Колко излиза докарване на кола от Германия?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Колко излиза докарване на кола от Германия?
Жълтите номера са временни за движение в ЕС(България+Румъния=ЕС
),за по-кратък срок могат да се вземат съответно икономисваш от застраховката.

- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
с жълти номера принципно само в немско няма да ти направят проблем, оттам нататък си е огромен риск - извън германия няма застраховка. Някои се връщат с тях до България, но за предпочитане е това да става през Румъния. В Румъния обаче на влизане и на излизане не минава без да се отчетеш на митничарите и след като се влезе в бг веднага трябва да се направи ГО за да няма проблеми с кат. Доколкото си спомням не беше изобщо голяма разликата между "червените" и "жълтите"... поне аз където си взех моите, така че рискът не си заслужава.
отделно искам да отбележа още две неща, искаш да докараш голф 3 или венто на собствен ход - малко ми е трудно обаче да си представя да намериш вече такива с TUV, ако и да успееш да намериш определено няма да ти хареса цената
другото - нямам представа дали вече обезщетяват германците с 2500 EUR за стари автомобили - ако е вече в сила - това атоматично прави начинанието ти още по-непосилно
отделно искам да отбележа още две неща, искаш да докараш голф 3 или венто на собствен ход - малко ми е трудно обаче да си представя да намериш вече такива с TUV, ако и да успееш да намериш определено няма да ти хареса цената
другото - нямам представа дали вече обезщетяват германците с 2500 EUR за стари автомобили - ако е вече в сила - това атоматично прави начинанието ти още по-непосилно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи по добре с червените номера, за да е по спокойно извън Германия.Аз доколкото знам при покупка на нов автомобил само им свалят тези 2500 евро, но не съм сигурен.Утре ще питам моята позната.
kalata_1 написа:Аз доколкото знам при покупка на нов автомобил само им свалят тези 2500 евро, но не съм сигурен.
точно така е

