на централното, които могат да ти отровят живота. Дросел, дебитомер, комутатор и бобини на 1.8Т са почти консуматив. Доста скъп при това. Историята познава и не-малко сменени ланда сонди, които заради подгряването не става да замениш с неоригинална, понеже ЕКУ- то 'се сърди' и трупа грешки, дори и да го лъжеш с резистор, за да отчита коректни стойности на подгряването при палене. Повече Ваското може да каже, това са мои наблюдения върху колите на няколко приятели.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 29 май 2009 12:40

1.8-20 V ADR мотора е един от доста здравите и безпроблемни мотори на ВАГ и особено ако колата е навъртяла повече годинки е за предпочитане пред 1.8Т,който вярно че върви повече,но и с годините става доста капризен .В купето на А4 без да е бясна резачка си върви достатъчно добре като се вкара в обороти от 4 нагоре ,независимо какво твърдят разни 16 годишни разбирачи с ладаГТИ дето не са виждали такъв и на снимка.Причината да не върви хич /не само този мотор/е обикновено заминал дебитомер,което се оправя срещу 230 лв. Колицата си е доста приятна за каране като цяло.Няма А4/В5/ със стоманени носачи,на всички са им алуминиеви и не се кривят или чупят самите носачи,а се износват гумено металните им тампони ,с които се закрепят към купето или съответно се появява луфт в шарнирите от другата им страна .Стига вече с тея легенди /главно от хора,които са чували как на кварталния майстор бай пешо дизела,на леля му на сват и братчеда сменял по три пъти на ден/колко били скъпи и как всяка седмица се сменяли комплект.Комплекта струва между 300-600 лв./осем носача,с биалетките и кормилните накрайници/ според зависи кой от къде купува.Смяната им е фасулска работа за всеки средно технически грамотен човек.Съвсем не се сменят заедно с всяка смяна на масло-примерно аз съм сменил за около 30 хил. в България три носача,които си бяха оригиналните на колата,а иначе в момента километража показва 180 хил./вероятно са доста повече/,така,че аз не мога да се оплача ,че са супер чупливи и според мен не е толкова страшно положението.Естествено ,че не е бомбоустойчиво като на Г2 или пасат В3 :bowdown да речем-такива здрави коли вече няма ,няма и да има. Окачването съвсем не може да се нарече черна точка, подобрява возията и стабилността и е доста приятно за каране-за справка Пасат 3В/ВG на платформата на А4 с многораменното предно окачване вози доста по-добре от Пасат 3С на платформа и с окачване от Г5.Като недостатък мога да отбележа единствено теснотията в купето,най-вече на задните седалки.Така,че ако колата е в добро общо състояние като цяло си заслужава покупката.

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пет 29 май 2009 12:54

galaboff написа:Карам такова,95г. дизел, взех го на 10 години без да има друг проблем освен изпуснали задни амортисьори...
До момента съм налял още толкова, за колкото съм го купил...за 3-4 години... Тогава тази кола струваше 2 пъти на сегашната цена, а по-скъпите части ги купувах от и-бей на по-добра цена от тук...
Всеки месец ремонтирам някой основен елемент я по окачване, я по мотор, я по скорости... носачите са най-малкия проблем, здрави са достатъчно, че да смениш оригиналните на 14-тата година...

В една руска документация за А4 В5 пишеше "Колта е направена изключително здрава, да издържи цели 100 хил.км.".... Оттук нататък всеки коментар е излишен...

п.п. Първата А6-ца (С4) с купето на 100-цата и малък фейс-лифт е в пъти по-здрава и добра кола. Май последното здраво старо Ауди...

В предвид горното, а и коментарите от една отдавнашна тема Б3/4 срещу Б5, може би не е лощо да се подискутира (в отделна тема) цена+подръжка/надежност и функционалност фактора.

Аз лично карам Б3 комби с АБС мотор на 15+ години - за семейна кола съм много доволен :да: , но тук-там вече лекичко се показва ръждичка и съответно почнах да се оглеждам и да попрочитвам за нещо по-така.

Но мненията и отношението е противоречиво - Видях Б5-ци по-ръждясали и от мойта :o , но с доста по-скъпа подръжка, а и на друга покупна цена :( . Виждах тук във форума перфектни Г2 - явно хората са табятлии :да: , въпреки че голфа не би ми свършил работа като семеен автомобил. Срещам се с хора в сервизният бранш, подпитвам ги за мойта - железен автомобил викат, 500+ хил. не са му никакъв проблем. Масло не гори изобщо, но аз избягвам да го хваля..в предвид ръждата и нормалните забележки за всеки 12+ годишен автомобил. Та така,.. такива мисли ме терзаят :screwy По-нова и модерна или стара но желязна?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”