- fichtenweg
ами точно това имам предвид, болшинството не оставят колите им да стигнат възраст 10 години. В автокъщите ще намериш много голф 3/венто, но няма да имат TUV. Доколкото си спомням самия TUV струва около 35 EUR, аз съм вземал TUV.
Има малка вероятност да намериш къде да минеш без да те гледат под лупа, но в останалите случаи са много стриктни - гледат дори съосие на светлините, дали са регулирани къси , дълги. От колекторните тръби до задното гърне всичко се проверява основно и ако случайно има и най-малкото съмнение за ръжда ти се демонстрира от проверяващия със съответните инструменти - и тогава не дай си боже да си капарирал или направо купил колата, трябва да търсиш къде да я заваряваш . Отделно колата се тества много прецизно за изгорели газове и т.н. и т.н - ако този тест не мине, те чака примерно смяна на катализатор. Освен пасата (за мен) преди 2 години взехме за баща ми и един голф 3, всичко си му беше наред само гумените маркучи на предните спирачки сменихме че бяха напукани (и ни излезе заедно с прегледа още 50 EUR отгоре), но по читав голф не можахме да намерим в района (повечето даже палеха трудно)
Преди време беше популярно понятието Export TUV - т.е. да не са толкова взискателни предвид това че колата напуска страната, но този номер вече не минава, правят ти TUV като за немец.
И така мога да заключа само че ... твоят вариант определено е автовоз (защото на собствен ход ще ти излезе прескъпо), а ако все пак си решил самият ти да си я избираш на място...ще ти легне и по-скъпо
...и в крайна сметка по-новото не излиза чак толкова скъпо... а по-старото не чак толкова евтино
Има малка вероятност да намериш къде да минеш без да те гледат под лупа, но в останалите случаи са много стриктни - гледат дори съосие на светлините, дали са регулирани къси , дълги. От колекторните тръби до задното гърне всичко се проверява основно и ако случайно има и най-малкото съмнение за ръжда ти се демонстрира от проверяващия със съответните инструменти - и тогава не дай си боже да си капарирал или направо купил колата, трябва да търсиш къде да я заваряваш . Отделно колата се тества много прецизно за изгорели газове и т.н. и т.н - ако този тест не мине, те чака примерно смяна на катализатор. Освен пасата (за мен) преди 2 години взехме за баща ми и един голф 3, всичко си му беше наред само гумените маркучи на предните спирачки сменихме че бяха напукани (и ни излезе заедно с прегледа още 50 EUR отгоре), но по читав голф не можахме да намерим в района (повечето даже палеха трудно)
Преди време беше популярно понятието Export TUV - т.е. да не са толкова взискателни предвид това че колата напуска страната, но този номер вече не минава, правят ти TUV като за немец.
И така мога да заключа само че ... твоят вариант определено е автовоз (защото на собствен ход ще ти излезе прескъпо), а ако все пак си решил самият ти да си я избираш на място...ще ти легне и по-скъпо
...и в крайна сметка по-новото не излиза чак толкова скъпо... а по-старото не чак толкова евтино
-
- Автомобил:
- Двигател:
...и в крайна сметка по-новото не излиза чак толкова скъпо... а по-старото не чак толкова евтино Напълно съм съгласен.Ама като разполагам с 3.500-4.000 гледам да взема нещо без убийствените надценки на търговците и за това прибягвам към този вариант не, че ми се е допътувало.А искам vw, защото преди 3 месеца взех на шега едно polo 1995 на жена ми и останах приятно изненадан от марката.И сега си продадох моята и ще скачам.Но това с TUV ме притеснява, но ще видим.Да не избързваме, както се казва.Коли бол.
- fichtenweg
Имаш право, по-добре изчакай колкото е възможно. Аз също доста неохотно стигнах до извода че все пак се налага да отида на място и да си избера. Месеци преди да отида в немско имах възможност да обиколя всякакви тукашни автопазари в различни градове. Вносът от Италия си е голям риск, крие всякакви изненади и в крайна сметка няма как да е иначе, има ли луд да дава читава кола за без пари, трябва да има уловка - и колкото по-добре е покрита толкова е по-лесно за автотърговците (най-вече дефекти по различни агрегати или отремонтиран/и удар/удари). Тъкмо по тази причина вносът от германия (незнам дали нещата са същите и за австрия, швейцария, холандия, белгия) е и по-скъп - отношението към автомобила е в пъти по-добро. В сервизната книжка на моя пасат бяха отбелязани редовни технически инспекции на всеки 6 до 12 месеца (без това да е причинено от някаква техническа неизправност)
затова тук ще си позволя да не се съглася с колегата:
ами то това "единственото" е дефакто всичко което човек търси в един автомобил - реално състояние и реални километри, а реалното обикновено е и най-доброто възможно що се отнася за коли от германия. Що се отнася до километрите, те обикновено не са толкова малко колкото ни се иска, защото там се преодоляват големи разстояния за относително малко време. Навъртяни около 130 до 180 хиляди е принципно добро попадение! Под тази стойност звучи доста нереално, особено що се отнася за коли на повече от 10 години. Сладките приказки "гаражна кола на възрастен човек, на малко км., дето нямал какво да я прави" сме ги чували всички. А това че в Б-я с малко повече търсене можеш да го постигнеш, поне за мен си се убедих че не става. Трябва да имаш познат/приятел, който съвсем съзнателно иска се лиши от печалбата която иначе ще изкара от дадена кола. Всичко останало ми се струва нереално - що се отнася до наистина читав автомобил.
И ако всичко дотук ти звучи доста песимистично, искам все пак да кажа че напълно те подкрепям за решението ти да си вземеш кола от германия, още повече че имаш човек там! По груби сметки преди две години за 2те коли които докарахме от немско (моята и на баща ми) спестихме толкова колкото сега ти си заделил. В противен случай щях да ги дам на тукашните търговци и почти сигурно щях да дам още доста да отстранявам скрити повреди по какво ли не.
затова тук ще си позволя да не се съглася с колегата:
zdravko_dimitrov1986 написа:...Единственото предимство е, че хващаш колата в реалното и състояние и на реалните и километри. Но това и в България с малко-повечко търсене можеш да го постигнеш.
ами то това "единственото" е дефакто всичко което човек търси в един автомобил - реално състояние и реални километри, а реалното обикновено е и най-доброто възможно що се отнася за коли от германия. Що се отнася до километрите, те обикновено не са толкова малко колкото ни се иска, защото там се преодоляват големи разстояния за относително малко време. Навъртяни около 130 до 180 хиляди е принципно добро попадение! Под тази стойност звучи доста нереално, особено що се отнася за коли на повече от 10 години. Сладките приказки "гаражна кола на възрастен човек, на малко км., дето нямал какво да я прави" сме ги чували всички. А това че в Б-я с малко повече търсене можеш да го постигнеш, поне за мен си се убедих че не става. Трябва да имаш познат/приятел, който съвсем съзнателно иска се лиши от печалбата която иначе ще изкара от дадена кола. Всичко останало ми се струва нереално - що се отнася до наистина читав автомобил.
И ако всичко дотук ти звучи доста песимистично, искам все пак да кажа че напълно те подкрепям за решението ти да си вземеш кола от германия, още повече че имаш човек там! По груби сметки преди две години за 2те коли които докарахме от немско (моята и на баща ми) спестихме толкова колкото сега ти си заделил. В противен случай щях да ги дам на тукашните търговци и почти сигурно щях да дам още доста да отстранявам скрити повреди по какво ли не.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Аз ходих до Мюнхен - април 2007-а. и си докарах буса оттам. Купих го от автосалон, но в договора пишеше името на някъв германец и никви такси или ДДС-та не плащах. Излезе ми около 300 евро. 80 за път дотам, 60 евро за храна, спяхме в буса на моя човек и през деня обикаляхме с него. около 140 евро за бензин и към 20-на евро за винетки в австрия, унгария и румъния и 25 лв мисля за месечна винетка в БГ. Транзитните номера си влязоха в цената. Освен това в БГ не плащах никакви мита, екотакси или ДДС. Направо преведох дюкиментите и регистрирах в КАТ. Много съм доволен и не съжалявам за нищо. Живот и здраве ако купувам друга кола или сменям буса пак така ще направя. Успех колега и дано имаш късмет. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви, господа много важна информация ми давате със сигурност ще ми свърши работа.Смятам между 1-12 април да ходя щото тогава са ваканция учениците, пък аз съм даскал/по физическо/ пък и времето ще се е оправило.
Колеги,бихте ли споделили разходите за докарване на кола от Берлин през Чехия,Словакия,Унгарияи, Румъния.
С жълтите номера как стои въпроса за да нямям проблеми със застраховката в Румъния?Какви винетки се копуват?
Предварително Ви Благодаря!!!
С жълтите номера как стои въпроса за да нямям проблеми със застраховката в Румъния?Какви винетки се копуват?
Предварително Ви Благодаря!!!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
в румънско,винетката ти излиза почти 13 леи(около 6лв) за седмица май беше или за месец
Не я лепиш никъде и си пазиш касовата бележка,че там е инфото за колата и теб

Не я лепиш никъде и си пазиш касовата бележка,че там е инфото за колата и теб

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”